Pokrok nezastavíš: bez čeho se díky mobilu obejdeme

Diskuze čtenářů k článku

erteple  |  05. 01. 2011 09:11

Proboha co vám tak vadí na iphonu??
Měl jsem 3g a byl to super telefon podle mě vychytanejsi nez desire.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 09:24

To je jednoduche, vadi jim, ze je tak drahy a ze si ho tim padem nemohou koupit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
erteple  |  05. 01. 2011 09:34

To takhle pomlouvají i treba lambo porche nejdražší klobasy atd?? Jestli na to nemají tak ať na to nenadavaji a jestli na to mají a nekoupí tak je to snad jejich věc. Hledám v tom logiku a nikde nenacházím :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Ja mám Nokii N96 i X6 16GB, předtím N95, jednoduše si nekoupím blbost jenom proto, abych ukázal, že mám peníze, i když já jsem takový, že za mobil můžu dát moc peněz, za telefon, který plně využiju, každý člověk, který má dát velké peníze za mobil si nekoupí křáp jenom proto, že je drahý, a tohle ví každý, možná se ti ta hračka líbila, koupil sis ji, ale v každém případě to není nejdražší mobil, řeknu ti pravdu, nemám tolik peněz abych si koupil například Veyrona, a přesto se mi to auto líbí!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 11:46

Netusim jak vy, ale ja si iPhone kvuli tomu, abych ukazal ze na nej mam penize nekupoval. Ja si ho naopak koupil kvuli jeho moznostem, ktere jsou evidentne radove dale, nez si sam dovedete pripustit ci predstavit.
Ono je to pomerne nelogicke, kdyby chtel preci nekdo machrovat, ze ma penize, tak si koupi trosicku jinou znacku, napriklad Vertu a ne iPhone, kterych je videt napriklad v prazskem metru u teenageru nepocitane.
Stale to stavite do roviny, ze N96 je spicka s funkcemi a iPhone je pouhy krap a hracka. Napiste mi konkretne veci, co iPhone neumi a budte si jist, ze vas presvedcim o opaku. Vsechno je to pouze o vasi neznalosti ci omezenosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Já bych neměl nic proti iPhonu kdyby ze sebe nedělal konkurenci pro normální mobily, když aMeričané vyrobí tamagoči s funkci SMS pomocí aplikace iPíšuText a volání pomocí aplikace iJáZvoním, nebudu to nenávidět dokud se to nebude cpát mezi legendární výrobce se špičkovými funkcemi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 11:42

A co vy, vojin Kefalin, si predstavujete pod takym pojmom "normalni mobil"? Budete se divit, ale ja iPhone pouzivam jako naprosto normalni mobil - volam z nej a navic vyuzivam dalsich x set funkcni, ktere mi dava. Velmi rad bych chtel videt "cokoliv", co vas telefon zvlada a muj ne. A naproti tomu bych potom zase ukazal neco ja. Jste pro?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 11:47

Tezko hledat logiku nekde tam, kde se premysli na urovni organismu zvaneho Protozoa

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Na ty Prvoky, na to nebudu odpovídat, je to tak trochu trapné...
No dále, tak telefonovat to umí, myslím bez nějaké zvláštní aplikace... Ale iPhone je prostě hračka
s velikým displejem (dnez už ani to, jelikož jsou i daleko větší displeje), takže, pro porovnání si vezmu Nokii N96, takže dnes základní funkce jako plnohodnotné USB Mass Storage, tohle by měl umět i low-end,
sice mi iTunes tak nevadí v případě iPodu jelikož jsem si zvykl, Mass Storage je pro mně samozřejmost, nemá microUSB, rádio jsem měl i na Nokii 6230i (manažerský telefon starý několik let), a iPhone ani jako hračka (nebo také MP3 přehrávač s funkcí mobilu - aspoň, že bez nutnosti
instalovat aplikaci i?) by měl něco jako FM rádio obsahovat, dále MP3 přehrávač s funkcí mobilu by měl mít stereoreproduktory, když se jedná o hudební telefon, nemá paměťovou kartu, nevím jakou verzi máte, takže nebudu posuzovat paměť, já osobně používám ke 16GB ještě 8GB paměťovku, fotoaparát bez spouště je jenom věcí ergonomie ale není to žádný fotomobil jelikož focení jako na Nokii 3200 mi nepříjde jako pro současné fotomobily, dále nemá JAVU - dobře dobře, já to osobně moc nepoužívám ale mobil to musí mít jelikož je to dnes samozřejmost, vyzváněcí profily - s úsměvem si vspomenu na jeden ze svých 4 roky starých Samsungů, které to neměli, ale i na staré Nokie, které to měli jako samozřejmost, dále nemožnost nastavit zvonění pro SMS - to je dnes samozřejmost, o funkcech fotoaparátu pomlčím - noční režim jsem měl na své staré 6230i, zde by to nebyl problém kdyby měl iPhone aspoň kvalitní blesk a ne něco podobného, co jsem já měl na Samsungu D500E! (a myslím, že tam to funguje lépe), a dále bez kompenzace expozice = celkově je to ve tmě nepoužitelný foťák, vyvážení bíle mu nic neříká, ano, a 3GP? když je to vtip tak je to spíše pro pláč než pro smích... jinak já velmi často využívám TV out, a plnohodnotně využívám Bluetooth pro komunikaci s PC, s mými druhými Nokiemi i v autě... MMS jsem využil párkrát v životě - ale tohle to je přeci samozřejmé i bez aplikace iJaPosílám3gpVideo... je mi to blbé psát ten tupý název pro tu aplikaci ale prostě je to blbost, MMS je přeci základní funkce už mnoho let, ano a to jsem porovnával čtvrtý iPhone, vezmeme si například 3G (zní to jako 3G, které samozřejmě nemá moc použitelné), bez videa - ehm, červen 2008 jako datum představení A dále žádný multitasking, záznamník hovoru je zbytečnost, skupiny volajících nebo kontakty na SIM i v paměti najednou mu nic neříká, nemá to diktafon nebo úkolovník (vím, že se to dá doinstalovat ale mobil-jo jo je to iPhone ale je to mobil, by se měl prodávat v použitelném stavě), funkce foťáku v iPhonu 3G prakticky žádné, videa úplně žádne jak jsem se zmínil výše...
Dále používám mnoho utilitek, nejsem si jist jestli je má nebo nemá iPhone, takže to zde nebudu vypisovat...
Takže to jsem porovnával dva iPhony s dva roky starou Nokií, když budou námitky (typu nedotykový displej), zajdu si pro N8, kterou mám v domě, a ta se nejspíš nebude dát porovnávat ani s iPhonem 10G, jestli bude, porovnávat N8 i se čtvrtým iPhonem nemá smysl, tady je finská
vlajková loď jasným vítězem, to je i N96-ka ale přece nemůžeme porovnávat novou Nokii s novým (technicky zastaralým) iPhonem...
Ano, a první iPhone, to je prostě něco, kde se potvrzuje pravidlo, není hanba mlčet, když fakt není co říct, v té době jsem měl jinak N95...
Moc mě nezajímají aplikace, které se dají do iPhonu doinstalovat, do mých Nokií, například N96, si doinstaluji co chci a klidně si z ní udělám iPhone samotný (uživatelské prostředí, ale to nechci jelikož se mi v iPhonu nelíbí, připadá mi tak dětské)
Telefon by se měl prodávat v použitelném stavu, nezajíma mě možnost instalovat aplikace, pro mně za mně když se v Apple Store bude prodávat i hardwarový zastřihávač chlupů v nose, je mi to jedno...
Takže ještě na závěr, nechci někoho odradit od koupě, možná se někomu fakt líbí, je mi to jedno, je to názor každého, já osobně jsem ho neměl a ani nebudu mít(doufám, že někomu nepřeskočí a nedá mi ho jako dárek), takže já věřím faktům a vidím tyhle hračky u lidí okolo mně, ano a mám iPod Touch i Nano, jsou to dobré přehrávače, ale iPhone nemá co ve světě drahých mobilů dělat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 22:04

