O2 zdražuje SMS do zahraničí až o 150 %

Jak už to tak operátorů bývá, neříkají nám úplně všechno. Obzvláště pokud se jedná o nějaký nepopulární krok jako je zdražování, to sice uvedou do obsáhlého a drobným písmem psaného dokumentu s obchodními podmínkami, ale jinak si tuto informaci raději nechají pro sebe. V novém souhrnném ceníku služeb pro předplacené služby O2 se v květnu objevila aktualizace informující uživatele předplacených karet o „úpravě ceny odchozích SMS do zahraničí“. Citace:

  • Od 1.5.2008 bude SMS zaslaná na zahraniční číslo zpoplatněna 5 Kč (vč. DPH). U SMS na zahraniční tel. čísla se nebudou uplatňovat volné SMS.

Takže místo zpoplatnění textovky dle tarifu zákazníka se za zprávu odeslanou na zahraniční číslo bude platit jednotně 5 Kč. Nárůst je to poměrně podstatný, tato cena dříve činila od 2 do 3,70 Kč v závislosti na zvoleném tarifu. Takže pokud bychom zašli do extrému, tak jak to operátoři často ve svých reklamních kampaních dělají, můžeme konstatovat, že zákazníci s O2 kartou zaplatí za odeslání SMS do zahraničí až o 150 % více.


Do zahraničí pro všechny předplacenkáře od května za jednotnou cenu 5 Kč

Na zdražení SMS do zahraničí jsme se zeptali přímo operátora a zde je odpověď:

  • K úpravě ceny došlo z důvodu sjednocení přístupu operátorů v rámci zemí Evropské unie. Ke změně dochází až nyní, kdy máme pro zákazníka alternativní řešení posílání SMS na zahraniční čísla za 1,90Kč vč. daně díky službě O2 SMSender. Tato úprava platí v tuto chvíli pro všechny zákazníky s předplacenou kartou. Cenu budeme postupně sjednocovat i u paušálních zákazníků.
Diskuze (102) Další článek: LG KF300: multimédia a styl do V (preview)

Témata článku: , , , Obchodní podmínka, Zahraniční číslo, Zahraničí, Alternativní řešení