Oppo Find 5: stylové zakončení roku [preview]

Čínské mobily nemusí být jen divné, plastové a levné. Oppo Find 5 se výbavou staví na samotný vrchol dnešních smartphonů a pozadu nezůstal ani design.

Na našem území zatím působí jen hrstka ryze čínských výrobců smartphonů, za dobu svého působení zde však značky jako Huawei nebo ZTE dokázaly, že čínský telefon již zdaleka nemusí být levným a pochybný low-end. Tuzemský uživatel by si tak jistě přál, aby na náš trh vstoupili také další čínští výrobci jako Xioami (s Mi2 jsme si pohráli zde) nebo Oppo. Zvlášť když nyní posledně jmenovaná společnost představila svůj nový model Oppo Find 5. Co do technických parametrů, jde o pravděpodobně nejlepší smartphone současnosti. Navíc vše je ukryté pod efektním šasi, které v tomto případě tvoří jeden kus nerezové oceli.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Oppo zvolilo minimalistický design a rozhodně to není na škodu

Toto čtyřjádrové monstrum využívá procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktem 1,5 GHz. Dostatek výkonu pak zaručí také grafický čip Adreno 320 a 2 GB RAM paměti. O téměř dokonalý zážitek z užívání se postará 5palcový IPS displej s rozlišením 1 920 × 1 080 obrazových bodů (441 ppi). Zaujme také 13Mpix fotoaparátem s nejnovějším Exmor RS senzorem od Sony a světelností f/2,2. Jako první na světě mezi mobilními telefony pak dokáže pořizovat fotky ale také natáčet video pomocí technologie HDR. Video lze snímat ve fullHD rozlišení (1 080p) s vysokou snímkovací frekvencí 120 fps.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Oppo Find 5 na tiskových snímcích

Mezi telefony také přináší vysoce kvalitní zvuk, jenž zajišťuje technologie Dirac HD. Tu ve svých autech používá například Rolls Royce, Bentley nebo BMW. To vše je zabaleno v efektním šasi tvořené jedním kusem nerezové oceli s tloušťkou pouhých 8,9 mm. Jediným zklamáním tak zůstává kapacita vnitřní paměti 16 GB, která sice nepatří k nejmenším, avšak pro telefon podobných parametrů je to jistě škoda. Navíc bez možnosti rozšíření o paměťové karty. Oppo Find 5 se pak bude dodávat s baterií o kapacitě 2 500 mAh za cenu v přepočtu kolem 9 500 Kč bez daně (a cla). Na trh by se měl tento kousek dostat v průběhu měsíce a to nejprve v Číně a v USA.

Oppo Find 5
rozměry a hmotnost: 142 × 69 × 8,9 mm, 165 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, RAM: 2 GB, baterie: 2 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Pro (4× Krait 200, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
31 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (28) Další článek: Xiaomi Mi2: nedostupná čínská modla [videotest]

Témata článku: Oppo, , , , , Oppo Find 5, Xiaomi Mi2, F +, Bentley, Zakončení, Fin, Xiaomi, Minimalistický design, Rolls-Royce, Opp, Styl, Technologie HDR, Tuzemský uživatel, Dirac, Zak, Zákon, Rolls Royce, Podobný parametr, Pře, Rok,