Nokia 5100: odolný kostlivec (test)

Nokia 5100 je nový odolný telefon, který stejně jako předchůdce 5210 využívá konstrukčního řešení matrjošky. K tomu ale přidává nové funkce a možnosti a hlavně barevný displej. Dnešní recenze je ovšem trošku netradiční.

Možná vás překvapí, že je v tomto článku skoro více fotografií, než textu. Proč? To se dozvíte v následujících odstavcích. Věřte mi ale, že vrahem není zahradník.

Další odolný telefon v řadě

Nokia 5100 je nástupcem modelu 5210, který se objevil na trhu na jaře loňského roku. Jde opět o odolný telefon, který sice nemá tak masivní a pevnou konstrukci jako model 6250, ale do běžného terénu bohatě postačí. Typickými uživateli tohoto mobilu tak nejsou tvrdě pracující dělníci na stavbách či jiných extrémních podmínkách, ale spíše mladí chlapci a dívky, kteří žijí aktivním životem, sportují a holdují dalším aktivitám. Ostatně, stejně jako v recenzi Nokie 6100 je to nejlépe vidět na obrázcích.

   

     

 

 

   

Nokia 5100 je zhruba stejně velká jako model 3310 nebo 3330, váží pár gramů přes stovku. Vzhledem ke konstrukci a provedení se v ruce zdá spíše lehčí než těžší. Je krapet větší než model 5210, ale to jen proto, že není tolik zúžená v horní a dolní partii. Kryt je kompletně ze světlého plastu, přičemž zhruba polovina povrchu je pokryta gumovými pásky, aby se mobil neotloukal při pádech. Tyto gumové pásky mohu mít různé barvy, ostatně nejlépe je to vidět na obrázcích. Celý mobil tak připomíná trochu kostlivce, případně zebru, zejména v testovaném tmavém provedení.

 

 


Různá barevná provedení Nokie 5100

 
Baculatý kostlivec

 
Pohled na zadní stranu --- Reproduktor je vyveden pouze malou dirkou

   
Kryt na konektor


Pohled z boku; vlevo tlačítka pro zvyšovaní a snižování hlasitosti reproduktoru

Témata článku: Nokia, , Nokia 5100, Nokia 6250, Nokia 6610, Samsung S100, Stejná baterie, Kostlivec, Gumová klávesnice, Kost, Dobrý jas, Speciální úchyt, Matrjoška, Test