Naděje? Do aukce se možná zapojí nový hráč

Možná to s aukcí a 4. mobilním operátorem nebude až tak marné. Šéf ČTÚ jednal s Citi Group, která zastupuje nového, zatím tajemného hráče.

Aukce o volné kmitočty včetně veledůležitého pásma 800 MHz se kvapem blíží, termín pro podání přihlášky do výběrového řízení bude někdy v půli září. Jakmile Český telekomunikační úřad (ČTÚ) posoudí splnění podmínek pro účast, rozběhne se samotná fáze přihazování. Ta by mělo začít na konci října a na Vánoce budeme vědět, zda přijde 4. operátor. Dle vyjádření předsedy Rady ČTÚ Jaromíra Nováka pro ČTK by v tomto ohledu nemusela zůstat skupina PPF v zájmu o vstup na tuzemský trh osamocena.

Novák pro ČTK uvedl, že jednal se zástupci Citi Group, kteří „pro svého klienta sondovali podmínky vstupu na český trh.“ Dodejme, že ve hře je krom „osmistovky“ ještě spektrum 1800 a 2600 MHz, přičemž právě dva velké bloky v pásmu 800 a 1800 MHz jsou dle podmínek aukce vyčleněny výhradně pro nového operátora, což je dle stávajících operátorů nefér. Nováček by tak mohl teoreticky získat největší prostor pro výstavbu datové sítě LTE a současně frekvence pro hlas.

Klepněte pro větší obrázek
Bude mít PPF v aukci konkurenta? Doufejme, že ano (obr.: citibank.cz)

City Group je americká společnost sídlící v New Yorku, poskytuje zejména bankovní a finanční služby. Loni oslavila dvousté výročí své existence a dle hodnoty aktiv je třetí největší bankovní společností v USA. V České republice Citibank nabízí své služby od roku 1991.

Diskuze (20) Další článek: MasterCard a české banky představují novinky v mobilních platbách

Témata článku: , , , , , Naděje, Hráč, Splnění podmínek, Citibank, Nov, Nový hráč