Tak nejak premyslim, jestli na tento grafomansky vylev mam vubec nejak reagovat, ale pokusim se:
- USB mass storage? To mam pres program iFunBox , ale stejne to nevyuzivam. K cemu vubec?
- internetove radio si clovek muze doinstalovat jake chce
- iPhone ma stereovystup - to, ze nema 2 reproduktory nepovazuji za jakoukoliv nevyhodu, naopak ten jeden reproduktor je sam o sobe kvalitnejsi, nez nabizi konkurence, staci si poslechnout nizsi frekvence (basy).
- pametova karta mi vubec nechybi, mam 32GB verzi a jeste mam cca 4 GB volneho. V kazdem pripade stejne iPhone nepouzivam na poslech hudby - MHD opravdu nejezdim a v aute si radeji zapnu radio.
- iPhone a JAVA? To me opravdu rozesmalo, k cemu proboha? Nicmene i to existuje -> http://iphoneroot.com/tutorial-install-java-on-... ...
- vyzvaceni profily opetovne resi x aplikaci, nejlepsi je zrejme MyProfiles od IntelliBorn (od stejnych napriklad doporucuji IntelliScreen na lockscreen, pripadne MyWi na wifi/usb tethering)
- zvoneni pro SMS je plne konfigurovatelne, sam pouzivam naprosto jiny zvuk, nez standardni
- format videa 3GP si zjevne pletete s Nokii, nehlede na fakt, ze i "stara" 3GS zvlada tocit v HD rozliseni.
- TV out s kabelem neni zadny problem, sam ho mam doma a funguje na jednicku.
- MMS jsou podporovany ve STANDARDNI aplikaci Zpravy, nevim kde jste byl na tom, ze ne.
- ja pro komunikaci s PC pouzivam bud datovou sit nebo WiFi, nicmene i posilani souboru pres iBluetooth funguje jiz nekolik let.
- multitasking? Kdyz to vezmu doslova, tak ten je od zacatku, jenom jste zjevne nepochopil, jak funguje. Muzete si spustit hudbu na pozadi a prohlizet si treba internet? Muzete. Muzete napriklad prohlizet web, potom si neco zkopirovat a prepnout se do aplikace Poznamky a tam si text vlozit a nasledne se zase vratit na puvodni prohlizenou stranku? Muzete.Co chcete od multitaskingu vic?
- Skupiny volajicich umi snad od prvopocatku, staci si napriklad na google v adresari nastavit skupiny a pri syncnuti je ma i v sobe - jak proste mily Watsone.
- nema diktafon? A ta ikona DIKTAFON primo v systemu je co? Nehlede na fakt, ze si clovek muze nainstalovat dalsi stovky ruznych diktafonu.
- ukolovnik? V zakladu jsou v systemu Poznamky, ale neni problem cokoliv doinstalovat, ja osobne pouzivam GTD program DoIt.im
- funkce fotaku jake? Opetovne moznost si doinstalovat prehrsel programu, ktere umi takove ptakoviny s fotkama, ze o nich ani nevite.
Takze jsme si to pekne shrnuli a vychazi mi z toho jedine - bud jste iPhone v zivote nevidel (natoz ho drzel v ruce) nebo to nemate v hlave v poradku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Tak nějak přemýšlím, že asi máte malou omezenost se čtením, neberte to špatně, bez urážky ale napsal jsem, že nepočítam aplikace, které se dají doinstalovat, aspoň jejich velkou část ne.
-tak USB mass storage je důležité při komunikaci s PC...
-nezajímá mě internetové rádio i když ho využívám více než normální, FM rádio je ale samozřejmost, iPhone není konkurence pro silné smartfony nýbrž ,,hudební telefon´´ takže by to měl mít...
-neslyšel jsem jak hraje iPhone takže se nebudu hádat, koukám na fakta, na tabulky...
nezmínil jsem se, že jezdím MHD, jezdím taky autem, nicméně poslouchám hudbu i přes
sluchátka...
-32GB je v pohodě, nevěděl jsem o vaší verzi, i když N97 může mít 32+32...
-JAVA je samozřejmost, i když povím pravdu, hry na iPhonu je jediné co mě na něm zaujalo(některé hry), i když se to nedá srovnávat s PSP, je to celkem slušné...
-aplikace, aplikace, aplikace...
-3GP je formát, který se používal několik let dozadu, rozlíšení je v pohodě ale 3GP není MP4 nebo jiný rozšířený formát takže o takové video nestojím...
-neslyšel jsem, že by měl iPhone TV out, ale dobře...
-ja hovořím ne jenom o čtvrtém iPhonu...
-iBluetooth, zas i i i... hovořím o základní výbavě
-ok, ve čtyřce možná...
-hovořil jsem bez potřeby Googlu, prostě skupiny v telefonu...
-čtyřka možná, ale tak například první iPhone vyšel v době, kdy to telefony znali už léta...
-takže Poznámky, ne ukolovník, nehovořil jsem o poznámkách, to je něco jiného...
-nehovořil jsem o úpravě fotek nýbrž o jejich tvorbě, takže foťák nic... pardon - něco...
Takže bych to shrnul, že nějak jinak myslíte, já jsem neřekl, že není možné iPhone používat nýbrž, že v základním stavu je to pro mně křáp. Pro někoho může být iPhone dobrou volbou, to jsem také spomenul, někdo píše správy a volá, stačí mu Nokia 3310, pro někoho jsou postačujíci funkce iPhonu, takže je pro něj dobrý, samozřejmě nenaplní funkci smartphonu jako Nokia N8, N97 nebo modely od HTC, ale jako multimediální telefon není nejhorší(ale ani zdaleka nejlepší), až na podporu rádia by se mohl nazývat multimediální, ano, a reproduktor posuzovat nebudu jelikož jsem ho neslyšel hrát, a když jste majitel iPhonu, nebudu se blbě hádat o reproduktoru, který jsem narozdíl od vás neslyšel hrát, takže pro někoho je to vše postačujíci, pro mně ne, pro mně je to slabý stroj, řekl jsem jen osobní názor, každý si vybíra podle svého, takže jenom to jsem chtěl říct o tom vašem iPhonu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JaMartin  |  06. 01. 2011 14:52

budem reagovat iba na cast vaseho prispevku, napriek tomu, ze ste popisali viac hluposti (niektore vam vysvetlil kolega)
mal som nokiu n95 a mate pravdu, tiez sa mi nechcelo instalovat aplikacie - kym som nasiel app na moj OS a ktora pasuje prave na moj displej tak som to radsej vzdy vzdal. telefon v pouzitelnom stave nebol ani zdaleka, app na otacanie displeja podla polohy telefonu som musel dodatocne instalovat a este aj samotny driver na akcelerometer od nokie som si musel stiahnut!!! okrem toho nemal poriadneho spravcu suborov - tiez som musel hladat ... ale telefon bol nadupany takymi sprostostami, ze som to musel zdlhavo triedit a mazat.
mimochodom Javu v smartfonoch dneska necakajte. MMS tu tiez prezitok - dneska mame preboha email! a mohol by som pokracovat ...
Symbian bol fajn, aj 3310 bola svojho casu fajn ... ale dnes mame dotykove smartfony s appstormi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Takže sa znova a znova budem len opakovať, nehovorím, že iPhone(posledné dva modely) je
totálne nepoužiteľný, pre mňa je to len hračka s veľkým displejom(dnes už má aj ten displej konkureciu, ktorá je chválabohu ďalej) a keď sa niekomu páči tak nemám žiaden problém. Ja som hovoril o tom, čo si myslím o iPhonoch, že v základnom stave je to kus plastu ešte naviac so smiešnym uživateľským prostredím, to prostredie je vec vkusu, niekomu sa páči, niekomu nie. Ďalej nechápem aké problémy ste mali s N95, ak ste ju kúpili v dobe kedy vyšla tak každý na svete, kto sa aspoň trochu rozumie mobilom vie, že v tej dobe to bol jediný telefón, o ktorom sa s istotou dalo povedať, že je najlepší. Správca súborov, dokázal všetko, čo má, zobraziť, premenovať, vytvoriť zložku, kopírovať, presúvať aj vymazávať takže to je všetko čo má zvládnuť správca súborov. MMS by mal mať každý mobil, je jedno či ho použijem alebo nie. Takže, áno, máme dotykové smartfony, silné a kvalitné, od Nokie, HTC či Samsungu, hovoriť o iPhone, o hračke s nedotiahnutými aj multimediálnymi funkciami, že je pre nich konkurenciou je hlúpe a už sa mi z toho ani nechce smiať, ako aj z iných rečí od ľudí z krajiny jeho pôvodu, ktoré sú až smutné a nie smiešne. Nehovorím, že iPhone je nepoužiteľný, na niečo je, ale konkurencia pre silných výrobcov to nikdy nebude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Nemá zmysel ďalej diskutovať v tejto diskusii, každý má svoj názor, bolo by hlúpe sa tu do nekonečna hádať, ale predsa, ešte jeden malý doplnok, nedalo mi to neodpovedať na jednu naozaj čudnú a nepochopiteľnú poznámku, s prepáčením hlúpu poznámku...
Symbian bol fajn - Symbian stále existuje, napríklad v N8 je už jeho nová verzia, a stále je fajn,
aj ten v N70, aj ten v N8...
Dnes máme dotykové smartfony s appstormi - ja mám napríklad Nokiu X6, môžete si pozrieť
parametre ak neveríte, má Symbian S60v5 = smartfon
má dokonca kapacitný dotykový displej = dotykový, dotykový smartfon
s appstormi - appstore má názov Ovi, za kvalitné aplikácie nemám problem
dať tých pár eur, Ovi store = smartfon, dotykový smartfon s
appstorom...
Takže nič v zlom, len som vás chcel poopraviť...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JaMartin  |  12. 01. 2011 10:39

Ono to bolo myslene tak, ze Symbian bol svojho casu top OS, ale dnes je prakticky na chvoste.
Nokia dost dlho vyrabala rezistivne dotykovky so symbianom, na ktory navliekla dotykove ovladanie a medzi tym od nej ludia poodchadzali. S najnovsou verziou (v N8) som nemal tu cest, ale som dost skepticky. Ma to uz napriklad pouzielny prehliadac? Lebo nejaky USB Host to nezachrani ...
Par prispevkov vyssie, ste pisali, ze vam nevyhovuje, ze telefon nie je hned nabuchany aplikaciami, teda nie je pripraveny na ostre pouzitie. Ja si myslim, ze na to tu mame tie obchody. Telefon by som mohol rozbalit "prazdny", a stiahol by som si to co potrebujem.
Ja osobne som byvaly zakaznik Nokie ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pokročilý uživatel  |  04. 01. 2011 23:41

Stejně je to všechno o tom,že tvůrci všech konzumních služeb a produktů se nás snaží přesvědčovat,že bez jejich služeb a produktů nemůžeme být a nutně je potřebujeme.Od doby,co mi byl zaměstnavatelem vnucen v r.1997 první mobil (Nokia 5110),jsem ho nikdy nepotřeboval na nic jiného,než volání a sms.Veškeré ostatní funkce jen mobily prodražují a komplikují a jsou stejně na pytel. Internet se na tom pořádně sledovat nedá,každý levný digitál fotí líp atd. atd. Proto si kupuji jen nejlacinější Nokie, stejně spotřebuji tak 2 ročně, protože je většinou díky práci zdemoluji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 09:23

Vami napsany text je velmi zajimavy v kontrastu se zvolenou prezdivkou. Pokud od telefonu ocekavate pouze volani a SMS, tak se urcite neda hovorit o "pokrocilem uzivateli". Vase zkusenosti mohou hovorit o tom, ze jste bud velmi nenarocny clovek, pripadne ze ani neznate aktualni moznosti telefonu a proto je logicky nevyuzivate.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pokročilý uživatel  |  06. 01. 2011 00:00

