Nemáte navigaci v telefonu? 8 důvodů, proč to změnit

(Inzerce) Možná máte raději papírovou mapu. Nebo vlastníte samostatné navigační zařízení. Možná nechcete zbytečně využívat mobilní internet a platit za data.

Zde je osm důvodů, proč je offline navigační aplikace v chytrém telefonu tím správným pomocníkem nejen pro cestu na dovolenou, ale i během ní.

1. Mapy máte vždy po ruce: Na rozdíl od běžné navigace do auta či papírové mapy máte telefon vždy s sebou. Ať už potřebujete najít konkrétní adresu, nejbližší bankomat nebo lékárnu, s offline navigační aplikací máte mapy a miliony bodů zájmu okamžitě po ruce. Nemusíte zapínat data v telefonu a čekat, až se mapa načte (případně nenačte) přes pomalé připojení.

Klepněte pro větší obrázek

2. Ušetříte na roamingu: Na offline navigaci se můžete spolehnout i v místech, kde je slabé mobilní pokrytí, a také v zahraničí. Její používání pro vás nebude představovat další náklady za mobilní data a roaming. Na rozdíl od online navigací jsou detailní mapy pro celé země uloženy v telefonu, případně na SD kartě.

3. Navigační aplikace pro chytré telefony vyspěly: Časy, kdy se navigační aplikace nemohly vyrovnat těm zabudovaným v autě či samostatným navigačním zařízením, jsou dávno pryč. Dnešní aplikace jsou daleko napřed, oproti běžným navigacím nabízejí širší škálu funkcí a rychlejší a pohodlnější ovládání prostřednictvím citlivého dotykového displeje současných chytrých telefonů.

4. Aktualizace map a softwaru jsou zdarma a probíhají snadno a rychle: Aktualizovat navigaci zabudovanou v autě nebo samostatné navigační zařízení novými mapami zabere hodně času a vyžaduje řádnou dávku trpělivosti a technické zručnosti. Kromě toho bývají mapové aktualizace těchto zařízení zpravidla zpoplatněny. Naproti tomu aktualizovat aplikaci v telefonu je záležitostí několika dotyků a mnohé aplikace nabízejí aktualizace zdarma.

5. Bezpečnější řízení auta v noci – průhledový displej HUD: S vybranými navigačními aplikacemi (např. Sygic) můžete v noci jezdit bezpečněji. S doplňkovou funkcí průhledového displeje – HUD – můžete navigační pokyny z telefonu promítat přímo do svého zorného pole, tedy na čelní sklo auta. Díky tomu se můžete plně soustředit na cestu a snadněji sledovat navigační pokyny.

Klepněte pro větší obrázek

6. Dopravní informace a varování před mobilními radary: I vy patříte k lidem, kteří poslouchají dopravní zpravodajství v rádiu? Moderní aplikace poskytují doplňkovou službu, jež dokáže zobrazovat dopravní situaci přímo na mapě. Opravdu kvalitní aplikace však jdou ještě o krok dále a nabízejí nejrychlejší trasu k vašemu cíli na základě aktuální situace. Trasa se neustále mění tak, abyste se vyhnuli zdržením, a kromě toho vás aplikace dokáže upozornit, když se blížíte k mobilním radarům. Inteligentní technologie minimalizuje množství přenesených dat a šetří tak váš datový tarif. Tuto online doplňkovou funkci ocení všichni, kteří tráví hodně času na cestách.

7. Doplňková funkce DashCam – video záznamník: Šikovná aplikace v chytrém telefonu dokáže dělat několik věcí současně. Například zaznamenávat, co se děje na silnici před vámi, a zároveň vás navigovat. Videa z telefonu lze snadno sdílet s přáteli. Společnost Sygic nabízí doplňkový video záznamník, který nahrává i během navigování a automaticky uloží video v případě nehody. Každé video obsahuje GPS souřadnice, vaši rychlost, čas a datum. Není k tomu potřeba žádné dodatečné zařízení.

8. Nízké náklady: Nyní můžete využít výjimečnou slevu až 70 %. V rámci letní akce je doživotní licence na GPS navigaci Sygic s aktualizacemi mapových podkladů pro Evropu a Rusko dostupná jen za 19,99 eur. (Standardní cena je 69,99 eur.) Stejná licence na GPS navigaci Sygic s mapovými podklady pro celý svět je rovněž k dispozici se slevou 70 % jen za 29,99 eur. Nabídka platí pouze do konce srpna. Nákup lze provést přímo v aplikaci dostupné pro zařízení Android, iPhone a Windows Phone.

Další článek: Zlevní elektronika? WTO zruší cla u čipů, GPS či polovodičů

Témata článku: Apple iPhone 4GB, Navigační aplikace, Mapový podklad, Video obsah, Pomalé připojení, GPS Navigation, Doplňková funkce, Kvalitní aplikace, Mobilní radar, Letní akce, Doživotní licence, Čelní sklo, Důvod, Telefon, Šikovná aplikace, Průhledový displej, Pro +