Nokia BH804: klenot mezi sluchátky

Srdce technoida zaplesá. Miniatura z kvalitních materiálů má skvělý design, precizní provedení a promyšlenou sadu příslušenství. Překousnete jeho cenu?

Příslušenství příliš často netestuji, ale tahle drobnůstka mě okamžitě zaujala. Máme co dočinění s jedním z nej… bezdrátových sluchátek vůbec. Se svým prostým designem a tělem z hliníku je jedno z nejhezčích. Je jedním z nejlehčích – váží přesně 7,2 gramu (lehčí bylo snad jen sluchátko Apple – o gram, ale to už se neprodává). Ale… ve své třídě je jedním z nejdražších.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia BH-804 Bluetooth Headset: šlechta mezi Bluetooth sluchátky, miniatura, hliníkový klenot  

Před prvním testovacím hovorem jsem měl strach o kvalitu snímání mého hlasu – vždyť ten mikrofon je tak daleko od úst. Další a další protistrany mě však ujišťovaly o tom, že mě slyší dobře. Bod pro Nokii. Také jsem se bál, že mi bude sluchátko padat z ucha – vždyť nemá žádný hák ani jiný podobný výmysl. Nepadá. Je tak lehké, že ani při chůzi nepadá – prostě jej jen strčíte do ucha a ono drží. Další bod pro Nokii.

Klepněte pro větší obrázek 
Od mikrofonu k ústům daleko, přesto to funguje na jedničku
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
K dispozici jsou tři velikosti gumového náušníku. Kdyby sluchátko i přesto padalo, můžete jej zajistit hákem

Na jeden vážný problém jsem ale přece jen narazil – vysílací výkon. Když jsem při hovoru strčil telefon do kapsy kalhot, kvalita přenosu hlasu klesnula až pod hranici srozumitelnosti (vyzkoušeno s Nokií E75). Pokud nosíte telefon od pasu výše (nebo to z kapsy kalhot máte k uchu výrazně blíže než já při dvou metrech výšky), problému si ani nevšimnete, ale já to za nedostatek považuji. Bod pro konkurenci.

A teď v perexu slibované příslušenství (a další bod pro Nokii). O háku a různých velikostech náušníku už řeč byla, teď přijde na řadu nabíjení. Luxusní sluchátko má i luxusní stojánek. Honosně by se dal nazvat dokem, ale pravdou je, že je to prostě jen hezky vyvedená stolní nabíječka. Zezadu má microUSB konektor, nahoře šachtu pro zasunutí sluchátka. Nabíjení je indikováno červenou barvou diodky, zelená znamená plný akumulátor (modrou uvidíte při párování s telefonem).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pohledná nabíječka k pohlednému sluchátku. Na obojím dominuje hliník

Sluchátko Nokia BH804 můžete dobít i mimo kancelář, jen si dejte pozor, abyste s sebou měli redukci. Na sluchátku se šetřila každá desetina gramu, a tak nemá vlastní konektor, který by přímo pasoval k nabíječce. Jakmile nemáte redukci, sluchátko nenabijete. Nokia si je problému vědoma, a tak aspoň drobný odlitek vybavila drážkou pro přichycení na kabel nabíječky (všechny nové telefony Nokia jsou vybaveny stejným microUSB konektorem a brzy se přidají i další značky).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Líbila se mi taková drobnost: sluchátko ani redukce nemají žádnou západku, přesto drží pohromadě – díky magnetu
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Kam odložit miniaturní sluchátko tak, aby se neztratilo a zůstalo po ruce? Co takhle dodávaná šňůra s držákem? Samozřejmě ani zde nechybí hliník...

Líbí se vám? Kupte si jej. Tedy jestli na něj máte. V oficiálním obchodu Nokia u něj visí cenovka 2 890 Kč, na internetu se ale dá koupit i o několik stovek levněji (viz Heureka.cz). Za nemalou částku dostanete věcičku, kterou je i přes několik kompromisů možné označit za klenot mezi sluchátky.

Diskuze (10) Další článek: Mobiado 105GCB Rose potěší zlatem a křišťálem

Témata článku: Nokia, , Šlechta, Vážný problém, Mez, Stolní nabíječka, Hák, Sluch, Testovací hovor