Nový Facebook Lite: Chcete ušetřit data a čas?

To první slíbit můžeme, druhé ne. Nová aplikace se vyplatí jen těžkým Facebook-závislákům s malým FUP limitem.

Facebook vedle standardních mobilních aplikací zveřejnil také Facebook Lite – odlehčenou verzi určenou pro rozvojové země s pomalými sítěmi a hardwarově slabými smartphony. Přesně z toho důvodu si ji u nás oficiální cestou nestáhnete. My jsme ji sehnali tou neoficiální cestou a upřímně řečeno: není o co stát.

Klepněte pro větší obrázek
Facebook Lite poznáte už podle ikonky.

Po funkční stránce jí nechybí nic zásadního, má menší nároky na hardware, zabere méně paměti, přenáší méně dat. Potud tedy v pořádku. Se střídmějším designem jsem se smířil snadno, naopak jsem ocenil, že tato aplikace zvládne i zprávy, na které u „velkého“ mobilního Facebooku musíte mít samostatný Messenger.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na silnějším hardwaru bych však také čekal, že se bude všechno hýbat rychleji. Opak je však pravdou. Navíc je zde riziko stažení „špinavého“ APK, které alespoň v mých očích za dané benefity nestojí. A tak Facebook Lite posloužil na screenshoty pro tento článek a tím jeho kariéra v mém telefonu končí. Jak jste na tom vy? Dáte mu šanci?

Klepněte pro větší obrázek
Mimochodem: takhle si Facebook hlídá bezpečnost. Lite aplikaci jsem instaloval do stejného telefonu, ve kterém mám i standardní mobilní Facebook, přesto mi hned po přihlášení přišla SMS s oznámením o novém přístupu.
Diskuze (19) Další článek: Slušný start: Samsung prodal za 10 dní 50 tisíc kusů Z1 s Tizenem

Témata článku: , , , , Nov, Lite, Lit, Čas, Facebook Lite, Rozvojové země, FAC, Data, F +, Lít,