Nokia 9210: zajímavé programy a hry

Po delší době přicházíme opět s pravidleným seriálem, který vás stručně seznámí se zajímavými programy, utilitami a hrami na Nokii 9210(i) Communicator. Tentokrát je Konvertor měn, přehrávač aplikací Flash, Tetris, přehrávač MP3 a hra DopeWars.

První prográmek, Flash Player, je určen k přehrávání animaci Flash. Najdete ho na cédéčku k Nokii 9210i nebo přímo na webu Nokie. Jediné co umí, je přehrát animaci Flash, toť vše; můžete si tak přehrávat třeba svoje oblíbené animované vtipy, komiksy nebo klidně i bannery.

Od Nokie rovněž pochází program Konvertor. Stejně jako Flash Player se dodává přímo s komunikátorem na cédéčku, případně si jej můžete stáhnout z webu Nokie. Umí konvertovat prakticky veškeré veličiny jako čas, plochu, délku, hmotnost, výkon či peněžní měny. Podobný program existuje i na Psiony (nConvertor), ten je však bohužel komerční.

 

Třetí program MultiMedia Player už nepochází od Nokie, ale od společnosti PsiLoc, od níž si můžete stáhnout 21denní trial verzi; plná verze programu stojí 14,95 eur. Umí přehrát všechny běžné zvukové formáty a co je nejdůležitější, zvládá i MP3 do 128 kb/s. Zvukový výstup komunikátoru sice není nijak kvalitní, ale kdo chce, má možnost. Poslouchat hudbu můžete i v bondovce.

Máte-li rádi Tetris, určitě nesmíte minout tuto zajímavou variaci. AISTetris od EpocWare je tetris položený naležato - důvod je jasný, velikost padající „jámy“ je podstatně větší. Od toho se odvíjí i ovládání: nemačkáte klávesy, ale funkční tlačítka na pravé straně displeje. Bohužel není možné padající kámen rychle poslat na dno, takže u nižších obtížností budete slouhop čekat, než dopadne. Velmi povedené jsou u této hry zvuky a líbí se mi rovněž možnost zapnout mřížku pro snadnější orientaci.

 

Posledním zastaveníčkem je hra DopeWars od Palmanacu, v níž musíte přežít 18 dní a přitom vydělat co nejvíce peněz. Stáváte se překupníkem čehokoliv, co má nějakou cenu, jako kokain, heroin a podobná pošušňáníčka. Cestujete mezi pěti městy, kupujte to, čeho je v jednom městě hodně (a tedy je to levné) a druhém málo (a tudíž drahé). V každém městě navíc chtějí něco jiného a může se stát, že to, co se dalo prodat v jednome městě včera, dnes už nechtějí. Po cestě vás může přepadnou gang a obrat o peníze (v horším případě o život - a to je konec hry), či policie - té se můžete pokusit utéct či zahodit drogy, abyste byli čistí (tím ale přijdete zákonitě o peníze). Občas zaplatíte někomu za ochranu, občas oberete nějakou mrtvolku. Zkrátka taková krásná gangsterka. Značka: musíte mít!

Poznámka: Současná beta expiruje prvního října; do té doby by se na webu výrobce měla objevit verze finální.

 

Váš názor Další článek: Zajímavá (ač utajená) služba v informačních SMS

Témata článku: Nokia, , , , , , , Pro +, Program