Nokia zapojila rozšířenou realitu přímo do Here map

Vzpomínáte na první pokus Nokie o rozšířenou realitu? Aplikace City Lens se nyní jmenuje LiveSight a je součástí map Here.

Nokia vypustila aktualizaci aplikace Here Maps s novinkou jménem LiveSight, která propojuje mapové podklady s rozšířenou realitou. Tuto funkci jsme dosud mohli vídat v aplikaci City Lens, nyní se v ještě lepší formě objevila přímo v mapách. Jedním kliknutím se tak z mapy přesunete do reality, která je snímána fotoaparátem telefonu, přičemž se v „živém“ obrazu zobrazují virtuální značky restaurací, hotelů a obchodů v blízkosti.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Podporu map uvnitř budov (např. obchodních center) přinesla již minulá aktualizace.

    Klepněte pro větší obrázek

QR kód pro HERE Maps

Vylepšení oproti Here City Lens spočívá v tom, že nyní jsou virtuální značky umístěny přímo na objektech, kde se daná restaurace či obchod nachází (viz prostřední snímek). To by mělo značně usnadnit orientaci v neznámém městě. Kliknutím zadáte pokyny navigaci, která vás zavede k cíli. Vše funguje bez připojení k internetu. Jedinou podmínkou pro stažení této aplikace je vlastnictví telefonu Nokia Lumia se systémem Windows Phone 8.

 

Na řadě jsou hry

Abychom nepodlehli myšlence, že Nokia sází jen na mapy, vypustila minulý týden hned čtveřici zvučných herních titulů. Přesněji se jedná se o hry Mass Effect: Infiltrator, NBA Jam, Real Racing 2 a Tiger Woods PGA Tour 12, za nimiž stojí vývojáři z EA. Tyto hry budou rovněž exkluzivně pouze pro Lumie, přičemž se neví, zda tomu tak bude dočasně nebo trvale. Nedávno se navíc na Storu začaly objevovat také první aplikace, které dokáží přímo uploadovat fotky na populární síť Instagram. Jednou z nich je kupříkladu klient Itsdagram, který musel být na žádost samotného Instagramu přejmenován na Instance. Kritikové Windows Phone tak mají znovu o několik důvodů méně, proč a jak se tomuto systému vysmívat.

Klepněte pro větší obrázek
Kvalitních aplikací a her pro WP v poslední době přibývá jako hub po dešti.
Diskuze (14) Další článek: Další Nexus opět od HTC. Hliníkový HTC One s čistým Androidem

Témata článku: Nokia, , , , , Populární síť, Real