Nové iPhony mají slabší baterie než loňské modely

Bude to týden, co Apple představil nové produkty, ale teprve teď přichází důležité detaily, které na keynote nikdo nezmínil. Nejprve to byla vyšší operační paměť a nyní je to baterie s nižší kapacitou. iPhone 6S má 1 715 mAh, což je znatelný pokles oproti 1 810 mAh u iPhonu 6. Důkazem této hodnoty je video z keynote Applu. Spekulanti však dodávají, že k poklesu došlo i u většího iPhonu 6S Plus: z 2 910 na 2 750 mAh. 

Klepněte pro větší obrázek
Kvůli Taptic enginu v iPhonu už nezbylo místo na silněší baterii.(via. Macrumors)

Důvodem pro použití menší baterie je osazení telefonu Taptic enginem, který slouží k vibrační odezvě displeje. Rozhodně není pozitivní zprávou, že Apple šetří zrovna na baterii, ovšem díky úspornějšímu čipsetu hodnoty výdrže zástavají (podle údajů Applu) stejné jako u předchozí generace. Máme to Applu věřit? Minimálně si uvědomme to, že podobné kapacity by na obdobně vybaveném smartphonu s Androidem znamenaly problém, ale iPhony s nimi fungují. Jak to bude s modelem 6s, uvidíme, až se první kousky dostanou mezi lidi.

Klepněte pro větší obrázek
Navzdory snížení kapacity baterie zůstavá výdrž stejná. (via Apple)
Diskuze (124) Další článek: Vědci experimentují s ovládáním mozkových buněk zvukem

Témata článku: Apple, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB, Nov, Spekulant, Zástava, Model, Mode, SLA,