Panasonic VS3: šestnáct miliónů barev na displeji (test)

Nový Panasonic zaujme nejen svým brilantním, obrovským displejem. Nabídne nevšední atraktivní design, véčkovou konstrukci s automatickým otevíráním, megapixelový fotoaparát a solidní funkční základ.

Neposlušný infraport

Zabavit se můžete také u mobilního internetu. V telefonu je připraven prohlížeč, který si kromě wapových stránek poradí také s jednoduchými webovými stránkami. O přísun dat se stará GPRS třídy 10. Telefon umí pracovat i jako modem pro počítač, se kterým se propojí prostřednictvím kabelu nebo ifraportu. Tedy pokud bude vše fungovat tak jak má.

V našem případě jsme měli s infraportem problémy. Nebylo možné jej aktivovat a telefon při pokusu o aktivaci zahlásil chybu. Zřejmě se jedná o problém testovaného kusu, který pochází ještě z předprodejní série. Zatím není jasné, co přinese spojení s počítačem dalšího. Zda bude k dispozici nějaký obslužný software a co dokáže. Celkem s určitostí ovšem můžeme vyloučit možnost synchronizace. Je to škoda, telefon by si tím získal mnoho zájemců i z řad náročnějších uživatelů.

  Možnosti datové komunikace

Vzhledem k tomu, že nemáme k dispozici datový kabel, vznikl nám velký problém – nemáme jak dostat fotografie z telefonu. Obrázky je sice možné posílat přímo přes infraport, ale ten v našem případě není funkční. Do multimediální zprávy není možné vložit megapixelovou fotku a e-mailový klient telefon nemá. Proto jsem s popisem fotoaparátu počkal až na konec. Problém se pokusíme vyřešit a recenzi poté doplníme.

Vestavěný fotoaparát dokáže pořizovat snímky s rozlišením až 1 280 × 1 024 bodů, nastavit lze tři úrovně kvality nebo barevný efekt. K dispozici jsou doplňkové funkce jako kompenzace expozice, sekvenční snímání nebo samospoušť, nechybí ani noční režim. Zvuk závěrky můžete změnit, ale není možné jej zcela vypnout. Digitální zoom je aktivní jen při nižších rozlišeních. Zvláštní výbavou je makro režim, který se aktivuje pootočením prstence u objektivu.

   
Hledáček fotoaparátu • nastavení fotoaparátu • hledáček v režimu natáčení videa

Klepněte pro větší obrázek 
Makro se zapíná otočením stříbrného prstence

Natáčet lze i video ve formátu 3GP s rozlišením 176 × 144 bodů, maximálně jednominutové. Pro obrázky a ostatní data je k dispozici 30 MB paměti. Obrázky můžete následně zmenšovat, ozdobit rámečky nebo ořezávat.

   
Správce multimediálních dat • prohlížení obrázků • ukazatel stavu paměti

Když se nespokojíte s průměrem

S Panasonicem VS3 jsem se rychle sžil. Čím více jsem si zvykal na jeho design, vynikající displej a pohodlnou klávesnici, tím více mě mrzelo, že neumí pár věcí navíc. Oželel bych možná i vnější displej a překousl zkracování zpráv. Bez synchronizace a Bluetooth už ale žít nechci. Také vyhledávání v seznamu podle prvního znaku a horší citlivost na signál ubírala mým sympatiím, přesto mě ale telefon něčím stále přitahuje.

Myslím si proto, že Panasonic může najít zákazníky v řadách běžných, méně náročných uživatelů, kteří ovšem nechtějí jen tak nějaký „obyčejný“ mobil. Jen musíme doufat, že se Panasonic oprostí od svého zlozvyku a tento atraktivní mobil nezabije cenou. Na trh by se měl dostat ve třetím čtvrtletí roku a cenu odhadujeme na sedm tisíc korun.

Omlouváme se, kvůli práci na novém katalogu mobilů bude Panasonic VS3 do katalogu zařazen později.

Plusy a minusy

+ špičkový displej
+ atraktivní design
+ velká vnitřní paměť

– chybí vnější displej
– slovník T9 zkracuje zprávy
– vyhledávání v seznamu podle prvního znaku


V poslední kapitole
je připravena rozsáhlá fotogalerie, ve které najdete snímky uvedené v textu a mnoho dalších fotografií, které jste doposud neviděli

Témata článku: Panasonic, , Panasonic VS3 , True Color, Pán, Pan, Horizontální šipka, Důležitý pomocník, Test, Přímé vyhledávání, ? Displej, Milión, Panasonicem, Bar, Displej, Vysoké skóre, Mil, Rychlé používání