Nokia se stane značkou nositelností. Odkoupí výrobce hodinek Withings

Bez ohledu na to, jak dopadne mnohokrát spekulovaný návrat Nokie k výrobě nebo alespoň návrhu a licencování smartphonů, finská firma se brzy přiblíží svému původnímu podnikání. Dlouhou dobu totiž patřila mezi nejvýznamnější a nejinovativnější výrobce příslušenství a doplňků pro mobily. Finové nyní oznamují svůj záměr odkoupit francouzskou společnost Withings, která mimo jiné produkuje i chytré hodinky.

Klepněte pro větší obrázek
Elegantní a zároveň chytré hodinky Withings Activité budou do půl roku patřit do portfolia finské Nokie

Hlavním zájmem Nokie je ale vstoupit do úzce souvisejícího byznysu internetu věcí a digitálního zdraví. Withings má svém portfoliu například chytrou osobní Wi-Fi váhu, přístroj na měření tlaku nebo speciální teploměr. Transakce v hodnotě 170 milionů eur (cca 4,6 miliardy korun) bude dokončena během třetího čtvrtletí letošního roku. Bude jí předcházet schvalovací proces regulačními orgány. Withings se následně začlení i se svými 200 zaměstnanci do struktury divize Nokia Technologies.

Váš názor Další článek: Samsung aktualizoval funkci Always On Display u „es sedmiček“

Témata článku: Nokia, , , , , Nokia Technologies, Finská firma, Nos, Regulační orgán, Teploměr, Digital Health, Výrobce, Hod, Schvalovací proces, STAN