Motorola One Vision je další „nudle“ na trhu. Má příjemně úzké tělo a displej 21 : 9

Český trh je jedním z prvních na světě, kde se začala prodávat nová Motorola One Vision. Stylový smartphone střední třídy vyniká zejména protáhlým displejem 21 : 9. Tento poměr stran jako první adoptovalo u svých letošních Xperií japonské Sony, americká značka ve vlastnictví čínského Lenova jej následuje. Na výběr je modrá nebo hnědá barva, telefon se prodává v konfiguraci 4 + 128 GB a stojí 7 790 Kč.

Díky úzkému tělu se telefon opravdu příjemně drží v ruce – ukazuje se, že pro pohodlnou manipulaci v dlani není ani tak klíčová tloušťka zařízení, nebo jeho výška, ale právě šířka. Skleněná záda jsou mírně zakřivená k okrajům směrem ke kovovému rámu. Full HD+ IPS displej s úhlopříčkou 6,3 palce a průstřelem na 25Mpx selfie kameru v levém horním rohu je naopak rovný a má dobré pozorovací vlastnosti.

Bonusy ve střední třídě

Výrobce nezapomíná na užitečné drobnosti, kvůli kterým si mnozí uživatelé Motorolu oblíbili a které ve střední třídě u konkurence zdaleka nejsou samozřejmostí – tedy například funkci NFC, zachovaný 3,5mm jack, FM rádio, duální Wi-Fi, rychlé kabelové dobíjení TurboPower s výkonem 15 W nebo optickou stabilizaci u fotoaparátu. Ten má hlavní senzor s rozlišením 48Mpx a vylepšené noční snímání.

Motorola One Vision obsahuje čistý Android 9 Pie a je zařazena do programu Android One. Výrobce přidává navíc pouze svoji aplikace Moto akce s některými gesty pro ovládání, které Android sám o sobě neobsahuje. Výrobce garantuje tři roky bezpečnostních a dva roky funkčních aktualizací, tedy do Androidu R.

Motorola One Vision
rozměry a hmotnost: 160 × 71 × 8,7 mm, 180 g
displej: 6,3", kapacitní LTPS LCD, 1 080 × 2 520, 435 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (512 GB), RAM: 4 GB, baterie: 3 500 mAh
procesor: Samsung Exynos 9609 (8× Cortex-A73, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 48MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
58 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (9) Další článek: 1Q 2019: Samsung uhájil trůn, Huawei šplhá nahoru a Apple se brutálně propadl

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , , , Motorola One Vision, VIS, Aplikace Moto, ? Displej, Displej, Výrobce, Vision +, Třída, Nudle, Turbopower, Tělo,