Aktuální možnosti telefonů znám velmi dobře,neb se tím i nepřímo živím a právě proto je jako náročný uživatel nepoužívám, protože nesplňují vyjma volání a smskování mé nároky na prezentované funkce.Viz např. internet - i větší displaye jsou stále příliš malé na komfortní prohlížení, o psaní z klasické klávesnice a datlovaní na těch výsuvných piditlačítkách nemluvě a tak bych mohl pokračovat funkci za funkcí. Nyní používám Alcatel OT-255, jednoduchý 2-SIM mobil s qwertz klávesnicí za 850 Kč , funkce dualsim je jediná užitečná inovace,abych nemusel s sebou tahat 2 krámy po kapsách.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 01. 2011 08:34

Vsak pokud sam nevyuzijete nabizene funkce, tak se samozrejme nic nedeje. Ale budte si jist, ze jsou lide, kteri chteji vytezit ze sveho mobilu maximum a proto si koupi telefon, ktere jejich pozadavky splni.
Jeste k tomu, jak jste psal o prohlizeni internetu - nepredpokladam, ze by telefon nekdo pouzival 12 hodin denne na prohlizeni internetu, to by bylo opravdu neergonomicke, ale uz se mi nekolikrat stalo, ze jsem byl proste a jednoduse v terenu treba v aute a potreboval jsem ziskat nejaky kontakt na nejakou firmu a potom je mobilni pripojeni s moznosti nahledu na webove stranky doslova k nezaplaceni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
josephko  |  04. 01. 2011 22:03

Predpokladám, že o niekoľko rokov bude štandardnou výbavou mobilov simultánny prekladač. S Japoncom budem napríklad hovoriť po slovensky, ale jeho mobil mu to automaticky bude prekladať do japončiny. Podobne on do svojho mobilu bude hovoriť japonsky a ja ho vo svojom mobile budem počuť hovoriť slovensky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
budis  |  04. 01. 2011 21:53

co je to platný, když, jakmile dojde telefonu baterka, všechny tyhle prográmky a serepetičky jdou do kytek. Neříkám, že se baterie do mobilů od dob Nokie 3310 nezdokonalovaly, ale přece jen by to chtělo počítat výdrž na týdny a ne na dny (nebo nejhůř na hodiny!)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
amok  |  05. 01. 2011 00:02

Tenhle názor kupodivu vyznává i moje devatenáctiletá dcera, která preferuje mp3 přehrávač před posloucháním z mobilu. Ten používá k jeho primárnímu účelu. Mně navíc překvapilo, když jsem zjistil, že některé dnešní telefony neumí budit, když jsou vypnuté. To uměla moje stařičká Nokie už před deseti lety. Tady nevidím moc důvod k jásotu. Přístroj, který neumí takovou základní věc, má u mně hodně mínusů. Stejně tak žádná sebelepší elektronická hračka nenahradí blok a tužku. Můj diář bývá hodně plný, ale komfort přehlednosti mi mobil nenahradí a hlavně v papírovém nedojde žádná baterka, i když kalendář v mobilu občas používám, stejně jako čas od času navigaci.
BTW, v té 3310 vydržela baterie týden, v 6310 i 2 týdny

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
erteple  |  05. 01. 2011 09:13

Tak ji kupte nějaký telefon s pořádným audio výstupem :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Nerozumím proč je na titulce fotka Nokie 5110 a právě iPhonu jako velké změny, ano ano, nedá se to porovnat funkcemi, ale hodil by se tam spíše nějaký silný smartfon (Nokia N8, N95 - to byla změna, i po letech patří ke špičce, nebo HTC - silné smartfony), ten iPhone tam vypadá směšně, dnes máme Bluetooth a umíme posílat MMS Jinak dobrý článek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 09:21

Vite, zatimco vy posilate ty svoje MMS (ktere mimochodem iP taky umi), tak vetsina lidi s iP ma samozrejme i datovy pausal a posila bezne maily s fotkama/obrazkama v trosicku "jinem" rozliseni. Ale chapu, ze nekoho par pixelu v MMS muze natolik vzrusovat, ze se jde vyzvracet zde do diskuse. Mimochodem, vase narazky na bluetooth jsou taktez usmevne, doporucuji si vyhledat napriklad aplikaci iBluetooth, ktera je uz nekolik let dostupna.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Bluetooth je základní funkce i u low-endů, bez potřeby stahovat nějaké aplikace, prostě nesežeru nějaký podprůměrný křáp, který aMeričané udělají, a to ne mluvím o prvním iPhonu, když to byl vtip, tak se nevydařil, všichni výrobci telefonů začali taky dělat design podobný iPhonu, Nokia 5800 například, to je typická americká chyba, udělají něco hlavně aby byli první ale ne nejlepší, samozřejmě nejsem odpůrce Applu (určitě jsem nebyl dokud neudělali první iPhone), mám iPod Touch i Nano první generace, a jsem docela spokojenej, i když o internetu v Touch-i pomlčím, prostě telefony Apple neumí, je to můj názor.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

A nenapsal jsem, že používám MMS, používám přesně to, o čem jsi se zmínil, ale telefon by to měl zvládat bez problémů (ve dnešní době)...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 11:40

Takze kdyz si koupite novy notebook, tak taky ocekavate, ze vam otevre sam od sebe napriklad XLS a DOC nebo treba CDR soubory? Zajimave, ja mam radeji, kdyz si volitelne mohu doinstalovat co chci nebo co potrebuji a nasledne vyuziji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
natomnezáleží  |  04. 01. 2011 19:24

Kde pořád berete tu cenu iPhone 20 000 ? U Vodafone stojí při minimálnim měsíčnim plnění 477kč jen 12 277 Kč a to mi příde sakra rozdíl proti 20 000! Pravda nemusíte utratit 477... tak při 177kč stojí 14 277 To se mi stále zdá o dost miň jak 20 000... pravda taky nemusíte utratit ani 177... ale to pak nepotřebujete telefon protože ho očividně nepoužíváte jako telefon, tak si kupte třeba iPod touch ten je ještě mnohem levnější

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 09:19

Presne tak, to je jedna z mala mouder, ktera tato diskuse mohla nabidnout ctenarum. Nejnovejsi iPod Touch je de-facto srovnatelny s iP 4 jenom s tim rozdilem, ze nema GSM/GPS cast a v 8 GB verzi se da +- sehnat kolem 5ti tisic pres inzerat nebo do 6 tisic novy v obchode.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Břeh  |  04. 01. 2011 14:55

To je spíš reklama na apple než článek o potřebě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

100% souhlas, a ještě je mi to směšné, to je změna to nahryzlé jabko Víc by se tam hodil známy ostružiník jako tohle

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hm  |  04. 01. 2011 13:12

souhlas az na tu navigaci... musim rict, ze jsem testoval garmin ve svem smartphonu a nakonec jsem zakoupil autonavigaci od stejne firmy a nemohu si stezovat. Signal je nalezen takrka ihned, je to rychlejsi, nepada to a vubec je po celkove uzivatelske strance pohodlnejsi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Solidsnake  |  04. 01. 2011 02:53

Me treba mobil uz castecne nahradil i notebook. Když potrebuju něco rychle zjistit na netu nebo si jenom přečíst nějaký článek tak mi mobil uplně stačí. Ale mrzí mě že už nikdo do mobilů nedává infraport, takový univerzalní dálkový ovladač byl občas k nezaplacení zlatej můj asus a696.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 01. 2011 10:54

Ano, uz som sa zlakol, ze sa zmienky o chybajucom infraporte ani nedockam :). To je to (spolu s USB host), co mi na smartphonoch najviac chyba (a pritom tak banalna vec), prave kvoli nemoznosti pouzit ako univerzalne DO... Na nezaplatenie zlaty moj HP iPaq rx3715... :)
Inac ja MT (roky pouzivam vyhradne smartphone) pouzivam skoro na vsetko:
budikom zacinajuc, pokracujuc web, icq, mail, yt, poznamky, kalendar, hry, az fotenim, nahravanim a pozeranim hd videa ci pocuvanim hudby konciac...
Ale stale mam v kapse staru osvedcenu klasiku, zlatu N6310i, ktoru pouzivam hlavne na volanie ;).
Vsetko je to o pouzivani MT, resp o prioritach a preferanciach kazdeho uzivatela. Ten potrebuje (vyuziva) "to", iny zas "hento", pripadne dalsi "tamto" nevyuziva vobec... Neda sa vsak povedat, ze by jedna skupina bola lepsia alebo mala pravdu ako druha... Kazdemu vyhovuje nieco ine, kazdy ma moznost zariadit sa po svojom... Ponuka je tak siroka, ze si vyberie kazdy...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fido  |  04. 01. 2011 13:33

Souhlas. Dalkovy ovladac jsem vyuzival k plne spokojenosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 01. 2011 22:45

To je zajímavý, že skoro v každý diskuzi najdu spory o funkčnosti iPhone a narážky na Android. Vždycky vznikne taková Flame war...
Co se týče nahrazení běžností mobilem, je to pravda. Hodinky sou nepotřebný, budík neni tak dobrej jako na mobilu - vibrace na poličce mi rozvibruje celou zeď, takže dokonale vzbudí. Přehrávač zbytečně kupovat, stačí si koupit pořádný sluchátka. I když sem přemejšlel, že bych si koupil iPod Touch. Internet v kapse se hodí - hlavně při nudě nebo jako pomůcka ve škole. Hry se na androidu budou pořád zlepšovat, ale mně to teďka může bejt celkem jedno, protože můj HTC Hero nemá na tyhlety srandičky dostatečnej výkon. Foťák se hodí vždycky, když potřebuju něco nutně vyfotit. Kalkulačku mam taky staženou vědeckou, takže když si zapomenu do školy normální, tak potají mi stačí na mobilu. Navigace po ruce pro zajímavost při chození pěšky....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Eddmund  |  04. 01. 2011 03:35

