MWC 2015: Co přinese největší mobilní svátek roku

Už v neděli vypukne v Barceloně ohňostroj, který na mobilní nebe vychrlí ty nejjasnější hvězdy roku 2015. Které to budou?
Kapitoly článku

LG

Klepněte pro větší obrázek
LG své hlavní trumfy teprve chystá.

Jednou z největších záhad je LG, kolem jeho prezentace nekolují téměř žádné informace. Druhá generace zahnutého smartphonu LG GFlex2 totiž byla představena už v lednu na amerického CESu a uvedení připravované LG G4 bude probíhat na separátní akci několik týdnů po MWC. Zvědaví určitě budeme na nové stylové hodinky LG Watch Urbane, které byly představeny minulý týden. Krom toho se znovu mírně rozšíří modelové řady L a F.

Tisková konference LG je plánována na neděli 1. března.

Microsoft

Klepněte pro větší obrázek
V Microsoftu se zřejmě řídí pořekadlem: „Ranní ptáče dál doskáče.“

Původně se spekulovalo o tom, že se Microsoft do Španělska vůbec nevypraví. Nakonec svou konferenci přeci jen bude mít, a to v pondělí ráno a obecně se očekává, že ukáže nový levnější phablet (Lumia 1330). Ačkoliv míst v portfoliu modelů řady Lumia už tolik není, živě se spekuluje i o uvedení nového modelu střední třídy s tradičními rozměry. Spíše jako zbožné přání se zatím jeví uvedení velmi kladně přijatého chytrého náramku Microsoft Band na evropský trh.

Tisková konference Microsoftu je plánována na pondělí 2. března, začíná v 8:30.

Nokia

Klepněte pro větší obrázek
Připravuje Nokia velký návrat k telefonům?

Pro Nokii to bude první velká akce po prodeji mobilní divize Microsoftu. O to pikantnější budou produkty, které hodlá představit. V zákulisí se hovoří o nových telefonech s Androidem, které ponesou toto slavné jméno. Aby toho nebylo málo, vynořují se rovněž informace o chystaných chytrých hodinkách s kruhovým displejem.

Tisková konference Nokie je plánována na neděli 1. března.

Samsung

Klepněte pro větší obrázek
Samsung na své akci Unpacked představí několik očekávaných novinek.

Největší mediální pozornosti se již tradičně dostane Samsungu. Podobně jako HTC, totiž plánuje představit svoji další vlajkovou loď Samsung Galaxy S6 přímo v Barceloně. Spolu s ní se v záři světel objeví i obdobný model s dvojitě zahnutým displejem Galaxy S Edge. Již poněkolikáté se pak Samsung pokusí zaujmout s novými chytrými hodinkami. Ty by pro tentokrát měly mít kruhový displej s otočným prstencem.

Tisková konference Samsungu je plánována na neděli 1. března, startuje v 18:30.

Sony

Klepněte pro větší obrázek
Sony Xperia Z4 nebude hvězdou stánku japonského výrobce v Barceloně.

Sony nebude mít na katalánském veletrhu velkou tiskovku. To potvrzuje, že se v Barceloně nedočkáme nového klenotu z japonské stáje. Sony tak zřejmě po delší době poruší svůj zaběhnutý půlroční interval. Také nejnižší třída se nerozroste, když na začátku února Sony představilo svoji Xperii E4 a do Barcelony ji už přiveze jen ukázat. Na stánku společnosti bychom se i přesto všechno měli dočkat nových modelů střední třídy. Dle uniklých informací půjde o zařízení s 5,2palcovým displejem a procesorem Snapdragon 405.

Další výrobci

Gionee

Loni jsme byli velmi pozitivně překvapeni výrobkem společnosti Gionee, když zde představila do té doby nejtenčí smarthpone na světě. Letos zřejmě podobný kousek nezopakuje, alespoň ne v tom rekordním smyslu. Do Španělska ale přiveze nástupce loňského Elife S5.1, přičemž do jeho ultratenkého těla by se měl vejít i velmi výkonný hardware.

Klepněte pro větší obrázek
Jak tenké bude nové Gionee Elife S7?
Tisková konference začíná v pondělí 2. března ve 14:30.

Jolla

Velmi zajímavou konferenci bude v pondělí 2. března pořádat společnost Jolla. Již dříve jsme se mohli seznámit s jejím prvním telefonem, který běží na systému Sailfish OS. Nyní přichází čas na představení jejich vůbec prvního tabletu. K němu se váže velmi úspěšná crowdfundingová akce, prostřednictvím které Jolla vybrala zhruba 2,16 milionů dolarů, které poslouží právě vývoji a následnému uvedení tabletu na trh.

Klepněte pro větší obrázek
Nový Jolla Tablet vznikne dle přání konečných zákazníků.

Meizu

Tato čínská společnost již své trumfy pro letošní rok představila. Konkrétně jde o modely Meizu MX4 a MX4 Pro. I přesto ale budeme moci spatřit na jejich stánku další nový model. Do Barcelony totiž přiveze svůj první chytrý telefon s OS Ubuntu.

Samozřejmě jsme při sestavování tohoto přehledu nezapomněli ani na ostatní výrobce jako AlcatelMotorola a další. Nicméně tyto společnosti, zdá se, nepředstaví v Barceloně nic významně nového (nebo o tom alespoň nevíme) a zúčastního se ho tak pouze formou výstavního stánku.

MobilMania nebude v Barceloně chybět

Pokud si chcete být jistí, že vám příští týden nic neuninke, sledujte i nadále MobilManii. Akce konané po celé Barceloně a samotný obří veletrh pokryje tým tří redaktorů a další jim budou krýt záda v redakci. Jako vždy se těšte na fotky, videa a hlavně na bezprostřední dojmy přímo z centra dění.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , Acer Liquid, Acer Liquid Jade, Apple iPhone 4GB, Asus Zenfone 2, Asus Zenfone 2 (ZE500CL), Asus Zenfone 2 64GB, Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition, Asus Zenfone 2 Laser (5.0), Asus Zenfone 2 Laser (5.5), Asus Zenfone 4, Asus Zenfone Zoom, Blackberry Passport, Blackberry Z3, Honor Mediapad X2, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9,