Nejúspěšnější dokončené projekty v historii Kickstarteru

Jaké projekty na Kickstarteru měly největší podporu od fanoušků? Podívejte se na přehled sedmi úspěšných projektů, které obdržely nejvíce peněz.

Kickstarter je největší platformou pro crowdfunding různých projektů – uživatelé a budoucí zákazníci se rozhodnou, zda projekt podpoří a pošlou peníze předem, aniž by měli jistotu, že bude úspěšně dokončen.

Pokud jde totiž o stále nedokončené projekty, rekordní příčku drží videohra Star Citizen, která už vybrala přes 104 milionů dolarů. My se ale zaměříme na výběr pouze těch projektů, které získaly nejvíce financí a zároveň byly úspěšně dokončené a tedy případně i dodané uživatelům a předplatitelům.

Pebble Time – 20,3 milionů dolarů

Nejúspěšnějším projektem všech dob byla nová generace chytrých hodinek Pebble Time, jejichž kampaň byla spuštěna v květnu tohoto roku a první zákazníci už je dostali v srpnu. Společnost Pebble Technology tak platformu Kickstarter využila spíše jako marketingový kanál, což mělo i nějakou tu negativní odezvu. Nejlevnější verze hodinek, které mají jednoduchý ale úsporný displej s podporou až 64 barev, vyšla na 199 dolarů. Celkem se podařilo vybrat přes 20 milionů dolarů od 78 tisíc uživatelů.

Klepněte pro větší obrázek

Témata článku: , , , Citizen, Projekt, Moderní technologie, Mixér, Bluetooth modul, Nahrávka, Kvalitní poslech, Nejlevnější verze, Dok, Populární auto, Výsledný produkt, Videohra, Malá krabička, První video, Chladnička, Ilustrátor, KITT, Razer, První ohlas, Vývoj prodeje, Pití, Otevřený svět