šlo by napsat jeden článek nebo příspěvek bez zmínění vírobků APPEL poněvač redaktoři by měli být nestraní a oběktivní ... článek který jsem přečetl je mi zněj špatně děláte jako by iphone byl jediný a dokonalý ale on NENÍ !!! je to poloviční krám co žije jen z toho že je zrovna in. A o androidu ? ano mužná je nejlepší ale jen když je připojený k internetu jinak je poloviční takže je vlatně průměrný jediné co tady čtu jak je nokie hrozná jak stácí na ostatní jak je pomalá a špatná ... měl jsem nedavno v ruce jak nokii N8 a iphone 4 z nokii jsem pouzíval jako bych ji dobře znal a to jsem měl naposled nokii 6600 potom vše různé jiné ale z iphone jsem měl problém si napsat sms o připojitelnosti k PC nemluvím, LG je a bude jen korejská hračka a samsung důstojná alternativa

tek k tomu co telefon nahradí budík ??? ano ale jen když nejsem doma ... diař ??? stačí a co potřebuji mi připomene kdy si nastavím ... fotoaparát ??? na zrcadlofku od NIKONu nikdy nic mít nebude ale na focení ne discotéká nebo momentky to je víc než dostatečné mP3 ??? ano proč bych si kupoval přehrávač když to zvládne telefon navíc těch dalších kabelů k tomu. Malá modelová situace jedu na 3 dny na vodu (mám zázračnou baterii co se nevybije) ta mám dve možnosti:
1) vemusi mibilní telefon dejme tomu nokia3310, MP přehrávač, fotoaparát, malou kameru, hodinky, budík a diař z harmonogramem.
2) nový telefon nejvyší ředy nepříklad nokia N8/iphone4/HTC/samsung galaxi/SE vivaz
nevím jak vy ale já bych si vzal jen ten telefon a hodinky přeci jen tahas tebou tolik krámů ??? kam bych to dal ???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  04. 01. 2011 08:19

Nevidím ani v jednom článku zmínku o výrobku APPEL. To je nějaký čínský plagiát?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Eddmund  |  04. 01. 2011 12:59

omlouvám se za překlep samozdřejmě je myšlen apple

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 01. 2011 21:41

N8 se ti dobře ovládá protože Nokia své ovládání neinovuje, najednu stranu je to dobré pro ty co jsou na Nokie zvyklí, ale na stranu druhou zaostává za konkurencí, jelikož původně nedotykové rozhranínemá co dělat na dotykovém telefonu. Řeč je o dotyk symbianu všech edicí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  03. 01. 2011 20:43

Zpet k tematu: U mne mobil jako prvni nahradil hodinky. Jak uz bylo receno, mobil ma kazdy vsude s sebou, takze nosit jeste dalsi kram (hodinky) je zbytecne. Doma uz nemam klasicke budiky, take staci mobil. Vyborna je take funkce hlasovych poznamek neboli diktafonu, je to rychlejsi nez zapisnik. Ted jsem si poridil chytry mobil, kde uz je solidni fotak, takze na nektere akce kam bych si drive bral dig. fotak uz beru jen mobil. Do auta jsem take puvodne planoval koupti navigaci, ale chytry mobil bude stacit. Do budoucna se tesim, az vyrobci zacnou integrovat do mobilu i DVBT cipy, to by bylo fajn mrknout na zpravy/pocasi nekde na cestach/chate.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lada  |  03. 01. 2011 22:25

Stačí, abys potřeboval silnější brýle na řízení a další na čtení a mrňavá navigace Ti není k ničemu. V podstatě se dá říct, že takové zařízení má sice všecko možné, ale nic krom telefonu není optimální. Já jsem si zvykl na hodinky na ruce a když byly na reklamaci, stálé lovení mobilu a potom luštění mrňavých číslic na displeji nemohlo nahradit letmý pohled na ručičky hodinek na ruce. Žádný fotomobil nemá optiku a velikost snímacího čipu na dostatečné úrovni. Zajímavé je, že i funkce fotoaparátu je vázána na přítomnost SIM (nevím, proč?).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
S55  |  03. 01. 2011 22:57

Já jsem si zase po letech naopak hodinky pořídil. Budík mám mj. s fcí řízení radiovým signálem (přesnost) a nějak nechce každý den do nabíječky. Tak by se dalo pokračovat.
Zároveň jsou situace, místa, kde telefon používám stejně jako vy, ale jediná alternativa "pro všechno" to u mne není a zřejmě nebude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
arsehole luton  |  03. 01. 2011 18:52

KDYZ JSEM POZADAL O SCHUZKU ABY JSME SI TO TAM MOHLI KONECNE VYRIDIT TAK NA TO NIKDO NEREOGOVAL
ANEBO TO MYSLEL TAK ZE MA NA LUTONKA CI JINEHO KRYPLA POCIHAT V BRNE A PRASTIT JE HASAKEM DO HLAVY AZ PUJDOU Z PRACE

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 01. 2011 11:24

Dle vaseho projevu doporucuji nejdrive omyvat prirozeni studenou vodou a nasledne ono prasteni do hlavy hasakem aplikovat sam na sebe.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hj  |  03. 01. 2011 17:59

Opravte si: Pokud jste ho snad minuly, tak vězte, že jde o speciální herní mobil s operačním systémem Google Android.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sasakr  |  03. 01. 2011 16:59

"Mobilní hraní je na vzestupu, chytré mobily s dotykovými displeji se dnes po všech stránkách vyrovnají speciálním herním konzolám jako je například Sony PSP."
Pánové, trochu soudnosti. Máte vy vůbec představu, co vyšlo na PSP? Chápete, že na PSP si zahrajete TDU, NFS MW a jiné "velké" hry? Ani grafika se nedá srovnávat, krom Infinity blade a Real Racingu 2, to uznávám. Ale porovnejte si třeba GTA na PSP a Gangstara na iPhone. To je sakra rozdíl. A to nemluvím o ovládání...
...takže můj názor: uplyne ještě hodně vody, než se nějaký mobil po všech stránkách vyrovná PSP. A ani očekávaný PSPhone to dle mého nebude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 17:06

Na iPhonu se tituly jako Infinity Blade teprve rozjíždí, už na to má dostatečný výkon a do budoucna bude jen líp.
Na druhou stranu já se klidně přiznám, že podobné hry na iPhonu skoro nehraju, mnohem raději mám různé hříčky, puzzly a podobně, kde záleží více na nápadu nrž na bombastickém provedení (viz třeba Trainyard). A chybí mi na iPhonu LocoRoco :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sasakr  |  03. 01. 2011 17:12

Taky by se nemělo zapomínat na to, že PSP je 5 let staré a papírově má několikrát nižší výkon než iPhone (viz wiki), a to vůbec nemluvím o Nintendu DS. Nicméně Nintendo 3DS je za dveřmi, PSP2 bude také nejspíš zanedlouho a iPhone bude mít zase co dohánět.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sasakr  |  04. 01. 2011 14:18

Za co ty minusy? Já vím, seknul jsem se, PSP je ve skutečnosti ještě starší. V Japonsku vyšlo v prosinci 2004. Takže přes 6 let.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
NuClear  |  03. 01. 2011 16:10

To vám povím úplně přesně:
Bez nabíječky a bez SIM karty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
maxjoy  |  03. 01. 2011 16:04

Spíš mám pocit,že článek je pěkná reklama. Kolikrát se v něm vyskytlo slovo iPhone. Autor asi nezná nic jiného nebo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
RAscal  |  03. 01. 2011 15:58

Mno, smutný není že levný kompakty fotí líp než mobil, smutný je, že kdejakej mobil fotí líp než lacinej kompakt. Už N95 dělala v šeru lepší fotky než mju od olympusu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 01. 2011 16:09

no,cos napsal je pravda...Za dobrych svetelnych podmínek se mobily(vivaz,n8,n86 a jeste par)kompaktum,bez NEJMENSICH PROBLEMU vyrovnaji.To vim na milion procent.Za šera je to horší,vyjma n8.Me nejvic stve na fotomobilech svetelnost objektivu a COMOS snimač.Kompakty maji ccd snimač a ty sou daleko vetší asi 5x,tudiž vice svetla propusti a tudiž lepsi fotky za šera a tmy-nejak tak to je

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 16:22

To, zda jsou snímače větší nebo menší nesouvísí s jejich technologií CCD/CMOS. Taktéž žádné světlo nepropouštějí. Máš v tom trochu hokej...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 01. 2011 17:22

hmm,asi jo))nejak tak sem to cetl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Matouš_KH  |  03. 01. 2011 15:54

Já spíš sleduju, co vymizelo.Ať už z mobilů, nebo CZ GSM sítí.
Kredit na displeji, cena během a po ukončení hovoru, cell broadcast - tyhle funkce se mi líbily a kde je jim konec...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pokročilý uživatel  |  05. 01. 2011 23:47

Cell broadcast jako takový stále funguje u O2 a pod zprávami sítě se dá dokonce navolit jako příjem informačních kanálů CB nebo i ID buňky a další síťové parametry mapř. pro lovce BTS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 01. 2011 15:42

co od mobilů čekat??Ja hlavne vyžaduji od mobilu skvely foto,proto bych chtel hlavně opticky zoom,aby mel kvalitu fotek jak ze zrcadlovky(hlavne za šera),pekny plynulí video,frčel na nejnovejší android,jemny 3,5 kapacitní display a 2jadrovy procesor-to by stačilozatim mam jen c905

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
wreck  |  03. 01. 2011 15:02

