Nové iPhony v březnu? Pokud ano, tak jen barvy a paměťové verze

Pomalu se blíží termín tradiční jarní keynote Applu. Vloni na ní byl představen iPhone SE, což byl vlastně funkčně iPhone 6s vměstnaný do těla iPhonu 5s. Vzhledem k výrazně nižší cenovce než u „velkých“ iPhonů šlo o prodejní hit, který ale Apple letos znovu nezopakuje, protože mu snižoval tržby.

Neznamená to však, že bychom se letos v březnu žádných mobilních novinek od Applu nemohli dočkat. Japonský portál Macotakara přišel se spekulací založenou na informaci od analytika mezinárodní banky Barclays, že Apple uvede novou, červenou variantu iPhonu 7/7 Plus. Malý iPhone SE by se pak mohl dočkat 128GB paměťové varianty.

iPhony budou ale na jarní keynote nejspíš pouze okrajovým tématem. Od Applu se očekává hlavně aktualizace tabletového portfolia, které ovšem přes celkovou stagnaci trhu začíná být spíše okrajovým odvětvím. Třeba se ale Applu podaří trh znovu nastartovat – uveden by měl být nový osmipalcový, desetipalcový i velký 13palcový model.

Diskuze (22) Další článek: Apple Park. Zapomeňte na UFO nebo Campus. Stěhování začne v dubnu

Témata článku: Apple, , , , , , , , Barclays, Nov, Bar, Macotakara, Verze, Prodejní hit, Malý iPhone, ANO, Jarní keynote,