Pavel Dvořák končí v Radě ČTÚ. Odejde do penze?

Deset let byl v Radě ČTÚ, sedm dlouhých let úřadu šéfoval a zásadním způsobem ovlivnil české telekomunikace. Odejde do penze, nebo se „znovu někde objeví“?

Dnešek je den, kdy české telekomunikace (možná) opouští persona, která měla zásadní vliv na vývoj a současný stav českého trhu. Pavlu Dvořákovi včera skončil mandát člena Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Jmenování nového člena pětičlenné Rady provede vláda na návrh ministra průmyslu o obchodu. Tím je nyní Jan Mládek, kterému Dvořák na ministerstvu radí.

Klepněte pro větší obrázek
Zmizí v pondělí profil Pavla Dvořáka z webu ČTÚ? Co myslíte? (obr.: ctu.cz)

Dvořák byl jmenován členem Rady 1. května 2005, v dubnu 2006 byl vládou poprvé jmenován do funkce předsedy Rady ČTÚ, vydržel tam až do konce dubna 2013, kdy ho vystřídal současný šéf ČTÚ Jaromír Novák. Dvořákovi je nyní 67 let.

Dvořákovi jsou připisovány mnohé problémy, kterými české telekomunikace trpí. Úřad pod jeho vedením prakticky rezignoval na svou regulační funkci a mobilním operátorům dal volnou ruku. Ti za jeho působení v čele úřadu prožili zlatou éru. Stačí vzpomenout na vysoké zisky a současně minimální investice do infrastruktury. To vše Dvořák v čele ČTÚ nejen dovolil, ale rovněž hájil.

Budoucnost Pavla Dvořáka je stále otevřená. Po odchodu z Rady ČTÚ mu běží půlroční plat a v rámci obdoby konkurenční doložky nesmí pracovat pro žádnou firmu zabývající se elektronickými komunikacemi. Odejte do penze? Zůstane tichým rádcem Jana Mládka na Ministerstvu průmyslu a obchodu? Nelze ale vyloučit, že bude opět jmenován a v Radě bude pokračovat. Jaká je budoucnost Pavla Dvořáka?

Diskuze (16) Další článek: iDnes spustil kampaň proti Seznamu. Kvůli jízdním řádům [názor]

Témata článku: , , , , Pavel, Dvořák, Pavel Dvořák, Pen, Jmenování, Současný stav