Nokia se vrací. Její první mobil nebude drahý

…bohužel to také znamená, že nebude příliš výkonný.

Telefony značky Nokia jsou v Česku legendární. Mají však za sebou pohnutou historii. Někdejší král mezi výrobci se před osmi lety začal propadat, pak svůj telefonní byznys prodal společnosti Microsoft, která jej prakticky přivedla k záhubě. Nicméně původní firma ve Finsku stále existuje a připravuje návrat slavné značky do světa mobilních telefonů.

Klepněte pro větší obrázek
Cnmo.com přidává možnou podobu jedné z nových Nokií. Proč bychom měli věřit čínskému webu? Kde myslíte, že se budou „finské“ Nokie vyrábět? 
Klepněte pro větší obrázek
Jak by mohla budoucí Nokia vypadat? Podle spekulací takto. (obr.: VK.com via PhoneArena)

Podle informací z benchmarku Antutu to však vypadá na pomalý start. Připravovaná Nokia D1C má procesor Qualcomm Snapdragon 430, což ukazuje na nižší střední třídu smartphonů, nízký výkon a tomu patrně bude odpovídat i slabší výbava. Na druhou stranu je zde displej o solidním rozlišení FullHD, operační paměť o velmi slušné kapacitě 3 GB RAM, také úložiště s 32 GB patří k nadstandardu. Fotoaparát dostane rozlišení 13 MPx. Údaj samotný sice nic neříká, ale pokud půjde o modul od Sony, měl by podávat velmi slušné výkony.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Takhle se grafik Martin Hajek zasnil, jak by vypadaly legendární Nokie, kdyby existovaly v době dnešních smartphonů.

Pokud vás informace o Nokii D1C zklamaly, nevěste hlavu, v přípravě je více modelů a je pravděpodobné, že mezi nimi budou i výrazně lépe vybavené kousky.

Zdroj: Weibo (via Slashgear)

Diskuze (31) Další článek: LG design již prakticky mrtvého G5 nezahodí. Použije jej u modelu LV5, ale bez výměnných modulů

Témata článku: Nokia, , , , , MOBI, Rozlišení fullhd, Mobil, Slashgear, První mobil, Nízký výkon, Martin Hajek