Philips 330: véčko za čtyři a půl (test)

Malé stříbrné véčko s hezkým designem a velmi nízkou cenou. Neosloví barevným displejem a pokročilými fičurkami, ale kvalitním provedením za relativně málo peněz. Ideální do ženské kabelky.

Hranaté, ale hezké

Na první pohled se mi Philips 330 zalíbil. Jde o véčko s hranatým designem, je to taková malá stříbrná krabička s anténkou. Ta je sice poměrně dlouhá, nicméně nijak mne to neruší; kdyby zde nebyla, nevypadal by Philips 330 vůbec jako mobil, ale jako luxusní krabička na zápalky. Rohy nejsou ostré, takže véčko vypadá v zavřeném stavu poměrně elegantně.

    
Mobil má zrcadlový povrch, díky čemuž vypadá na svou cenu velmi luxusně

Tomu napomáhá i přední kryt, který imituje lesklý kov, zbytek véčka je ze stříbrného matného plastu. Přední kryt může částečně díky lesku suplovat zrcadlo, nicméně odraz není příliš přesný a obličej příliš deformuje na to, abyste si podle mobilu ráno nanesli make-up. Nevýhodou je příliš rychlé upatlání od prstů, na víku budete mít za chvíli desítky otisků prstů. Pokud vám toto vadí, můžete si pořídit mobil s červeným nebo bílým krytem.

     
I v otevřeném stavu je mobil poměrně elegantní

Na přední straně je malý výstup reproduktoru, z něhož je vyluzováno zvonění a malý trojlístek, který při volání hezky bliká několika pastelovými barvami. Vnější displej bohužel chybí, takže pokud někdo volá, musíte mobil otevřít a teprve pak se rozhodnout, zda hovor přijmete nebo položíte. Můžete si sice nastavit aktivní flip, nicméně automatické zvednutí hovoru není právě moje gusto. Zavřením krytu hovor ale položíte vždy, což je pohodlné.

  Anténa vzhled nehyzdí

A nezavrže

Kvalita zpracování mobilu je velmi dobrá, nikde nic nevrže a neskřípe. Při otevření jen uslyšíte charakteristické klapnutí, jinak mobil nemá tendenci vydávat zvuky ani v případě, že je displej otevřený v krajní poloze a opírá se o ucho. Baterie není součástí krytu a je pevně usazena, nevrže ani její kryt. SIM se vkládá pod baterii do malého prostoru, kde se zaklíní malým držákem. Výměna SIM není nijak rychlá, pro časté měniče karet mobil určitě není.

  

 
Baterie se vyndává poněkud komplikovaně

Exkurzi okolo mobilu zakončíme dvěma tlačítky na levé straně, kterými se ovládá hlasitost hovoru, a datový konektor na spodní straně, do kterého se zasunuje i nabíječka. Infračervený port a Bluetooth vzhledem k ceně mobilu samozřejmě chybí. Mimochodem, okolo displeje je po okraji bíle svítící lem, který svítí při otevřeném telefonu, příchozím hovoru či SMS.

 
Dvojtlačítko pro korekci hlasitosti --- Konektor pro připojení k počítači

Témata článku: Philips, , , Ericsson R600, Ericsson T66, Motorola C330, Nokia 2300, Nokia 3510, Nokia 5210, Philips 330, Philips Fisio 620, Siemens A55, Siemens SL45, Sony CMD-J6, Sony CMD-J7, Sony Ericsson T100, Sony Ericsson T600, Omezená funkčnost, Černobílé provedení, Phil, Test, Půl, Stříbrný povrch, Automatické zvednutí, Hezký vzhled,