Nejlepší mobilní internet (podle průzkumu O2) má...

Věřte, nevěřte, je to O2. Operátor si sám zadal průzkum a teď prezentuje výsledky. Druhé místo patří T-Mobilu, poslední je Vodafone. Co vy na to?

Motto: Nevěřím statistice, kterou jsem si sám neudělal...

Věděli jste, že ten úplně nejlepší mobilní internet s nejlepším pokrytím a nejvyšší rychlostí má O2? Je to tak, průzkum v této oblasti přinesl shodou náhod operátor O2. Zde jsou grafy:

Klepněte pro větší obrázek
Je to jasné, nejlepší mobilní internet má O2, nejhorší Vodafone.
Druhý skončil T-Mobile, se kterým O2 tak trochu kamarádí, tedy sdílí síť (obr.: o2.cz)

Ještě lépe si O2 stojí v otázce pokrytí. Za nejlepší ho považuje 42 % respondentů, o 13 % je druhý T-Mobile, třetí Vodafone ztrácí 25 %. V této otázce se hodnocení O2 drží na podobně vysoké úrovni už několik let! Lidé od O2 také zjistili, že jejich mobilní internet je ten úplně nejrychlejší...

O2 tento průzkum vydalo 1. prosince. O týden později zveřejnil ČTÚ podle jednotné metodiky počítanou mapu pokrytí a z dat vyplývá, že minimálně s pokrytím LTE je to úplně jinak. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Který operátor má prostě ten nejlepší mobilní internet? Po dnešku už nemůže být pochyb... (obr.: o2.cz)

Kolik respondentů se průzkumu zúčastnilo, ani jak, kde a kým byli dotazováni, O2 neupřesňuje. Já nakonec doplním, že článek je napsán s notnou dávnou nadsázky, protože průzkum, který si operátor sám zadal i zveřejnil nelze brát objektivně.

Aktualizováno: O2 uvádí, že se výzkumu zúčastnilo 1 009 respondentů. Jednalo se o náhodně vybraný reprezentativní vzorek populace české republiky ve věku 18 – 65 let. Průzkum realizovala agentura Ipsos metodologií CASI – individuální dotazování bez asistence tazatele. Respondenti vyplňovali dotazník přímo na svém počítači.

Věříte teď výzkumu více?

Jako ve školce: nejlepší jsou všichni!

Druzí dva operátoři jsou na tom se samochválou podobně. T-Mobile se dlouhodobě označuje za operátora s nejrychlejším mobilním internetem (8. prosince mu to trochu pokazil DSL.cz, který za listopad za nejrychlejší síť označil Vodafone). Vodafone má pro změnu nejlepší pokrytí rychlým mobilním internetem. Podle už zmíněných dat ČTÚ to tak opravdu je, takže co na tom, že operátor ve svých mapách trošku lže? Tolik superlativů, tak se nedivte, že O2 také nějaký chce. T-Mobile je nejrychlejší, Vodafone nejrozšířenější a O2 jednoduše nejlepší1.


  1. v očích zákazníků2
  2. podle výzkumu „made in O2“
Diskuze (39) Další článek: Tip od T-Mobilu: tablet pro rodiče za korunu a aplikace Snadněji

Témata článku: , , , , , , , , Motto, MOBI, Ipsos, Mobil, Nejlepší mobil, Nejvyšší rychlost, Nejlepší pokrytí, DSL, Reprezentativní vzorek