Nové fotografie HTC Smartphone 2002

Po ukončení vývoje Senda Z100 bude zřejmě prvním telefonem s MS Smartphone 2002 přístroj taiwanské společnosti HTC.

Nový SPV Smartphone nabízený operátorem Orange je zřejmě prvním komerčně dostupným mobilním telefonem s novým operačním systémem Smartphone 2002 americké softwarové společnosti Microsoft. Tvůrcem tohoto přístroje je taiwanská společnost HTC, na jejíž konto padá také rodina komunikátorů XDA. HTC nyní chce začít prodávat Smartphone 2002 také jako vlastní, samostatný produkt.

 

Přístroj je triální a samozřejmě podporuje rychlé datové přenosy s využitím paketové technologie GPRS. O jeho pohon se stará OMAP procesor společnosti Texas Instruments taktovaný na 120 Mhz. Jen pro zajímavost uvedu, že stejný procesor najdeme také v novém Palmu Tungsten T, pouze jeho takt je ve srovnání se Smartphone 2002 téměř poloviční.

 

Aktivní barevný TFT displej podporuje šestnáctibitovou barevnou hloubku a jeho úhlopříčka je 2,2 palce. Interní paměť o velikosti šestnácti megabajtů lze bezproblémově rozšířit prostřednictvím MMC či SD paměťových karet.

 

Velikost celého přístroje je přijatelná - například v přímém stovnání kupříkladu s Nokií 7650 vychází tento mobilem jako příjemně malý. Když jsme již u toho srovnávání - HTC Tanager dosahuje se standardní Lithium Polymerovou baterií o kapacitě 1000 mAh přibližně stejné výdrže jako již zmiňovaná Nokia 7650.

 

O bezproblémovou synchronizace se stolním počítačem se stará buďto pomalý bezdrátový infračervený port nebo rychlejší USB kabel či kolébku.

 

Vnější vzhled HTC Tanager je téměř nachlup stejný jako SPV od Orange - k dispozici budou snad jen jemné odchylky do tohoto referenčního designu  - pro srovnání uvedu kupříkladu vzhledové rozdíly mezi MDA T-Mobilu nebo Dataphonu od Eurotelu. Ať tak či tak, bude se jednat o skutečně zajímavé přístroje, který by mnohý z nás chtěl určitě používat. Nebo se mýlím?

 

Diskuze (8) Další článek: T-Mobile rockuje s Rolling Stones

Témata článku: HTC, , HTC 10, HTC 10 Evo, HTC 10 Lifestyle, Nokia 7650, Referenční design, F +, Foto, Nov, Smartphone, SMA, Fotograf