Oskarta má GPRS!

Oživeno: Potvrdily se informace, které jsme získali před čtrnácti dny: předplacená Oskarta nabízí GPRS. Zákazníci s paušálními programy jsou nyní velmi znevýhodněni.

Tisková zpráva, Praha - 27. ledna 2003:

Oskarta je první předplacenka na českém trhu, která nabízí GPRS přístup na všechny webové stránky
Od 27. ledna mohou majitelé Oskarty surfovat po internetu a prohlížet WAP s moderní technologií GPRS. Na rozdíl od konkurence přitom mají přístup na celý web a nejsou omezeni jen na stránky svého operátora.

GPRS [dží-pí-ár-es] je technologie 2.5té generace, která umožňuje rychlé a pohodlné připojení k internetu. Hlavní výhodou GPRS je to, že se účtují pouze skutečně přenesená data, a nikoli čas strávený na síti. Vůbec tedy nezáleží na tom, jestli email čtete pár sekund nebo hodinu – cena je vždy stejně nízká. Je to ideální řešení pro ty, kdo potřebují i v terénu mít přístup ke své poště a internetu a nechtějí ve stresu počítat každou minutu.

Cena za prohlížení WAPu přes GPRS činí 0,6 Kč/kB. Při surfování po internetu zaplatí majitel Oskarty jen 0,06 koruny za kilobajt. Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Kvalitu GPRS Oskarty a GPRS prvků sítě ověřili ještě před spuštěním Technoidi v rámci projektu Oskarena. Oskarovi Technoidi – zkušení uživatelé a fanoušci mobilních technologií – provedli důkladný zátěžový test a svými připomínkami a zkušenostmi napomohli k vyladění sítě.

Technoidi jsou také připraveni pomoci s nastavením telefonu a počítače, a to i u těch nejméně obvyklých konfigurací. Oskarovi zákazníci mohou zdarma konzultovat Technoidy na www.oskarena.cz, kde najdou také bohatý archiv tipů, triků a fint pro ještě lepší GPRS.

Co k aktivaci GPRS potřebujete? Oskartu s kreditem nejméně 75 korun a telefon, který podporuje tuto moderní technologii. Oskar jich momentálně nabízí sedm. Aktivace GPRS je zdarma a můžete ji provést v Internetové samoobsluze, v Hlasové Samoobsluze na čísle *077 nebo prostřednictvím SMS Samoobsluhy posláním textovky „GPRS A osobni_heslo“ na číslo 7700. GPRS na Oskartě lze používat pouze tehdy, je-li váš kredit na Oskartě vyšší než 50 Kč.


MobilMania komentuje

Informace, které jsme měli před čtrnácti dny a se kterými jsme vás seznámili v bleskovce, se potvrdily.

Oskar ale bohužel vůbec nic neudělal s cenou GPRS u paušálních programů, které jsou nyní velmi znevýhodněny. Posuďte sami: abyste se s paušálem dostali na použitelnou cenu 2,5 haléře za kilobajt, musíte měsíčně platit 210 Kč za službu GPRS Standard. S GPRS Basic, který je zdarma, přijde jeden kilobajt na 40 haléřů. U Oskarty není žádný paušál a GPRS je přitom více než šestkrát levnější, kilobajt stojí 6 haléřů. Stále píšu o připojení k internetu, při wapování jsou ceny vyvážené.

Právě probíhá tisková konference Oskara, na které se jeho představitelů určitě zeptáme, proč jsou paušální zákazníci znevýhodněni proti Oskartám.

Oživeno 13.37: Služba GPRS Basic se podle zástupců Oskara nebude zlevňovat, uživatelé tarifních programů si za levnější GPRS musí připlatit. Pro občasné datování se proto k paušálu vyplatí pořídit Oskartu.

Oživeno 14.56: Dozvěděli jsme se, že uživatelé Oskaret nebudou mít přístup serveru smtp.mujoskar.cz, který je potřebný pro odesílání pošty. Pokud máte k dispozici vlastní SMTP server, s e-maily bez problémů můžete pracovat. V opačném případě e-mail z Oskarty připojené přes GPRS neodešlete. Důvodem tohoto velmi nepříjemného kroku je snaha Oskara zabránit spamu, který by směřoval z jeho domény.

Diskuze (220) Další článek: Nový Sony Ericsson T310, další třístovka z řady

Témata článku: , , , Zátěžový test, Oskar, GPRS,