Multimediální textové zprávy už i na Pocket PC!

Jak nám dokazuje společnost EZOS, multimediální zprávy nemají budoucnost jen v mobilních telefonech, ale i v kapesních počítačích. Díky programu EzWAP Browser budeme moci na displeji svého PDA MMS vytvářet, přijímat, kreslit, skládat…

To, zda multimediální textové zprávy MMS získají u uživatelů mobilních telefonů sympatie, zjistíme až za nějaký čas. Již dnes je však jasné, že se ememesky neomezí jen na displeje mobilních telefonů, ale vkradou se i na pole kapesních počítačů, konkrétně komunikátorů. Společnost EZOS vytvořila novou verzi svého známého WAP browseru EzWAP 2,5, který bude podporovat příjem i odesílání multimediálních textových zpráv. Program zatím bohužel není ani v testovací verzi, můžeme se však podívat na velmi zajímavé obrázky.

Kreslíme a zvoníme

Krása Multimediálních textových zpráv spočívá v jejich flexibilitě. Poslat lze jakýkoli obrázek i hudbu, a to i vlastní tvorby. Právě pro vlastní obrázky bude EzWAP Browser obsahovat jednoduchý obrázkový editor.

 

Každý obrázek může být doprovázen zvukem, melodií, jednoduchou písničkou či jen několika tóny. A opět – třeba i vlastní tvorbu. I na to EzWAP browser myslí, a tak je součástí programu i jednoduchý skladatel melodií.

 

Obrázky a hudba – to není vše. Zprávu bude možno vyšperkovat doplňkovými „fičurkami“. Zpráva může ovlivnit chování telefonu – ten může (a nemusí) při čtení zpráv vibrovat, blikat, lze nastavit i hlasitost melodie. Jak si můžete všimnout z okolních obrázků, program bude solidně propracován. Třeba informace o výsledné velikosti zprávy, nebo možnosti importu zvukových i grafických formátů jistě potěší.

 

Budoucnost má jméno MMS (?)

EzWAP verze 2,5 bude fungovat na komunikátorech s operačním systémem Pocket PC 2002 Phone Edition. Bylo by škoda, kdyby tento bezesporu zajímavý program běžel jen a pouze na tomto operačním systému, který není zatím moc rozšířen. Jelikož multimediální textové zprávy putují přes klasické datové přenosy GPRS, nevidím závažnější důvod, proč by program nemohl běžet i na starém (a rozšířeném) Pocket PC 2002 a přenos byl realizován přes mobilní telefon a datové přenosy. Doufejme tedy, že toto programátoři ještě nějak vykoumají. EZOS hodlá se svým EzWAP Browserem prorazit i na pole komunikátorů založených na platformě Smartphone 2002. Zatím není známo, kdy se objeví první verze tohoto přinejmenším zajímavého programu, ani kolik bude stát. Jakmile se objeví funkční verze, podíváme se EzWAP Browseru na zub podrobněji.

Váš názor Další článek: Contactel přešel na Oskara!

Témata článku: , Text, Zprávy, Text zprávy, Pocket PC, Pocket, Multi