Photosynth pro iPhone: 360° panoráma za dvě minuty

Microsoft dal zdarma k dispozici fantastickou aplikaci Photosynth. Vezměte iPhone, pořiďte pár fotek a za chvíli můžete své 360° panoráma vystavit na web.

Microsoft uvolnil mobilní verzi své služby Photosynth ve formě bezplatné aplikace, a to kupodivu ne pro vlastní platformu WP7, ale pro Apple iOS. Stahovat můžete zatím pouze z amerického AppStoru (pozor, už i v českém) ale ta trocha námahy navíc se určitě vyplatí.

Zatímco dosud Fotosynth fungoval jako služba na spojování fotoaparátem pořízených fotografií, s vlastní aplikací se posouvá na zcela jinou úroveň. V iPhonu spustíte tvorbu 360° panorámata, přes fotoaparát se díváte na okolí a díky gyroskopu telefon okamžitě označuje oblasti, které už jsou zaznamenané. V momentě, když jste s pokojeni s pořízenými podklady, stisknete tlačítko a během chvíle je panoráma hotové. Stačí doplnit zeměpisné souřadnice a výsledek vystavit na web.

Celý proces jsme pro vás zaznamenali na video, níže najdete i několik příkladů už hotových panorámat (pro jejich zobrazení je třeba mít nainstalovaný Silverlight). Jistě si všimnete, že výsledek není dokonalý, spoje fotografií občas nejsou přesné, přesto si myslím, že je Photosynth pro iPhone naprosto skvělý počin.

Jakubské náměstí, Brno

Kostel sv. Jakuba, Brno

Redakce Mobilit a MobilManie

Diskuze (18) Další článek: Nokia C2-01: není nad klasiku (test)

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Min, Pán, Photo, Pan, Photos, Pro +,