Motorola chystá retronávrat s modelem V70

Někdejší rarita mezi telefony, stylová Motorola V70 s otočně přístupnou klávesnicí získá po sedmi letech svého nástupce.

Motorola přemýšlí, jak získat zpět zašlou slávu. Razry už se okoukaly a přijít s úplně novým a zároveň stejně úspěšným konceptem není nic snadného. Proto je tu ještě jedna cesta. Zapátrat v bohaté minulosti, vytipovat nejoblíbenější modely a přepracovat je do retro hávu s aktuální výbavou. Takhle výrobce zřejmě postupoval při znovuvzkříšení Motoroly V70.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Původní Motorola V70 a její retro varianta

Ta byla v minulosti ceněná jako vysoce stylový mobil, čemuž napomáhala v té době nevídaná otočná konstrukce. Tou se nechala později inspirovat například Nokia v sérii L’amour.Důkazem výjimečnosti Motoroly V70 byla i její tehdejší cena – za mobil s monochromatickým displejem a GPRS se platilo neuvěřitelných 23 tisíc korun!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Originál je stejně jen jeden...

TIP: Dobovou recenzi Motoroly V70 si můžete přečíst zde

O vybavení inovované Motoroly, které se zatím říká V70 Retro, toho v současnosti není mnoho známo. Jediným potvrzeným parametrem je pětimegapixelový fotoaparát, jenž nebývá u luxusních stylových mobilů zdaleka samozřejmostí.

Zatím nevyřčený luxus

Podle fotografií to vypadá, že prodávat se budou minimálně dvě varianty V70 Retro: zlatá a stříbrná. V obou případech budou lesklé kovové plochy zdobené ornamenty příslušné barvy. Na otočném kloubu se nachází displej telefonu, který je v rámci atypičnosti kruhového tvaru. Při pohasnutí může sloužit jako zrcátko, plocha je pak zdobena decentními motivy listů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Podobné konstrukce využívaly i Nokie 7370 a 7373 ze série L'amour, ty však neměly displej na otočné ploše

Zajímavé bude řešení, jakým se Motorola vyrovná s kruhovým displejem. U současných telefonů není tento tvar vůbec běžný a budeme proto zvědavi, zda si inženýři opět usnadní cestu tak, že do kruhu ukryjí aktivní zobrazovací plochu obdélníkových rozměrů některého ze standardních rozlišení.

Klepněte pro větší obrázek
Displej je sice kruhový, pravděpodobně ale bude ukrývat zobrazovací plochu obdélníkového rozlišení

Nová retro-Motorola V70, jejíž název bude teprve upřesněn, by se mohla líbit především ženám. Informace, které by hovořily o dostupnosti na trhu nebo ceně, nejsou v tuto chvíli známy. Dá se ale očekávat, že suma za pořízení tohoto mobilního klenotu nebude zanedbatelná a Motorola se tak zařadí po bok Nokie, jejíž řada 8800 už má v desetitisícových sférách dlouhou tradici.

Zdroj: cti-miami.com

Diskuze (12) Další článek: HTC Touch Pro: první videopohled na mistra

Témata článku: Motorola, , Motorola V70, Mode, Úspěšný koncept, Motorol, Model, Motor, Razry, Ret, Nejoblíbenější model