Tak bych se zase vrátil k tématu od těch přiblblých srovnání iPhona s ostatními mobily:
Budík: naštěstí si můžu dovolit luxus vstávání až se vyspím. Nepotřebná funkce.
Kalkulačka: Klasickou stolní nic nenahradí a nákup si ještě umím spočítat z hlavy.
Navigace: Mám pevnou. Nepotřebná funkce.
Diář a kalendář: Titěrné a málo efektivní. Klasika: FranklinCovey A5.
Čtení knih: Čtete ještě někdo klasické knihy? Krásně voní.
Hry: Tolik srandy jako u rodinné sešlosti při Člověče,nezlob se, to na mobilu nazažijete.
Email,internet,sociální sítě: Nejlepší způsob jak zblbnout.
Fotoaparát: Směšné. Mobil nikdy nebude kvalitně fotit. Jen o něco kvalitněji než ty předešlé.
Vodováha,kompas apod: Úplné zbytečnosti.
Měl jsem několik chytrých Nokií,SonyEricssonů,HTC a nakonec jsem ze šuplete vyndal starý dobrý T39m a jsem nadmíru spokojený. Telefon mám ke sjednání osobní schůzky. Tu žádná sociální síť nenahradí.
Takže ve výsledku jsem nahradil: stolní telefon.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 01. 2011 15:26

Lol troll tupohlav..doufám že máš velorex nebo ještě lepší stroj na co plechové auto je těžké rezaví...
Velorex je lehký a de uýt v pračce..
Jop, jop, jop,... přesně díky takovým co měli všechno tu máme mobily, PC, hybridy...
Vrat se na strom a natáhni k tchýni kelímkový telefon..
Proč jsi vůbec na internetu když nejsi schopen přečíst si v perexu slovo kompromis..
Běž si zahrát člověče s dětma u ohýnku...elektřina ubírá kreativitu při tvorbě ohniště...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radiaw  |  04. 01. 2011 02:33

Nechápu proč vůbec navštěvujete tyto stránky když vám stačí volat, jsou lidi kteří prostě nechtějí nosit kapsáče narvané elektrickými přistroji od foťáku, přes MP3 a navigaci, na zádech notes, atlas světa, encyklopedii všeho a holuba na posílání formulářů .... že nepoužíváte výše vypsané vychytávky neznamená to, že to nepoužívají jiní a je to hned zbytečnost. Až jednou uvidíte například nějakou událost hodnou focení prohledejte si baťůžel jestli jste si fotoaparát na cesty přibalil.... Nejste vy náhodou v důchodu pane?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MarSad  |  04. 01. 2011 08:22

Proč by sem dotyčný nemohl chodit, on přece mobil používá, tady je přeci Mobilmania a ne Smartphonemania, nebo ne?
Osobně třeba používám klasický budík, budík v mobilu jen jako nouzovku (nebo jako "připojištění"). Jako kalkulačku mám také zvláštní stroj (tu však používám málokdy). Navigaci v telefonu vůbec nemám (nemám GPS), jen mapy. Kalendář nepoužívám a na poznámky mám papírový zápisník, na čtení knih mám malý displej telefonu (ideál tak 7"). A čtu raději klasické knihy. Hry na telefonu mě již přestaly bavit, na internet v telefonu chodím jen nutně a jen když mám předplacený datový tarif, který mám jen někdy, když je opravdu potřeba. Foťák používám jen když je opravdu něco zajímavého k focení a popravdě řečeno, většinu fotek na mobil jsem vyfotil v době, když jsem měl s sebou i kompakt, takže že bych byl bez možnosti focení (kdybych neměl foťák v mobilu), to se říct nedá. V případech když jsem s sebou neměl ani mobil s foťákem ani foťák, tak jsem se z toho taky nepos... Na jiné zajímavé funkce je můj telefon přiliš jednoduchý.
A můj věk? Už mi není 20 a není mi ještě 25, takže jak souvisí věk s používáním mobilu? Takže příště trochu tolerance v diskuzi nebo si sem dejte nálepku "Jen pro uživatele 'chytrých' telefonů", aby vám sem nechodil nějaký mobilní "odpad" (to platí pro všechny s podobným názorem jako příspěvek nade mnou).
A ohledně těch zbytečností, uživatel na začátku tohoto vlákna psal, že je to asi pro něj zbytečnost a ne pro všechny, prostě jen napsal svůj názor na věc, to spíš vy se hned utrhujete, když má někdo jiný názor než vy.
A Jan Honza to samé, ještě že si napsal podpisu, že je Apple user, abych věděl, o koho jde. Asi je opravdu pravda v tom, že to, co řeknou uživatelé Applu je automaticky pravda a to, co řeknou ostatní je lež a že to, co Apple neumí, všichni lidé prakticky nepotřebují.
A i když to možná tak vypadá, tak vytočený nejsem, jen jsem napsal svůj názor.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radiaw  |  04. 01. 2011 08:36

Hry samozrejme nejsou proto aby jsme je doma hrali s detmi, ale az budete cekat na zpozdeny spoj tak chci toho pana videt jak si vytahuje Člověče nezlob se a svolava lidi do houfu aby si zahrali. Vicemene vsechny funkce vyse uvede jsou spis takova nahrada, ale kdyz je nouze tak se hodi a take tyto veci vlastni mobilni telefony pet let stare a javove, nemluvil jsem jen o smarthponech. Ten vek souvisi s postojem toho pana k telefonum obecne, ale taky treba s tim ze budik jiz nepotrebuje. Ja kdyz jedu na flam, na chatu tak si svuj budik s 5ti kilometrovou prodluzkou opravdu netaham. Internet se hodi vzdy a pro kazdeho, ktery aspon trochu zije a neneni mu vse volne. Omlouvam se za absenci diakritiku pisu z HTC Desire a nechtela se mi vytukavat. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MarSad  |  04. 01. 2011 09:32

Mě šlo jen o to, proč by sem nemohl zajít, vždyť on taky přispěl svým názorem. A ohledně zpožděného spoje, dennodenně jsem byl před časem (asi 6 let zpět) nucen čekat každý den na autobus 45 min, což není tak mnoho, ale každý den, to už docela otráví a v mobilu něco hrát mě nebavilo.
Nevím, jestli jste měl někdy telefon pouze s Javou, ale zas takový zázrak to není.
Budík jen do zásuvky (i když jsou i budíky s baterií při výpadku proudu), když nejde proud, prostě nebudí, takže mám budík na baterky a ten je v rámci mezí spolehlivý a převážet se dá.
Internet se sice hodí, ale pro mě je pohodlnější PC či notebook, ani 4"displej pro mě není žádný zázrak.
Některé funkce jsou zajímavé a u lepších telefonů i dosti použitelné, ne každý je však opravdu využije a potřebuje, každý má jiné preference a dotyčný výše třeba dospěl do stádia, kdy preferuje osobní kontakt před klapáním do telefonu, což chápu.
Také mě trochu zarazila ta arogance uživatele Jan Honza, o uživateli toho moc neví a hned ho bude posílat na strom (což je mimochodem již docela ohraná hláška), není problém se o mobily zajímat, ale sám nějaký vyspělý nepoužívat. Nebo snad každý, kdo se zajímá o auta, musí hned otestovat ty nejnovější modely?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radiaw  |  04. 01. 2011 15:45

Neříkám ať sem nechodí, jen že to nechápu když jediné o co mu jde jsou telefonní hovory. Vysvětlil jste mi to a já to beru , ovšem s ostatními body se asi neshodneme

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MarSad  |  04. 01. 2011 16:24

Tak o tom diskuze bývají, že se lidé shodnout nemusí, já osobně mám "hloupý" telefon převážně k posílání SMS a volání, ale zajímám se i o mobily chytřejší a některé z chytrých mobilů jsem měl v ruce také.
Ale už to asi úplně ukončím, aby to tady nevypadalo jako na jednom konkuretním webu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
wreck  |  05. 01. 2011 11:40

Ve svém příspěvku samozřejmě nikoho nenutím,aby udělal to co já a hned vyměnil super telefon za starou šunku. Spousta funkcí které jsou v dnešních mobilech vám může v dané chvíli usnadnit život nebo zkrátit dlouhou chvíli, snímek mobilem může posloužit jako rychlá poznámka nebo momentka atd.
Jenže otázka zněla: Jak ulehčil mobil život vám, co už díky němu nepotřebujete? Má odpověď je, stolní telefon. Jen proto,že nemám zrovna v kapse ..... (doplňte si svůj oblíbený telefon) jsem podle některých úplný blbec. Ale právě tyto "hvězdy" by se měli vidět,jak chodí po ulici a nevnímají svět okolo neboť strašně nutně něco řeší na Facebooku atd.,s nepřítomným pohledem prochází na jaře parkem se sluchátky na uších a takto by se dalo psát ještě dlouho. Přesně jako v téhle reklamě http://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
orsidej  |  03. 01. 2011 14:59

vidím tu jen iphone,iphone,ipod,apple...
o ničem to jinem to zase neni..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
qwertz  |  03. 01. 2011 13:13

Pan redaktor je zjevně hrdý ovcofonista. Takovou ódu na nicneumímfon by nevypotil ani sám Velký Bača.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jindraa  |  03. 01. 2011 14:30

Tak se poplacej, jak jsi to hezky sesmolil a bez si honit ocas zase nekam jina tajtrliku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 01. 2011 11:39

Vela ludi je nutenych mat doma budik pretoze si kupili iPhone a ten este take pokrokove funkcie nema (teda ma ale nefunguju) :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 11:56

Už fungujou, bobečku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
qwertz  |  03. 01. 2011 13:31

Ale jen do chvíle, než ho vypneš..viď

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
stud  |  03. 01. 2011 13:34

Ale ze ses nacekal od noveho roku co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
noname  |  03. 01. 2011 10:39

Tak článěk se jmenuje "...bez čeho se díky mobilu objedeme", nadpis každé kapitoly je jedna věc, bez které se objedeme a poslední nadpis se jmenuje "slibná budoucnost". Nevím jak autor, ale já se tedy bez slibné budoucnosti obejít nechci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel  |  03. 01. 2011 11:10

