Motorola Gleam+: stylové véčko je zpět [preview]

Novinka amerického výrobce zaujme hlavně atraktivním designem. Motorola Gleam+ má ale i velký displej a bude se prodávat za dobrou cenu.

Motorola každý rok přináší aspoň jedno nové véčko, letos přichází s obnoveným loňským modelem s názvem Motorola Gleam+. Novinka má rozměry 107 × 52,5 × 13,5 mm a hmotnost 105 gramů. Telefon nepatří mezi smartphony, pracuje uzavřeném proprietárním systému Motoroly.

Ve výbavě modelu Gleam+ najdeme 2,8 palcový LCD displej s rozlišením 240 × 320 bodů. Loňský model Gleam měl přitom jen běžné QVGA rozlišení a také menší úhlopříčku. Motorola Gleam+ disponuje vnějším oznamovacím displejem, který sestává ze 144 LED diod. Zobrazuje se na něm aktuální čas či zmeškané události jako jsou SMS zprávy či nepřijaté hovory.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nechybí podpora Bluetooth 2.0, microUSB konektor, který sloužící i k dobíjení, či hudební 3,5mm jack pro připojení běžných sluchátek. Komunikace je možná v pásmech sítí GSM, sítě třetí generace podporovány nejsou. Stejně tak v telefonu nenajdeme pokročilejší funkce jako Wi-Fi nebo GPS.

Samozřejmostí je hudební přehrávač, kterému sekunduje FM rádio s RDS. Na internet se novinky připojí jen pomocí pomalého GPRS třídy 12, což zřejmě mnohé uživatele odradí. Na druhé straně v sobě nabídne podporu e-mailového klienta, který zvládne standardy POP3 i IMAP4.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Vestavěný fotoaparát disponuje rozlišením 2 Mpx. Fotoaparátu chybí automatické zaostřování či přisvětlení pomocí LED diody. Interní paměť telefonu je 50 MB, lze ji však rozšířit pomocí microSD karet až do velikosti 16 GB. Proti loňskému Gleamu je to desetinásobný nárůst vnitřní paměti.

Novinka sice neoslní výbavou, ale oslovení uživatele, kteří preferují stylové prvky a design. Mezi v současnosti prodávanými véčky je na tom Gleam+ dobře i co se týče parametrů, má velký displej a slušný foťáček. Cena nepřekročí 2 tisíce korun, na českém trhu novou véčkovou Motorolu nabídne operátor T-Mobile bez dotací za 1 900 Kč.

Váš názor Další článek: Nástupce Nokie N8 na MWC? Možná poslední Symbian

Témata článku: Motorola, , Motorola Gleam, Motorola Gleam+, Styl, Proprietární systém, Motor, Pře, Motorol,