O2 omezuje Kvídovo volání zdarma

O2 si stěžuje na nedostatek inzerentů, kteří by financovali Kvídovo volání, a tak přichází škrty. Do cizí sítě už si s Kvídem nezavoláte.

Od čtvrtku 23. července vás Kvído už nespojí jinak než do sítě O2 a na pevnou. Kdo by náhodou neznal Kvídovo volání, tak jen krátká rekapitulace: službu provozuje O2, zákazník zavolá na speciální číslo, následně vyslechne reklamní sdělení a jednu minutu může volat zdarma. Článek z konce dubna loňského roku, kdy byl Kvído nasazen do ostrého provozu, čtěte zde. Z úst Jany Vyhlídalové, ředitelky oddělení reklamních a informačních služeb operátora jsme se dozvěděli, že Kvídovo volání v současné době využívá na 150 tisíc zákazníků, ale v důsledku poklesu zájmu inzerentů se rozhodli zrušit volání mimo domovskou síť (to operátora v podstatě vůbec nic nestojí).

Klepněte pro větší obrázek
Tak už nám ořezali i Kvída, od čtvrtka už si s ním do T-Mobile, Vodafone a U:fona nezavoláte

Krom toho se tedy nic nemění, telefonní číslo 829 829 829 stále platí, využívat ho mohou mobilní i fixní zákazníci O2. Po vyslechnutí reklamního sdělení máte minutu času na hovor, přičemž po 45 sekundách vás systém pípnutím upozorní o blížícím se konci. Každý uživatel s předplacenou kartou může uskutečnit až 5 sponzorovaných volání v síti O2 týdně, paušálisté mají dvojnásobek. Navíc každý zákazník registrovaný na stránkách www.platitokvido.cz, získává až 20 těchto sponzorovaných volání týdně. Pro zákazníky ostatních operátorů je zřízena linka 800 225 225, kde se dozví o možnostech využití služby.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Schéma volání na Kvídovu linku 829 829 829

Službu Kvídovo volání není možné využívat při volání z telefonních budek. Nevztahuje se také na hovory na čísla se zvýšenou tarifikací ani na volání do zahraničí či naopak.

Diskuze (23) Další článek: Přistaňte na Měsíci s Google Earth (video)

Témata článku: , , , Žďár, Krátká rekapitulace, Volání, Speciální číslo, Vyslechnutí