Nové HTC One: buďte s námi u světové premiéry

HTC dnes souběžně v Londýně a New Yorku představuje top model pro rok 2014. Do britské metropole jsme za novým HTC One vyrazili i my.

Už dnes (úterý 25. března) HTC představí novou špičku svého portfolia. K premiéře tak dojde měsíc po barcelonském veletrhu MWC – zřejmě proto, aby novinka nezapadla v záplavě novinek. Přitom se mluví o velmi brzkém startu prodeje, takže by se „The All New HTC One“ mělo na trh dostat stejně, nebo dokonce dříve, než konkurence v čele se Samsungem Galaxy S5. Ale to už předbíhám, pojďme na fakta!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Podobu nového HTC One známe díky @evleaks

Nové HTC One se představí v Londýně a MobilMania.cz bude přímo u toho. Kromě obvyklých informací a tiskových fotografií se tak můžete těšit na bezprostřední dojmy, živé fotografie, a když dá internetový bůh, bude i video.

Informace budou přibývat v tomto článku, tisková konference začíná v úterý v 16 hodin (našeho českého času).


HTC One (M8)
M8
rozměry a hmotnost: 146 × 71 × 9,4 mm, 160 g
displej: 5,0", kapacitní S-LCD, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 5, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 600 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 801 (4× Krait 400, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.4 (Kitkat)
fotoaparát: 4MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
39 %
vybavenost
cena: už se neprodává

16:40
Tisková konference je u konce. Hlouček novinářů se zvedá a jde si prohlédnout HTC One M8. Někde mezi nimi je i Filip, takže se můžete těšit na čerstvé první dojmy na videu i fotkách. Zatím děkujeme za pozornost!

Klepněte pro větší obrázek
 

16:38
HTC chce nový One M8 dostat do prodeje na většině trzích do 10. dubna. Ve Velké Británii a USA, tedy místech, kde se konají tiskové konference, začne prodej bezprostředně po jejich skončení. Na českém trhu se objeví pravděpodobně od 4. dubna. Cenu zjišťujeme.

Klepněte pro větší obrázek

16:33
HTC One M8 ve všech barevných verzích.

Klepněte pro větší obrázek

16:32
Jediná spoušť - stisk vyfotí, podržení pořídí Zoe, tedy takové to třísekundové minivideo. Inovace, které umožní Dual Camera budou v průběhu roku přibývat.

16:30
Informace o hloubce prostoru jdou s fotkou, takže ji můžete přeostřit i po vyfocení. Pozadí se nemusí jen prostě máznout, ale jsou tu zajímavé efekty.

Klepněte pro větší obrázek

16:28
Přední kamera má 5 MPx, HTC tak podporuje trend selfies a mobilních videochatů. Dual Camera. Druhý fotoaparát na zádech přidává data o hloubce foceného prostoru. Pozná, které objekty jsou v popředí, která na pozadí.

16:27
Jedním z lákadel má být zpomalený záběr, ale o snímkové frekvenci ještě nepadlo ani slovo.

16:26
Technologie fotoaparátu Ultrapixel pokračuje, ale tentokrát jsou zde dva fotoaparáty na zadní straně... Vidíme první ukázku ostrého objektu a rozostřeného pozadí.

Klepněte pro větší obrázek

16:25
Fotoaparát se aktivuje otočením telefonu do fotografické pozice a stisknutím tlačítka pro zeslabení hlasitosti. Stejným tlačítkem se pak fotí.

16:24
Dvojité poklepání na displej - rozsvítí se zamykací obrazovka, můžete tak zjistit čas, nebo zmeškané události. Další dvě poklepání telefon znovu zamknou.

16:22
"Extreme Battery Saving Mode udrží telefon na živu po dva týdny." Dokud to nevyzkouším, neuvěřím... Něco podobného má i Samsung v Galaxy S5.

16:22
"Baterie v M8 vydrží o 40 % déle, než v M7."

16:21
Pokračuje také technologie Boom Sound, kterou reprezentují dva hlasité reproduktory, které směřují přímo na uživatele.

16:20
Také M8 má infračervený ovladač jako původní HTC One. Navázaná aplikace pro ovládání televize má větší možnosti, programy jsou provázané s jejich webovými stránkami, sociálními službami.

16:19
BlinkFeed se dnes otevírá vývojářům. Prvním takovým partnerem je Foursquare, bude tam i Fitbit a další.

Klepněte pro větší obrázek

16:18
HTC Sense 6.0 pokračuje s obrazovkou BlinkFeed, je zde hlavně více obsahu, více partnerů z čad služeb a aplikací.

16:18
Řeč bude také o šesté verzi uživatelského prostředí. Zkráceně sixth sense, tedy šestý smysl. Více prostoru, více barevných schémat, větší možnosti uzpůsobení pro každého uživatele.

