Nokia 3650: vyzrálejší kolegyně boduje (test)

Dlouho očekávaný sourozenec populární Nokie 7650 je tady. Další multimediální perla od finského výrobce. Čeká vás porovnání obou Nokií, a to včetně kvality jejich foťáčků. Která z Nokií vyjde ze vzájemného srovnání lépe?

Nové funkce, nové možnosti

Při pohledu do hlavního menu, do něhož jsme se dostali vhodně umístěnou klávesou se záhadným piktogramem, nelze nezpozorovat další změny. Přibyly dvě nové položky – „RealOne“ pro přehrávání videa a "Video rec." pro nahrávání krátkých videosnímků. Nokia 3650 vstupuje na pulty obchodů jako multimediální telefon schopný fotografovat a natáčet krátká videa. Stejných schopností lze dosáhnout i s Nokie 7650, ale je nutné doinstalovat potřebné programy.

  
V menu přibyly dvě nové položky

  
Zde jsou - Video recorder a RealOne Player

 
Přesně takhle vypadá "kamerování".

Po chvilce pátrání naleznete další novou aplikaci – program pro správu paměťové karty MMC. Ten nabízí vše potřebné proto, aby se vaše karta cítila dobře a vy měli detailní přehled o jejím zaplnění. Kromě zmíněných nových aplikacích zůstalo vše při starém a tudíž mi nezbývá než opět doporučit skočit si pro informace do recenze N7650

  
Aplikace pro správu MMC karty naleznete v položce Extras

 
Kromě zobrazení informací nabízí i možnost kartu formátovat
či naopak zálohovat

Technologii Bluetooth nabízel již model N7650, ale například profil pro bezdrátové sluchátko chyběl. Nokia 3650 již papírově spolupracuje s bezdrátovými sluchátky, ale v praxi se nám nepodařilo testovaný model se sluchátkem spárovat.

 
Problémy s Bluetooth sluchátky přetrvávají

Témata článku: Nokia, , Nokia 3650, Nokia 7650, Noční vypínání, Levý sloupec, Schopný fotograf, Luštění, Vysoká výdrž, Bod, Vzdálený objekt, Dospělý fotoaparát, Test