Možnosti jsou otevřené: BlackBerry hledá partnera, nebo kupce

Osudem zmítaný kanadský výrobce smartphonů BlackBerry je na prodej. Firma ve svém představenstvu vyčlenila pětičlenný tým, který má zkoumat možnosti „strategických alternativ“ včetně partnerství s některým z konkurenčních výrobců, nebo dokonce prodeje firmy. Že se nejedná o záležitost vedlejšího významu, naznačuje i fakt, že jedním z členů týmu je CEO společnosti Thorsten Heins.

„Za poslední rok jsme veškerou pozornost soustředili na úspěšný start nové platformy BlackBerry 10 a posílení finanční stability firmy. Za současné situace uvnitř firmy i na trhu s mobilními technologiemi si myslíme, že teď je pravý čas přemýšlet o strategickcýh změnách,“ říká Timothy Dattels, vedoucí nově zformované skupiny.

Klepněte pro větší obrázek
Kvalitní produkt máme, teď je na řadě budoucnost firmy

Šéf firmy Thorsten Heins se v posledních měsících několikrát nechal slyšet, že preferuje obrat, záchranu firmy za pomoci nových produktů, spíše než prodej. Zároveň však připouštěl, že by žádnou nabídku strategického rázu jen tak bez přečtení smetli ze stolu. Dnes tedy BlackBerry dává světu jasně najevo, že možnosti jsou otevřené a v kanadě čekají na nabídky.

Via Reuters

Diskuze (41) Další článek: LG Optimus L3 II získává aktualizaci na Android 4.1.2

Témata článku: Blackberry, , , Kup, Úspěšný start, Black, Thor, Možnost, Timothy, Heins, Part, Pravý čas, Partner