PC aplikace S Note: správa Samsung poznámek v počítači

Samsung již od modelu Galaxy Note 3 nabízí počítačovou aplikaci S Note, která slouží k jednoduché správě, vytváření a úpravám poznámek, které jinak běžně pořizujete ve smartphonech s Androidem. Na dobře „utajovanou“ aplikaci jsme však narazili až nyní, přesto můžeme potvrdit funkčnost i s nejnovějšími Samsungy.

Klepněte pro větší obrázek
Aplikace S Note v PC a tvorba nové poznámky. Na to by se zřejmě hodil i dotykový displej

Aplikace S Note zažila svou premiéru v tabletofonech řady Galaxy Note, přesto ji najdeme i u smartphonů jihokorejského výrobce bez dotykového pera S Pen. A právě stejnojmennou aplikaci si můžete nainstalovat i na počítač s operačním systémem Windows. Dalším krokem je přidání účtu, se kterým synchronizujete vaše poznámky v telefonu. Mimo Evernote se může jednat i o samostatný účet Samsungu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Úprava pozadí poznámek a správa kategorií

Po synchronizaci, která chvíli zabere, před sebou máte veškeré vaše poznámky. Můžete si vytvořit vlastní kategorie poznámek, přičemž mezi kategoriemi lze poznámky přesouvat stylem „vyjmout-vložit“. Pro hromadný přesun je možné využít správce souborů, přes kterého původní poznámky vyexportujete a poté naimportujete do nové kategorie.

Klepněte pro větší obrázek
V počítači lze poznámky roztřídit a obohatit o záložky a štítky

Jinak máte před sebou podobné nástroje jako v aplikaci ve smartphonu. Můžete vytvářet nové poznámky, nastavovat různé druhy štětců, barev, můžete vkládat obrázky, kliparty nebo se vyfotit kamerkou na notebooku. Samozřejmostí je také mazání, různé výběry nebo psaní elektronického textu do poznámek. Samotné S Note poznámky můžete exportovat do obrázku JPG, PDF souboru nebo na Google Drive.

Výtku však máme ke stabilitě aplikace na Windows 10. Je-li minimalizována delší dobu v liště, nechce se okno po kliknutí již vůbec zobrazit. Bohužel, těžko očekávat nějakou vylepšenou verzi (aktuální je z roku 2014), takže rada na závěr - když aplikaci nebudete používat, raději je vypněte.

Aplikaci S Note pro Windows stahujte zde.

Diskuze (1) Další článek: Mobil jako nejčastější vánoční přání? To už letos nemusí platit

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Správa, Samostatný účet, S note, Samsun, Google Drive, Sam, Note, Aplikace, Počítač, Nejnovější samsung