Mobilní dárky na poslední chvíli [Vánoce 2012]

Štědrý den klepe na dveře a na žádné velké nákupy už nezbývá čas? Nevadí. Radost můžete udělat i drobností poslanou přímo do mobilu.

Poslední článek ze série předvánočních tipů na MobilManii je určen hlavně pro opozdilce, kteří každý rok bojují s nákupem dárků na poslední chvíli. Některé věci se na Štědrý den odpoledne shánějí těžko, ale drobnosti do mobilů mezi ně naštěstí nepatří. Doslova pod vánoční stromeček můžete svým blízkým poslat dobitý kredit anebo jejich smartphone obohatit novou zajímavou aplikací. To všechno lze udělat za pár minut třeba během přípravy štědrovečerní večeře a nemusíte ani vytáhnout paty z domu.

O možnosti dobít kredit na předplacenku někoho jiného jste nejspíš slyšeli. Kromě nového virtuála Blesk mobil poskytují tuto možnost všichni tři naši GSM operátoři. Stačí znát pouze číslo obdarovaného, jeho operátora a mít přístup k internetu. Výhodou dobíjení online je větší volnost ve volbě výše dobíjené částky. Zatímco u dobíjecích kupónů se musíte podřídit jejich hodnotě, při dobíjení online zvolíte jakoukoli částku od 200 až do několika tisíc korun. Částku zaplatíte jakoukoli v ČR vydanou platební kartou na zabezpečené internetové bráně, od své banky však musíte mít povoleny internetové transakce.

Vánoční rádce MobilMania:

O2 karta

Telefónica má pro dobíjení předplacených O2 karet nastaven limit 200 až 9 999 Kč. Na internetové bráně stačí zadat telefonní číslo dobíjené karty, výši částky a údaje o platební kartě. Navíc můžete uvést vlastní mobilní číslo, na které vám po realizaci transakce přijde potvrzení o dobití. To se hodí zvlášť v případech, kdy nemůžete být s obdarovaným osobně a chcete mít jistotu, že mu kredit přišel. O2 má ze všech operátorů nejpropracovanější systém odměn za dobití. Okamžitě po připsání kreditu si může majitel čísla na základě unikátního kódu vybrat na specializovaných stránkách svou odměnu. Její hodnota se odvíjí od výše dobíjené částky, při dobití za 300 Kč a více platí výhoda na 30 dní, při dobití za méně než 300 Kč platí výhoda na 7 dní. Může jít např. o neomezené volání na jedno číslo v síti O2 zdarma, neomezené SMSkování na všechna čísla O2 a spoustu dalších.

Klepněte pro větší obrázek 
Dobít O2 kartu zde

T-Mobile Twist karta

Nejpřísnější limit na online dobíjení předplacené Twist karty má T-Mobile. Na internetu můžete zadat pouze částku v rozmezí 200 až 1 000 Kč. Také T-Mobile akceptuje všechny běžné platební karty. Do formuláře kromě telefonního čísla a dobíjené částky máte možnost vyplnit i další číslo a e-mailovou adresu, na které přijde potvrzení o dobití. Platnost kreditu je 12 měsíců a majitel čísla si následně může vybrat jednu z odměn Našim za dobití. Aktuálně je například ve vánoční nabídce volání za 2,50 Kč do všech sítí. Při dobití částky nad 300 Kč každá výhoda platí 4 týdny, při dobití za 299 Kč a méně platí výhoda týden.

Klepněte pro větší obrázek 
Dobít Twist kartu zde

Vodafone karta

U Vodafonu máte možnost dobít předplacenou kartu částkou od 200 do 5 000 Kč. Stačí zadat telefonní číslo, které chcete dobít a údaje o svojí platební kartě. Úspěšné dobití operátor potvrdí SMSkou na dobíjené číslo. Platba je možná pouze kartou vydanou v České republice, zahraniční kartou platit bohužel nelze. Vodafone kartu můžete dobít do výše 15 000 Kč. Při dobíjení nad tento limit se transakce neuskuteční. Vodafone navíc nabízí za každé online dobití dárek, který se odvíjí od výše dobíjené částky. Do 299 Kč je to 5 dní SMSkování v síti Vodafone zdarma, za 300 dobitých korun a více získá majitel možnost volat 5 dní ve Vodafonu zdarma.

Klepněte pro větší obrázek 
Dobít Vodafone kartu zde

Blesk Mobil

U Blesk mobilu zatím nelze kredit dobít jinak než pomocí dobíjecího kuponu zakoupeného v trafice. Přesto ale můžete majitele čísla tohoto virtuálního operátora také potěšit nějakým online dárkem. Na stránkách operátora najdete bohatou nabídka Java her, vyzváněcích tónů, tapet a videí, které můžete na dálku poslat jako dárek na zvolené telefonní číslo. Platit v tomto případě budete prémiovou SMS zprávou, proto je nutné mít tento typ zprávy na svém čísle povolen. Ceny těchto drobností do mobilu se pohybují od 30 do 50 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Darujte aplikaci

Moderní mobilní platformy přinesly vymoženost, která by se vám mohla hodit, až si na Štědrý den vzpomenete, že nemáte dárek pro „mobilmaniaka“. Průkopníkem možnosti darovat aplikaci je Apple, vše je dokonale integrované a postup zvládne každý. Podmínky jsou jen dvě: musíte mít k účtu připojenou kreditní kartu (jestli sami nakupujete aplikace či jiný obsah na iTunes Storu, tak postupte dále) a musíte znát Apple ID uživatele, kterého chcete obdarovat (mailová adresa, kterou se přihlašuje ke svým Apple službám). Pak už je to docela jednoduché…

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tlačítko „Gift This App“ nebo české „Darovat tuto aplikaci“ najdete v profilech placených aplikací jak na počítači v iTunes, tak v iPhonu, iPodu a iPadu. Pozor, první verze iOS6 tuto funkci nepodporují.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vyzvednout aplikaci můžete opět v iOS nebo v iTunes.

Hotový dárek můžete vytisknout, zabalit a předat osobně, jde to také e-mailem a dobře poslouží i obyčejná SMS.

Obdobné možnosti nabízí také Android, oficiálně však ne v České republice. Jestli máte více času (než posledních pár hodin před štědrovečerní večeří) a kreditní kartu z jedné z podporovaných zemí, zadejte do Googlu výraz Play Store Gift Card. S Windows Phonem a ostatními platformami má cílový mobilmaniak smůlu a vy budete muset vymyslet něco jiného.

Máte další tip na okamžitý online dárek, který má blízko k mobilům? Dejte ostatním vědět v diskuzi.

Diskuze (6) Další článek: Samsung Galaxy Camera: Chytrý foťák s Androidem

Témata článku: , , , , Twist karta, ITunes Store, Dar, BMI, Havaj, MOBI, Připsání, Vánoční stromeček, Dobíjecí kupón, Mailová adresa, Dobitý kredit, Vánoce ??, Mobil, Ctrl + F, Blesk Mobil