O2 upravuje portfolio paušálů pro mobilní internet

Novinkou je zavedení nejnižšího paušálu O2 Mobilní Internet Start za 300 Kč měsíčně. Zůstávají tři vyšší tarify, které pouze mění název.

Telefónica O2 postupně formuje svou nabídku mobilního internetu. Nedávno to bylo uvedení předplaceného tarifu pro mobilní internet, dnes přichází operátor s inovovanou nabídkou mobilního internetu paušálního. Ke stávajícím třem tarifům, jež obmění své názvy, přichází jako novinka nejnižší paušál O2 Mobilní Internet Start za 300 Kč měsíčně s limitem pro stahování dat 500 MB. Ten si bylo dosud možné aktivovat pouze ve zvýhodněné podobě za 200 Kč při využívání ADSL nebo O2 TV. Konvergovanou variantu za nižší cenu pro uživatele těchto služeb dostanou nově i ostatní tarify.

Pro začátečníky s mobilním internetem nebo pro nenáročné surfaře je určen nový paušální datový tarif O2 Mobilní Internet Start za 300 Kč měsíčně. Jeho datový limit FUP na stahování dat je nastaven na 500 MB, tarif tedy poslouží pouze k prohlížení webových stránek, čtení emailů či komunikaci na sociálních sítích. Za USB modem jako koncové zařízení pro službu mobilního internetu zaplatí zákazník 995 Kč (Huawei E1750), při uvázání se operátorovi na dva roky bude cena modemu o pětistovku nižší. Tarif O2 Mobilní Internet Start je možné aktivovat od 8. června 2010.

Nové názvy, staré ceny

Součástí nového portfolia jsou další tři v současnosti již existující tarify, které pouze mírně mění svoje názvy. Hlavní parametry včetně ceny i limitů FUP však zůstavají beze změny. Jak už bylo řečeno výše, pro ty, kteří s mobilním internetem začínají, je v nabídce novinkový tarif O2 Mobilní Internet Start. Druhý nejnižší tarif O2 Mobilní Internet Standard je určen pro běžnou práci s internetem a občasné stahování menších množství dat. Limit FUP je zde 2 GB, měsíční FUP 2 GB.

Naopak nároční uživatelé, kteří cestují a chtějí být často online, mohou využít tarif O2 Mobilní Internet Pro (bývalý O2 Mobilní Internet "bez přídomku") s limitem FUP 10 GB za 750 Kč. Nejvyšším mobilním paušálním tarifem je potom O2 Mobilní Internet Neomezený s neomezeným stahováním bez limitu FUP. Cena zůstává jako u předchůdce O2 Mobilní Internet Plus na 1 000 Kč. Při využívání jiné služby O2 TV nebo pevného připojení přes ADSL lze neomezeně surfovat už za 800 Kč měsíčně.

A to je společná vlastnost všech inovovaných paušálních tarifů pro mobilní internet. Pokud již doma využíváte například O2 (pevný) Internet či službu O2 TV, můžete si dokoupit kterýkoliv z nabízených tarifů za zvýhodněné ceny. Ceny v tabulce za O2 Mobilní Internet v kombinaci s dalšími službami jsou platné od 1. 8. 2010.

 

Měsíční paušál (samostatná služba)

FUPMěsíční paušál (v kombinaci s O2 Internet / O2 TV)
O2 Mobilní Internet Start300 Kč500 MB200 Kč
O2 Mobilní Internet Standard500 Kč2 GB300 Kč
O2 Mobilní Internet Pro750 Kč10 GB550 Kč
O2 Mobilní Internet Neomezený1 000 Kčbez limitu800 Kč

Pozn. Všechny ceny jsou koncové včetně DPH.
Diskuze (60) Další článek: Nokia X6: květnový kousek od MobilManie získává...

Témata článku: , , , , , , Pro +, Pór, Měsíční fup, MOBI, Paus, Nový paušál, Port, Mobil