O2 psychologie: sleva jen ve vaší hlavě [glosa]

Vánoční nabídku vymyslel operátor geniálně. Dá vám slevu, ale vy přesto budete platit víc než dřív.

Skočili jsme na špek. Ptáte se komu? O2 a jejich vánoční nabídce, která nám v tom všem shonu přišla jako klasická záležitost „nechci slevu zadarmo“. Prostě zajdete k O2, odnesete si LTE mobil, třeba iPhone a zároveň slevu až 3 000 Kč. Skvělé, ne? Jen do chvíle, než nad tím vším začnete přemýšlet.

Princip je následující: Musíte si navýšit tarif a pak dostanete slevu. Sleva se uplatní z ceny toho vyššího tarifu. Takže každý měsíc budete platit víc, než před tím, kdy jste dostali slevu. Bonus se tváří jako sleva na telefon, ale ten zaplatíte celý...

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
iPhone krásně odvádí pozornost. Tabulka s bonusy: dostanete slevu, ale budete platit víc za vyšší tarif. Jednoduše geniální (obr.: o2.cz)

Článek popisující vánoční nabídku O2 vyšel ihned po jejím zveřejnění na konci minulého měsíce. V žádném případě ale nejde o slevu na telefon...

Marketingové oddělení zaslouží vánoční prémie, tohle prokoukne jen málokdo. Třešničkou na dortu je, že bonus vám O2 rozpustí během dvou let do ceny paušálního poplatku za tarif, kde ho to ani v nejmenším nezabolí a měsíčně se jedná více méně o pár desetikorun:

  • 1 000 Kč = kredit do faktury 42 Kč na 2 roky
  • 2 000 Kč = kredit do faktury 84 Kč na 2 roky
  • 3 000 Kč = kredit do faktury 125 Kč na 2 roky

To ale zjistíte jen v případě, že si přečtete podmínky nabídky. Celé to má navíc jednu mazanou pojistku – pokud tarif během následujících dvou let snížíte nebo zrušíte, ztratíte nárok na slevu, kterou vám operátor ještě neposkytl. Takže i podpis smlouvy na dva roky operátor tímto elegantně obešel a dosáhl svého.

Psychologie na výbornou

Příklad: jako stávající zákazník máte tarif Free CZ (flat s 1,5 GB) a přejete si nový iPhone. Tak vyrazíte do prodejny O2, za iPhone zaplatíte plnou cenu a dobrovolně si navýšíte tarif na Free CZ s 3 GB a místo 749 Kč měsíčně budete platit 826 Kč měsíčně. Není to už takový rozdíl a budete mít data navíc, ale prostě dostanete slevu a budete platit víc!

Podmínky akce najdete na www.o2.cz/vanoce, jsou úplně dole v rozklikávací roletce.

Diskuze (45) Další článek: Samsung Level U: běháme s hudbou [test]

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Glosa, Sleva, Marketingové oddělení, Psychologie, Podpis smlouvy, Vaš, Psycholog, GLO,