Pokémon Go opět kolabuje. Na vině je rozšíření dostupnosti v Evropě

Fenomén Pokémon Go (první pohled zde) se dnes v poledne konečně oficiálně dostal i do ČR. Jak jsme vás již informovali, aplikace je ke stažení na Google Play i na AppStoru.

Jak ale distributor hry informoval na svém Facebooku, ČR se stala součástí „balíčku“ šestadvaceti zemí, ve kterých byl Pokémon Go dnes oficiálně spuštěn.

S rozšíření dostupnosti ale hra opět naráží na palčivý problém posledních dní - funkčnost a dostupnost serverů. Můžeme předpokládat, že se do hry dnes připojily obrovské masy lidí, díky kterým je Pokémon Go prakticky nehratelný. Zhruba okolo čtvrté hodiny našeho času totiž došlo k výpadku spojení, které pokračuje i nadále. Přes mobilní aplikaci se tedy vůbec nepřihlásíte, po timeoutu se na displeji zobrazí omluva s dodatkem, že na nápravě problémů se již pracuje.

Klepněte pro větší obrázek
Omluva, která se vám nyní zobrazí při pokusu o přihlášení do hry Pokémon Go

Samotný start hry od studia Niantic tedy můžeme považovat spíše za nepovedený. Již od prvních dní se hra potýká s pravidelnými výpadky spojení či částečnou nefunkčností, které jsou všeobecně omlouvány větším zájmem o hru, než se původně očekávalo. Niantic tedy zkouší hru alespoň hru postupně rozšiřovat i do různých regionů, i když díky tomu naráží na spoustu negativních komentářů.

ČR se však hry dočkala poměrně brzy, naproti tomu Francie, a dokonce také „domovský“ trh Pokémonů, Japonsko, na oficiální uvedení stále čeká.

Diskuze (28) Další článek: Android Police: Takhle mají vypadat hodinky Google Nexus

Témata článku: , , , , Pokémon, DOS, Oficiální uvedení, Palčivý problém, Rozšíření, Domovský trh, Čtvrt hodiny, Dostupnost