A co teprve se bez ní objet...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
? legnaw  |  03. 01. 2011 10:05
Lekoš  |  03. 01. 2011 09:47

Tak teda nevím, většinou je tu spojován starý telefon s iPhonem a výčet nových funkcí. Myslím, že by se daly použít jiné telefony. Každopádně za první lepší hudební telefon nepovažuju iPhone, ale Sony Ericsson W800 (snad se nepletu v označení). Když je v článku neustále zmiňován iPhone, tak nechápu proč je ve výčtu funkcí přítomen wifi hotspot. To už tu někdo hodně přehání.
Pro upřesnění (abych nebyl napaden) nejsem odpůrce Applu, mám Macbook Air, iPAd, iPod Touch 4G, IPhone jsem prodal právě z důvodu absence wifi hotspotu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 01. 2011 11:22

Zajimave, osobne provozuji dve aplikace, konkretne MyWi a PdaNet a obe dve tethering pres WiFi zvladaji na jednicku. Nebude tedy chyba nekde jinde?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Janek  |  03. 01. 2011 09:40

Shrnutí článku: blábláblá... iPhone... blábláblá ...iPod... blábláblá... Apple... blábláblá iTunes... blábláblá... Trapný reklamní text od iOvce o věcech jasnějších než výbuch atomovky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lada  |  03. 01. 2011 09:19

Snad by neškodilo, kdyby si autor obnovil znalosti mateřštiny, aby nepsal nesmysly typu »Klasické autonavigace dnes spolehlivě nahradí smartphony«.
Neznám jedinou autonavigaci, jež by dokázala nahradit smartphone. Opačně, to už je něco jiného.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
HHH  |  03. 01. 2011 09:09

Dnes sice chytrý telefon umí skoro vše, ale nedej bože, aby to člověk chtěl všechno používat nemaje po ruce zdroj elektřiny... Baterie těžce nestíhají ve vývoji, což využití všech těch funkcí značně limituje. Docela se divím, že o tom málokdy padne slovo. Mam v kapse sice velmi šikovné zařízení, ale chci-li ho opravdu naplno používat, měl bych si pořídit aspoň dvě náhradní baterky... Mobil je dnes nabit funkcemi ne kvuli zákazníkovi, ale kvuli marketingu. Mnohé z nich tím pádem jsou spíš hezkou položkou na seznamu, než něčím připraveným k reálnému použití. On ani ten mobilní internet není vždy 100%, což zase naši zázračnou krabičku leckdy omezuje.
Na tom je nejhorší, že se člověk leckdy octne bez telefonu kvuli tomu, že si dovolil pustit si film a ukazatel stavu baterie třeba nebyl až tak přesný, jak by jsme čekali.
Už bych nechtěl hloupý telefon, to neřikám, jen vidím i stinné stránky těch našich kapesních "zázraků" a divím se, že se moc nezmiňují ani tady na mobilmanii.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ace  |  03. 01. 2011 10:00

Jaksi se v tomto clanku zapomelo na ergonomii a kolikrat i strasne nestastnou implementaci popsanych funkci. Vazne si myslite, ze kalkulacka v mobilu plne nahradi tu kvalitni skolni? O budiku se tady uz pise... na zapesti nosim stale hodinky, proc asi? Nejde mne o image
MP3 prehravace s prominutim stoji v mobilech za starou backoru, co se tyka kvality zvuku to neni zadna hitparada

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
šéfredaktor Živě.cz | 03. 01. 2011 10:33

myslim ze v clanku neni napsano, ze mobil zcela nahrazuje jednoucelova zarizeni, slovo kompromis najdete dokonce už v perexu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
HHH  |  03. 01. 2011 10:47

Článek jen vyznívá celkově tak trochu glorifikačně, tak jsem chtěl přihodit něco i na druhou misku, protože mi to tam chybělo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 01. 2011 15:50

ja myslim ze smartphone nahrazuje jednoucelova zarizení,mp3,gps,modem,prehravac filmu,fotak,kameru,diktafon,pda,hodinky,kalendař,externí harddisc(kdyby mel hodne gb),telefon,herní konzoli,pc+další mozna desitky pristrojů-to je prece neskutečny co vsechno se vlastne vejde do kapsi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pepe  |  03. 01. 2011 10:50

Hodinky nosím taky - ale ne proto, že by je mobil nenahradil, ale proto, že ho nechci furt tahat z kapsy. MP3 (tedy spíš ogg a wma)? Máte pravdu, chce to super přehrávač, flacy, špunty a poslouchat to v tramvaji:)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
akub Smrčina  |  03. 01. 2011 08:29

Pan redaktor Hanák je zřejmě hrdý iPhonista, takže zaujaté články jsou zde smozřejmostí.
Možná je to teď móda vybírat do redakce nováčky jen z řad Apple, koukám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JA  |  03. 01. 2011 09:11

No to jsou ty Apple Ovce

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 01. 2011 12:18

tak tak,sám mám iPhone 4 a iné veci od Apple,ale v tomto článku je iPhone ospevovaný ako keby mal funkcie, ktoré ostatné Smarfóny nemjú a asi ani nikdy nebudú mať...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  03. 01. 2011 08:06

Kdy se už kur*a naučíte, že A-GPS nemá s BTS triangulaci nic společného! Pokud něco takového mobil využívá, pak to není A-GPS!
A-GPS stahuje z internetu klasický almanach tak jak ho známe i u GPS navigací do kterých se stahuje podle podle potřeby via PC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
saesg  |  03. 01. 2011 09:53

Byvaly doby kdy toto byl server s zajimavyma a presnyma informacema. Ale to uz je hodne davno - kdyz prvni generace odesla, prisli soucastni mistri sveta v cele s panem L a slo to do pr*ele. Ted uz je to ve vetsine pripadu jen hodne zpozdeny a dost zmasteny preklad zahranicnich stranek + nejake jejich recenze, ve velmi ojediunelych pripadech zajimave. Ovsem...uz si nepamatuju kdy naposledy, a to sem chodim nekolikrat denne ve snaze objevit neco zajimaveho. Marne... Bohuzel to same potkali i mobil.cz co jej koupila iDnes. Ach jo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
saesg  |  03. 01. 2011 10:02

A reklamu jsem zapomel = vestina nejnovejsich clanku je z naposte vestiny bud reklama anebo tiskovky operatoru, takze taky reklama. Test Subaru, 02 v lednu, silvestr u T-mobile (slusne - v prvnich 5 clancich 3x PR), dale silvestr u Vodafone, provoz v 02 trhal rekordy, T-mobile v lednu a Vodafone v lednu. Parada, fakt bomba - 7 z prvnich deseti clanku je PR. Kua lidi, dyt to uz neni server o technice ale maskovana reklamka .-)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
...  |  04. 01. 2011 02:56

A proč sem chodíte několikrát denně, když je to tu tak hrozný? Jste masochista, nebo puberťák, co se akorát chtěl vyzvracet do diskuse? ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
?  |  03. 01. 2011 07:05
dedasd  |  03. 01. 2011 06:59

Já kalkulačku teda pořád potřebuju. Mobil zaprvé nemá všechny funkce a za druhé mi ho učitelka nedovolí použít na všechny písemky. :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fireman  |  03. 01. 2011 08:44

To je přesné... Kalkulačku potřebuji v podstatě denně, sice někdy třeba na jeden dva složitejší výpočty, ale potřebuji... ale ta blbá kalkulačka v telefonech vám zmastí i jednoducjou rovnici 5+5x5 a řekne výsledek 50! Takovou kalkulačku ať si strčí telefony někam. Nehledě na to, že to na mobilu není ergonomické a a pořád hledat nějaké tlačítko s rozšířenými funkcemi mě taky nebaví.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
H  |  03. 01. 2011 09:14

5+5x5...
5+5=10 a 10x5=50 v cem mate problem?
pokud myslite 5+(5x5) musite to tak zadat do kalkulacky: 5x5+5
5x5=25 a 25+5=30
problem je tedy v obsluze, ne ve stroji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jfb  |  03. 01. 2011 09:22

tzn. že někdo neumí matematická pravidla o přednosti výpočtů

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jehovista  |  18. 01. 2011 00:12

Spis nekdo nepochopi, ze mu kalkulacka vyhodnocuje hned kazdou operaci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
burty s krenem  |  03. 01. 2011 09:38

no ty kravo, kam to speje

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honzig  |  03. 01. 2011 09:40

To plati v pripade "hloupe kalkulacky". Napriklad iPhone uz to spocita spravne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
4sAd  |  03. 01. 2011 09:42

Kdepak v obsluze, problém je v přístroji či programu. Jak je známo, tak určité matematické operace mají přednost před jinými a toto musí dobrá kalkulačka zvládnout. Pokud to neumí, tak si ji výrobce může strčit za klobouk. Např. u daného příkladu se musí nejdříve vypočítat násobení a až poté dojde k součtu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 10:16

Kupte si iPhone, tohle bez problémů zvládá ;) (a krom toho existují mraky jiných kalkulaček, věděckých, grafických atd.)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 15:17

Ano souhlasím nakouslé jablíčko zvládá kalkulovat, ale nezvládá telefonovat. No jo no každý potřebuje telefon na něco jiného :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 15:56

To máš z osobní zkušenosti?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 16:41

Nemusím mít osobní zkušenosti s iphonem...stačí mi recenze , kromě toho má placené aplikace, domácí obrazovka není, baterie nelze vyjímat, konektor svůj, ios ani nekomentuji...Já prostě ty jablíčka který nic neumí neuznávám, natož ty lidi kteří si ho jsou schopný jít koupit za 20 000!! Pro mě je nádherný android= například HTC desire...Ale každý čeká od telefonu asi něco jiného. +Po správném úchopu iphone 4 ztrácí signál....i Apple to sám uznal, a svádět vinu na jiné telefony že také ztrácí signál po správném úchopu je dost ubohé!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MrViki  |  03. 01. 2011 16:51