16:16
Finální vzhled zařízení nás vzhledem k přesným dřívějším únikům nijak nepřekvapil. Kov na M8 je nicméně upravený do "skleněného lesku". Začínáme být zvědaví na první osobní dojmy...

Klepněte pro větší obrázek

16:15
Scott Croyle (v Londýně) mluví o designu a řešeních, které M8 obsahuje. Supertenký okraj displeje, kov přímo navazuje na sklo.

Klepněte pro větší obrázek

16:14
Na demovideu vidíme i kryt displeje s mikrodiodami, které budou zobrazovat notifikace.

Klepněte pro větší obrázek

16:13
V New Yorku představuje smartphone opravdu sám Peter Chou a vychvaluje jeho prémiové zpracování.

Klepněte pro větší obrázek

16:10
Vypadá přesně tak, jak jsme viděli na uniknuvších snímcích a zdá se, že M8 bude rozlišovacím atributem a součástí jména (zatímco loni bylo M7 jen kódovým označením bez významu pro koncové zákazníky).

16:08
Smartphone HTC One M8 byl právě představen.

Klepněte pro větší obrázek

16:03
Telefon představí Cher Wang. Připomíná některá přelomová zařízení z historie firmy a třeba i to, že právě HTC vyrobilo první smartphone s Androidem.

16:00
A začínáme! Na pódiu je Phil Blair. Peter Chou je tentokrát zřejmě v New Yorku...

15:50
Není to chyba, opravdu je to vidět tak slabě, ale je to "HTC One M8", už se tu nesnaží skrývat ani dvě kamery.

Klepněte pro větší obrázek

15:35
Filip už sedí v sále, účast odhaduje na zhruba 1 000 lidí. To by mohlo být vzhledem k rozdělení akce na americkou a evropskou část reálné číslo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

14:10
HTC tentokrát streamuje tiskovou konferenci přímo na svých stránkách. Sledovat video můžete na tomto odkazu.

13:30
Díky stejnému kanálu se teď s předstihem můžeme podívat i do místa konání tiskové konference, která proběhne ve veletržním centru Olympia v londýnském Kensingtonu. Přípravy finišují.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

13:25
Nové HTC One v začátku prodejů opravdu předstihne Galaxy S5 i Xperii Z2. Podle Twitteru HTC UK začne prodej ve vybraných HTC Storech hodinu po začátku tiskové konference!

12:45
Ne, to není horor „3:15 zemřeš“. To je zbývající čas do začátku tiskové konference. Připomeňme, že ta proběhne paralelně v Londýně a v New Yorku. Schválně, kde tipujete že bude fyzicky přítomen CEO Peter Chou.

Klepněte pro větší obrázek

12:20
Filip už je na hotelu a za chvíli vyráží do ulic Londýna shánět datovou SIM některého z místních operátorů. Mimochodem i počasí je typicky londýnské: 7 stupňů a občasné dešťové přeháňky.

Klepněte pro větší obrázek

11:30
Nové HTC One má používat nejnovější verzi nadstavby Sense 6.0. Podle informací webu LlabTooFer.com by se stejná nadstavba měla dostat také na kompletní sestavu loňských modelů One (tzn. HTC One, One Max a One mini).

8:45
Filip nastupuje na palubu British Airways, zhruba po dvou hodinách letu dosedne letadlo na jednom z nejvytíženějších světových letišť Heathrow v Londýně.

Klepněte pro větší obrázek

8:10
Jedna rozlučková fotka s Prahou.

Klepněte pro větší obrázek

6:30
Člověk kvůli tomu letí do Londýna a oni už ten telefon mají, aneb srovnání M7 (HTC One) a M8 (The All New HTC One) na videu:

Úterý 06:00
Na cestu do Londýna se za MobilManii vypravil Filip, z Ruzyně „z Havla“ odlétá v 8:45, ale do startu tiskové konference je mnoho času jen zdánlivě. Dvě a půl hodiny zabere let, hodinu sice přidá časový posun, ale mnoho času padne na prostoje, rezervy a cestu tradičně zacpanou trasou z letiště Heathrow do centra Londýna.

Pondělí 22:30
O „The All New HTC One“ toho ještě před premiérou víme poměrně mnoho, takže tento online přenos vykopneme sérií odkazů na články, které jsme telefonu věnovali v minulosti. Největším lákadlem je evidentně zadní Duo Camera:

Klepněte pro větší obrázek 
Detail Duo Camery od @evleaks

Cestu a ubytování redaktora hradila společnost HTC.

Diskuze (33) Další článek: Jste spokojeni se službami operátorů?

Témata článku: HTC, , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One Max, HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One V, Samsung Galaxy S5, Sociální služba, Premiér, Prémiové zpracování, Svět, Reálné číslo, Čad, Nov, Pře, Zpomalený záběr, Místní operátor, Premier, Časový posun, Rozostřené pozadí, Heathrow, British Airways