Nokia 7705 Twist: novinka se světelným prstenem

Mobil unikátní konstrukce, který čínští špióni okopírovali dlouho před jeho dnešní premiérou. Co je Contact Light Ring a co znamená přídomek Twist?

Už téměř před měsícem psal poslední vítěz naší blogerské soutěže o přístroji Nokla E81. Vystřihl tehdy Číňanům poklonu, že konečně vymysleli něco opravdu originálního, i když to vydávají za neexistující Nokii E81.

A ejhle – týden se sešel s týdnem a Finové představili model Nokia 7705 Twist, který je Nokle E81 hodně podobný. Ne, není to tak, že by se karta obrátila a renomovaní výrobci začínali kopírovat Čínu. Můžeme jen hádat, jak se asijští špióni k designu zajímavé novinky dostali s takovým předstihem, že stihli vyrobit a začít prodávat plagiát dříve než originál…

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 7705 Twist
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Nokla E81: podoba nikoliv náhodná
Klepněte pro větší obrázek 
Ano, na obrázku je Nokla, ale podobné zrcátko má i Nokia

Ještě než se na Twist podíváme blíže, rovnou uvedu, že se tenhle zajímavý model do Evropy zřejmě nedostane. Nokia jej totiž vyrobila pro amerického operátora Verizon a jeho vnitřnosti se místo standardu GSM rozumí s CDMA/EVDO. Kromě originální konstrukce charakterizují telefon následující zkratky: QVGA a QWERTY. Zajímavostí je ono kolečko, okolo kterého se klávesnice vytáčí/otevírá. Není to jen pasivní prvek, Nokia mu říká Contact Light Ring a rozsvěcováním různých barev signalizuje stav telefonu či zmeškané události.

Klepněte pro větší obrázek 
Integrovaný fotoaparát má 3 megapixely, autofokus a blesk
Diskuze (10) Další článek: Týden mobilně 2: týden nabitý novinkami

Témata článku: Nokia, , Nov, Novinka, Originální konstrukce, Svět, Prst, Prsten