Dle mé zkušenosti Iphone 4 má perfektní příjem signálu a celá tak antenna gate je jen nafouknutý nesmysl. A s tím Androidem si nedělejte srandu, jeden máme doma a to je teprve chyb!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 17:06

Ano, mohu se ptát jaký máte doma android? HTC desire bez jediné chyby!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 17:09

Samsung Galaxy S. Příliš mě nenadchl (počínaje opěvovaným SAMOLEDem, který má ale rastr jako kráva), přes místy divné ovládání a chování (za což ale nejspíš může Samsungovo uživatelské rozhranní) až po neschopnost výrobce dodat oficiálně Android 2.2

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 17:22

Také mi přijde že Samsung Galaxy S je trochu povýšen nad ostatní bez důvodu. Přijde mi že je lehce přesvícen. Ale to je už věc názoru...Myslím že android je ale nejlepší operační systém v telefonech...Pouze můj názor

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AirForce1  |  04. 01. 2011 03:50

iphone osobně rád nemám... respektivě ios ale oproti androidu má jednu velkou výhodu a to je jednota což anroidu a vlastně i celý linuxu nemá protože je tak fragmentovaný že v podstatě každý mobil má vlastně navržený a upravený systém (android) takže nějaká hromadná aktualizace nepřípadá v úvahu což pak vede k šíleně zpožděným aktualizacím a nebo nejlépe k žádným protože na to vývojáři kašlou dělat pro každej telefon upgrade zvlášť...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Joe-cz  |  04. 01. 2011 08:07

To by musel být jen jeden výrobce telefonu jako je to u Jablka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AirForce1  |  04. 01. 2011 09:11

to neni pravda... třeba například windows phone 7 se touhle cestou vydal a taky ty telefony s timhle os nevyrábí jen jeden výrobce... je to prostě o tom že s androidem si každej může dělat co chce a taky to pak podle toho vypadá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MrViki  |  03. 01. 2011 18:06

Samsung galaxy spica. Neuvěřitelný šrot.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
...  |  04. 01. 2011 02:50

Srovnáváte iPhone 4 za 16-20 tisíc s entry-level Samsungem za 5k? Vážně?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 17:02

No jo, ty sis přečetl recenzi a teď jsi odborník na iPhony. Palec nahoru!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 17:09

Ano, ty jsi utratil 20 000 a jsi najednou odborník na ty jablka která nic neumí! Asi jsi lehce jednodušší a neznáš jiné telefony , prostě lidi s jablkem nechápu-asi jsou na mě moc jednoduchý

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 17:25

Teď už ale opravdu blábolíš.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 17:40

Krátce a jednoduše....Asi máš více společného s opicí než s lidstvem , vybrat si telefon asi taky neumíš

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chris8  |  03. 01. 2011 17:58

Když na to ty prachy máš, proč si to nekoupit. Když je nemáš, tak si kup něco tobě cenově dostupnějšího.
U iphonu jde o módní doplňek, to že to neumí telefonovat opravdu netuším, kde jsi vzal. Problémy se signálem jsou i u jiných smatphonů. Ale, co člověk, to názor....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 18:05

Další opičák do rodu applu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chris8  |  03. 01. 2011 18:11

Ano, já se za to nestydím, apple je dobrá značka stejně jako HTC , SAMSUNG a další... Nemíním dál debatovat s takovým troubou jako si ty...ale pobavil si mě, což o to. Jsi krásným příkladem toho, co to ti vadí na lidech s výrobky Apple. A tvé reakce mi připadají jako výkřiky do tmy nějakého náctiletého frajera...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 18:16

Mě baví všichni jednodušší lidé s výrobky jako je apple.....Ano, přesně tak to je, vadí mi že si někteří neumí vybrat telefon...Asi si myslí, že, když si koupí telefon za 20 000 tak mají špičku mezi telefony....tak to ale není a ti lidé by se měli probudit ze snu....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 01. 2011 11:19

A jaka je tedy ta spicka mezi telefony?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 17:30

Pro každého je to jiný telefon...Ale rozhodně to není iphone!! třeba pro mě je HTC Desire krása

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 18:02

trosku mi to vase presvedcovani pripomina jeden jehovisticky casopis. jednou, az dospejete, zjistite ze zakladem je tolerance nazoru jinych.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 09:13

HTC Desire? Na to nemam co rict

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
joer  |  03. 01. 2011 20:03

Dalsi ko......ot do kritikov iPhonu, ktory ho nikdy v zivote nemal, netestoval, ale jeho kamarat ma kamaradku a ta pocula ze jej kamaradka pocula ze iPhone....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 20:18

Nemyslím si že by si měl důvod mi nadávat ty ************... Si jednoduchej opičák, a myslím že mám docela dost lidí z prostředí okolo sebe abych mohl ohodnotit ty sl**** ku***

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 20:36

Omlouvám se za sprosté výrazy, ale někteří lidé mě k tomu prostě nutí...Pardon

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 21:38

Ta číslovka v přezdívce je třída základky, do které chodíš?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 21:41

Koukám že máte důvtip

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 01. 2011 23:01

....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ja  |  03. 01. 2011 21:38

ja se taky přidám..byl jsem osobně u rozhovoru v obchodě s jablky...(neee kupovat.jen se zeptat jestli mají nabíječku na nokii )..."toto je ikona navigace?..ne.to je wifi" ... na psi uši-na kočičí svědomí ..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AirForce1  |  04. 01. 2011 04:02

na iphone nemusí být člověk odborník aby ho prostě nechtěl... když si totiž pak přečtete souhrn věcí co všechno neumí tak se dost lidí podiví jak je to možné protože něco tak banálního jako je NEpodpora mass storage je vážně na pováženou... já osobně bych si iphone nekoupil ale pokud by byl iphone v základu tak jako když ho jailbreaknete tak by to byl vážně dobrý telefon už jen pak ta cena by chtěla snížit o pár tisíc a bylo by to perfektní to by pak iphone neměl konkurenci a všechny by na poli high-endu totálně rosekal
nechápu politiku apple... stačilo by otevřít ten systém aby v základu uměl banality jako třeba právě mass storage potom ještě nějaká standardizace jako je například USB (a né ten naprosto stupidní dock) a pak už jen snížit cenu a každej druhej by měl iphone a ostatní výrobce by dost polilo horko a možná by jich pár i zkrachovalo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 01. 2011 11:18

Mohu vedet konkretni pristroje, ktere jsou v tom poli "high-endu"? Docela by me to zajimalo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AirForce1  |  04. 01. 2011 17:42

tahle otázka je myšlena vážně? ...pokud teda ano tak neni problém nějaké telefony vyjmenovat... například iphone 4, htc desire, samsung galaxy s, nokia N8 nebo v podstatě všechny telefony s windows phone 7

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 01. 2011 21:15

N8 je spíš rádoby high-end. To už je lepší ten iP4

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AirForce1  |  04. 01. 2011 21:52

no je to high-end v portfoliu nokie a i přesto že to HW neni tak extra nabušený to umí pár funkcí co jiný telefony nemaj

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 01. 2011 00:20

No Nokia si žije ve svém vlastním konzervativním světě, nesluší se jí rovnat s ostatními výrobci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 09:25

A jake konkretni funkce ostatni proti Nokii nemaji?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 01. 2011 09:14

Tak mam nejak pocit, ze prave tyto uvedene iPhone s prehledem valcuje, k cemu by tedy meli zlevnovat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  03. 01. 2011 17:06

ano, nemusite mit vlastni zkusenost. ale pak se srazite na uroven papouska. a nemusim vam snad pripominat, ze i ovce ma vetsi mozek nez papousek...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 17:26

Opice= člověk s iphonem, můj názor je takový že lidi co mají jablko si myslí že mají něco více ale mají o hodně méně a nedokážou souhlasit s jinýmí názory

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub  |  03. 01. 2011 17:45

ty si solidni blbecek..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 17:46

No ty mi něco říkej...opičáku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  03. 01. 2011 20:45

skutecne uzasne predstaveni vlastni osobnosti. zabiraji na to holky v devitce?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 21:45

Proč myslíte že chodím do deváté třídy? Pouze vyjadřuji své názory na opičáky nic víc nic míň!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  03. 01. 2011 22:31

a mate podobna zvireci prirovnani i pro lidi s jinymi vecmi, napriklad telefony?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  03. 01. 2011 22:34

protoze znam par telefonu, jejichz cena pri uvedeni atakovala tuto hranici taktez. namatkou htc, nokia, ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 16:51

No ale tyto jablka mají u každého takovouto cenu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 16:56

zkuste nam prosim tuto vetu trosku vic osvetlit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 17:35

Iphon je prostě předražený co bych vám měl na tomto osvětlit?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 17:42

ale z teto vety vyplyva, ze ho moc chcete a nemate na nej. protoze vyrobce si muze dat cenu jakou chce. je to jeho pravo. at uz bude prodelavat anebo bude mit zisk 1000%. clovek nepostizeny touto zavisti si rekne hezke anebo nehezke a tim to pro nej konci. tot jen tak pro info...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 17:48

tyto bl*** upe miluji!!! na ránu!! Já a iphone, ani kdyby byl zadarmo tak ho nechci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jen jo ať si cenu dají klidně 25 000 ty jednodušší jsou schopný koupit i za takovou cenu!!!!!!!!!!!!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 17:55

takze slusnost pote, co dojdou "nactene" argumenty u cloveka co nedrzel, drzel a opet nedrzel telefon v ruce vymizela? k vulgaritam a radobynasili se uchyluji jen dusevni chudaci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 18:20

Co nechápete na tom že telefon jsem držel? No si totiž nezasloužíte abych k vám byl slušný!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 18:29

takze jste nejdrive telefon nedrzel, pak drzel, pak opet nedrzel a ted opet drzel? tak jak to tedy je? a cimpak si nezaslouzim tu slusnost? tim, ze jen opakuji to co jste sam rekl? zajimave.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 18:36

