Odorik dalším virtuálem, minutu má za 1,69 Kč

...a účtuje po sekundách. Operátor ale zatím nemá kompletní datovou nabídku, myslí jen na začátečníky a to může zkušenějším uživatelům vadit.

Na stále rozrůstající se pole virtuálních operátorů vstoupil před časem populární Odorik. Nabízí jeden univerzální předplacený tarif pro každého a svým stávajícím zákazníkům argumentuje propojením účtu s mobilním číslem. Pokud byste Odorika náhodou neznali, pak vězte, že jde o VoIP operátora, který doposud nabízel levné volání do ČR i do zahraničí přes internet. Trumfy Odorika v boji o zákazníka jsou následující: účtování po sekundách (1+1), jednoduchá nabídka bez nepřehledných balíčků, možnost čerpat kredit z jednoho zákaznického účtu na více SIM kartách a konečně žádné závazky a písemné smlouvy.

Za volání ve vlastní síti si Odorik účtuje 0,59 Kč za minutu, zbytek tuzemského volání vychází na 1,69 Kč/min. Cena 0,59 Kč za minutu je také aktuálně platná sazba pro volání přes internet a cena odchozí SMS do vlastní sítě. SMS mimo vlastní síť je dražší, stojí 1,25 Kč. Odorik zatím ještě nemá úplně finalizovanou nabídku dat. Za 1 MB účtuje korunu (účtovací jednotka 1 kB), v kompletním ceníku dále stojí: „rychlost internetu je standardně omezena na 128Kbit/128Kbit po prvním staženém MB v daný den.“

Klepněte pro větší obrázek
Rychlý přehled nabídky mobilních GSM/3G služeb Odorika (obr.: Odorik.cz)

Toto omezení vysvětluje operátor tím, že se snaží chránit začínající uživatele internetu před aplikacemi, které by mohly bez jejich vědomí nadměrně stahovat data. Operátor ale zároveň slibuje, že v průběhu září 2013 přibude více možností nastavení tak, aby zkušený uživatel nebyl omezován.

Co se táče poplatků a pravidelných plateb, za provoz čísla zaplatíte každý den korunu. Měsíční poplatek tedy dělá zhruba 30 Kč. Sto korun si operátor účtuje za novou SIM a v poloviční výši vybírá jistinu. Kdo by chtěl číslo přenést, musí krom složení jistiny uhradit poplatek 250 Kč. SIMku si můžete vyzvednou v Praze či v Brně anebo nechat poslat za 15 Kč poštou. Kompletní ceník najdete zde na webu operátora.

Odorik využívá infrastrukturu T-Mobilu, podobně jako většina virtuálů na trhu skrz GTS Czech.

Diskuze (48) Další článek: Samsung Galaxy Note 3: nekompromisní zápisník [video]

Témata článku: , , , , Vir, Min, Zkušený uživatel, Začínající uživatel, Odorik