Nový virtuál nabídne 200 minut a půl GB zdarma

V ČR zatím nabídka z říše fantazie, Američané se mohou těšit už v létě. Operátor FreedomPop chce vydělávat až na balíčcích, které rozšíří základní tarif.

Telekomunikační časy se mění. Dle britského serveru The Register se do konce letošního léta v USA objeví pevní virtuál, který se pokusí narušit hegemonii paušálních tarifů stávajících operátorů. Jeho obchodní model je následující: kupte si smartphone (nejlevnější za 2 000 Kč) a základní balíček služeb obsahující 200 minut, 500 MB dat a neomezené SMS dostanete zdarma. A pozor, slůvkem zdarma je opravdu myšleno bezplatně a bez reklamy.

Klepněte pro větší obrázek
Za velkou louží se chystá opravdová revoluce, základní balíček mobilních služeb bude zdarma

Tento podnik chystá operátor FreedomPop, vydělávat chce na doplňkových službách a balíčcích. Například 2GB datový balíček má stát 18 dolarů navíc a neomezené volání deset babek. FreedomPop bude využívat datovou síť operátora Sprint, přičemž hovory budou uskutečňovány na bázi VoIP. Při svém startu bude FreedomPop závislý pouze na 3G síti, na konci letošního roku by měla být k dispozici 4G LTE.

Miliony dolarů či českých korun, které mobilní operátoři vydělávají každou hodinu raději nepočítat...

Telefony, které bude FreedomPop prodávat budou postaveny na Androidu 4.0 nebo vyšším. Tím levnějším v nabídce (za 99 dolarů) by měl být smartphone srovnatelný s HTC Evo, dražší kousek za 199 dolarů by měl odpovídat parametrům Samsungu Galaxy S III.

Líbil by se vám virtuál s takovýmto obchodním modelem?

Diskuze (77) Další článek: HTC mapuje svou mobilní historii od roku 1997 [video]

Témata článku: , , , , Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Základní balíček, Nov, Vir, Min, Freedom, Žďár, Free Mobil, Půl