Nastartujte auto Apple iPhonem

Žádný jiný telefon poslední doby neudivoval okolní svět tak jako právě Apple iPhone. Nyní se opět dostal do středu pozornosti díky návrhu automobilky Land Rover. V jejich konceptu LRX se snaží chytře využívat prostoru. Ke slovu se dostaly i dotekové plochy ovládacích prvků. Jednou takovou plochu bude zastupovat právě Apple iPhone, pro který je připraven prostor ve středové konzole. Avšak nebude se jednat jen o prostředek pro využití hlasitého handsfree při hovorech. iPhone se stane integritní součástí vozu, a dokonce ho bude možné jím nastartovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ne nadarmo se na displeji iPhonu objevuje velké tlačítko START...

Land Rover zatím neupřesnil rozsah integrace iPhonu do vozidla, ale nejen startovacím klíčkem by klidně mohl být. Na mysl přicházejí takové možnosti využití, jako například navigace za asistence Google Maps nebo velkokapacitní jukebox. Ač se zatím jedná o koncept, je zřejmé, jakým směrem se bude budoucnost ubírat. Již nyní například Mercedes Benz nabízí bezdotykové otevírání a startování auta pomocí systému Keyless Go. Zatím je zapotřebí karta o velikosti kreditky. Zanedlouho možná postačí jen telefon, třeba zrovna iPhone další generace.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Land Rover LRX koncept: krasavec, co říkáte?
Diskuze (24) Další článek: Panasonic Toughbook: letmé setkání s HSDPA v brnění

Témata článku: Apple, , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone SE, Apple iPhone SE 64GB, #Apple, Auto, Rover, APP