Nástupce Garminu GPSMap 60 oficiálně oznámen, přijde v červnu

Spousta majitelů navigace GPSMap 60 nedá na tuto dopustit a za dotykové modely Oregon a Dakota je vyměnit nechtějí. Mezi jejich hlavní argumenty patří především displej, který díky absenci dotykové vrstvy nabízí lepší čitelnost. Právě tyto dozajista potěší zpráva o chystaném nástupci s označením GPSMap 62, jehož fotografie se objevily na serveru GPStracklog.


Po stránce vzhledu došlo jen k mírným inovacím

Přestože nejde o kvalitní snímky, lze vypozorovat pouze drobné změny ve tvaru směrového ovladače a tlačítek. Výrobce dokonce zachoval externí anténu, která by měla zaručit lepší příjem signálu ze vzdálených satelitů. Zatím ale nevíme, zda zůstal výrobce věrný čipu STM Cartesio. Nebude ale chybět 3D elektronický kompas, barometrický výškoměr, půl gigabajtu vestavěné paměti a slot pro microSD karty. Nejdůležitější ale bude aktualizované prostředí s podporou vlastních rastrových map a také leteckých map BirdsEye. Jak je patrné z obrázků, nejlevnější model by měl začínat na 350 dolarech (asi 7 000 Kč) a nejdražší bude stát 550 dolarů (asi 11 000 Kč). Novinka by se měla na americkém trhu objevit již v červenci.

Oživeno 26. května: Objevily se nové informace o těchto chystaných modelech. Zároveň ale i zklamání – nové Garminy GPSmap 62 budou mít rozlišení displeje pouze 160 × 240 bodů. Je to stejné jako u starších Garminů GPSmap 60CSx, u kterých jsme si už před lety stěžovali na hrubý displej. Nová Colorada a Oregony přitom mají displej s rozlišením 240 × 400 bodů, a můžete si být jisti, že je to obrovský rozdíl. Je velká škoda, že Garmin nepoužil stejný displej jako u již ukončené řady Colorado, který měl navíc velmi dobrý kontrast, alespoň ve srovnání s Oregonem, kde si uživatel bez zapnutého podvětlení displeje moc neužije.

Další nové a upřesněné informace:

  • 1 GB 0,5 GB vnitřní paměti (modely 62 a 62s budou mít 1,8 1,7 GB)
  • udávaná výdrž 18 20 h na dvě tužkové baterie

Oživeno 2. června: Garmin dnes oficiálně představil novou modelovou řadu. Potvrdily se všechny informace o softwarové výbavě,  byly pouze poupraveny některé informace (viz výše).


Konečně oficiální podoba nové řady GPSmap 62

Diskuze (16) Další článek: Mapu Googlu si na svých stránkách můžete barevně přizpůsobit

Témata článku: , , , Nástup, Hrubý displej, Nástupce, Červ, Obrovský rozdíl, Udávaná výdrž, Dobrý kontrast,