Přezdívka 7, 3. 1. 2011, 16:41
Nemusím mít osobní zkušenosti s iphonem...stačí mi recenze
--------------------------------------------------
Přezdívka 7, 3. 1. 2011, 21:47
Není jediná závada!! I jsem telefon držel
--------------------------------------------------
Přezdívka 7, 4. 1. 2011, 16:49
Ne, osobní zkušenost nemám a jsem rád.
--------------------------------------------------
Přezdívka 7, 4. 1. 2011, 18:20
Co nechápete na tom že telefon jsem držel?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 18:39

Toto je vytržené z kontextu! Zkušenosti= telefon jsem testoval případně vlastnil! Je rozdíl telefon držet a mít zkušenosti!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 18:42

vytrzene z kontextu? ty vety nebyly o moc delsi tak bud fabulujete anebo skutecne nevite co pisete. nicmene tedy mate prilezitost osvetlit, co tedy znamenaji vety ve vasich jednotlivych prispevcich.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 18:44

To druhé jste vytrhl! Mluvil jsem o HTC. +Telefon iphone jsem držel..... ještě nějaký problém?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 18:50

ano, je tu spousta informaci o htc
Přezdívka 7, 3. 1. 2011, 21:47
Není jediná závada!! I jsem telefon držel a vadí mi více věcí které jsem již zmínil!
vlastne jsem rad, ze se nam tu nesnazite sdelit co vsechno jste jeste drzel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 18:37

tvl si asi moc myslíte ne? Vedlejší je, že abych mluvil o telefonu jako odborník musím ho mít na zkoušení aspoň týden...Já mluvil o tom že jsem ho měl na několik minut/hodin v ruce a vím co mi na něm vadí. Asi by jste se měl naučit rozeznávat slovíčka....Ano, to teda nezasloužíte!! Kromě toho že provokujete jako náctiletý fracek! Dál nehodlám komentovat vaše ignorantní kecy o tom jak jste úžasný a vše víte nejlépe!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 18:47

vazeny pane, pokud mate alespon trosku sebereflexe a dokazete vnimat celou vetu a ne jen par slov pusobicich na vase ego jako cerveny hadr pro byka, tak ....
... ja o sobe nenapsal ani slovo...
krome toho tu pisete "abych mluvil o telefonu jako odborník musím ho mít na zkoušení aspoň týden" a pritom se tu prezentujete jako nekdo, kdo zna jednotlive chyby naprosto dokonale a musi je nam neznalym sdelit jeste za tepla.
ps ohledne rozeznavani slovicek... cestina nezna tvar "by jste".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 18:55

(už si nemohu pomoci) Nevážený k****e, nepíši že máte mluvit o telefonu jako odborník! Asi si nevidíte do huby! Ohledně mé chyby: chybu přiznávám, ale nesnažím se tu o spisovnost. Za chyby se omlouvám....Jelikož nedokážete se podívat nejdříve na sebe a pak na ostatní tak jste lehce ignorantní ho****. Končím podporujte si to svoje z****** jablko a utraťte třeba 35000 za ten váš úžasný šrot od jablka!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 19:02

a zase misto argumentu nadavky, ze? za chybi se mi omlouvat nemusite. byt vami, zapatral bych spise ve vlastni skolni minulosti.
mimochodem pokud zminim sam sebe, tak takove castky nemusim takto fanaticky resit.
ps pevne verim tomu, ze se vam dnes bude pekne spat

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 19:03

"chyby" samozrejme

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chizz  |  04. 01. 2011 18:46

Tak proč o něm pořád píšeš, cype

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 18:48

Také že už končím! Opičáci jablíčkům nazdar!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 18:52

ano, dosly argumenty, tak jeste nadavka podporujici vlastni ego a pak vecernicek, vycurat a spat - vtipna poznamka pro cloveka, nemajiciho tendenci mit posledni slovo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ja  |  04. 01. 2011 19:22

pane MICHALE .. jste opravdu zastance sveho jablka..jste fakt de**l ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 19:27

a to jsem nerekl o apple ani slovo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chris8  |  04. 01. 2011 19:45

For Michal:
Človíčku nešťastná, já vás tady na místě žádám, přestaňte prosím již komentovat na mobilmanii ! Pokud budete reagovat na můj komentář nebo na komentář kohokoliv jiného v této diskuzi, budu to považovat za vrchol hulvátství. Snažíte si tady posílit vlastní ego nebo o co vám vlastně jde ? Nepřispíváte k tématu, sice mám také jablko, ale za takovéto lidi se opravdu stydím. Děláte jablíčkářům ostutu! Zalezte raději tam, odkud jste přišel !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 19:50

prosim, poucte stejne tak i cloveka, se kterym jsem diskuzi v tomto clanku zacal diky jeho prispevkum se stejnou informacni hodnotou, navic okorenenou vulgaritami. preji vam pekny den.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chris8  |  04. 01. 2011 20:01

Takže vy toho opravdu nenecháte ? Máte nějakou chorobu, že musíte mít vždy poslední slovo ? Víte, že podotýkáním na chyby někoho jiného se srážite na jeho úroveň, né-li nižší ? Odejděte s úctou z této diskuze prosím! Děkuji vám za příjemně ztrávený večer (sarkasmus).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
stoural  |  03. 01. 2011 21:25

Ano, X milionu lidi si kupuje mobil, ktery neumi volat. Hlavne, ze ty mas jasno po precteni rezence

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  03. 01. 2011 21:47

Není jediná závada!! I jsem telefon držel a vadí mi více věcí které jsem již zmínil!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  03. 01. 2011 22:33

v 16.41 jste napsal, ze nemate zadnou zkusenost s timto telefonem. a ted uz mate dostatek zkusenosti na hodnoceni? zajimave.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Chris8  |  04. 01. 2011 16:04

No to by mne také zajímalo .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Přezdívka 7  |  04. 01. 2011 16:49

Ne, osobní zkušenost nemám a jsem rád. Ale umím číst a tak jsem si něco o tomto telefonu přečetl. Například iphony jsou jedinečný tím že nebudí....Prostě se tu snažím říci že všechny iphony jsou jen předražené hračky pro malé parchanty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  04. 01. 2011 16:55

takze jste telefon drzel a ted zase nemate zadnou osobni zkusenost? pokud ctete tak, jak pisete, tak to asi bude skutecne zajimave ve vasem zivote.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dedasd  |  04. 01. 2011 17:03

Ale no tak! Sám mám Android, ale to ještě není důvod neocenit některé skvělé vlastnosti iPhonů...
P.S.: Koukám jakou diskuzi o ničem jsem tady spustil konstatováním, že mi učitelka nedovolí používat kalkulačku na mobilu při písemce. :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 01. 2011 11:19

Presne tak, nevidel, nezkousel, ale vi o tom vse nejvic

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Bullit  |  03. 01. 2011 17:50

na to si nemusím kupovat iPhone, když to zvládne i několikrát levnější přístroj...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 01. 2011 11:20

Zvladne co?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ja  |  03. 01. 2011 17:51

já teda mimo jiné vlastním i hloupou nokii a když tam dám to vaše 5+5x5 tak mne vyjde 30....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pepe  |  03. 01. 2011 10:45

A když to nechci?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ajznbonak  |  03. 01. 2011 11:27

videl jsem toho hodne .. ale tohle jeste ne :D :D vazeny pane, zeptejte se v prvni tride ZS a pak se omluvte .. diky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fireman  |  03. 01. 2011 13:06

To jste právě vůbec nepochopil... kdybych to chtěl zadávat obráceně, tak si to rovnou spočítám nebo nacpu do závorek...
"Kalkulačka v iPhone to zládá"... je daleko lepší argument než, "napište to obráceně..."
protože představa že sčítám nákup:
5x rohlík za 2kc
+ 34,9 za čaj
+ 99,90 za DVD
+ 79,90 za časopis
+ 17 jogurtů za 6,90
Jak to tam asi naláduju? Spočítám z hlavy 117,30 a nebo použiju závorky... protože jinak to tam nedostanu. Nebo to celé smažu a začnu od jogurtů...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Johnnik  |  03. 01. 2011 13:18

To spíš znamená, že se tu porovnávají jabka s hruškama. Většina běžných kalkulaček jaksi závorky nevzládá a zadává se do nich postupně. Na druhou stranu - s kalkulačkou, která zvládá vzorce a rovnice se asi nechodí běžně nakupovat ....
V mobilech jsou jednoduché kalkulačky. Ale kdo má zájem, může si do WinMobile stáhnout třebas nějaku TI a pak mu bude zvládat i ty vzorečky, rovnice a vykreslovat grafy.
Jak je kalkulačak chytrá se spíše testuje na odmocnine 10 a následném násobení (mocnině) - jestli dá výsledek 10 anebo 9,99999998

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fireman  |  03. 01. 2011 16:04

No jistě, ale tím nedošlo k tomu, že kalkulačky už nikdo nepotřebuje a nahradily je kalkulačky v mobilech. Nenahradily. Mobil mám u sebe v 99% případů i u počítače a stejně raději zapnu kalkulačku co mám na stole než nějakou v mobilu nebo na počítači, protože je to prostě ergonomičtejší a rychlejší (a to i přes nastavené klávesové zkratky).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sdsadsasad  |  03. 01. 2011 16:06

Hmm, tak sem to ted zkousel na defaultni androidi kalkulacce... hodilo mi to error :D Aspon uz vim, ze musim stahnout jinou :]

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
thr  |  03. 01. 2011 16:47

ja to tedka skusil na iphone kalukalce a dala mi zpatky 10. ted nevim je to zle nebo dobre :))) i kdyz ja uz kalulator skutecne potrebuju akorat v tom shopu na vypocet nakupu, pripadne dph :))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 01. 2011 21:21

Mužete mi nějakou doporučit? (WM)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Johnnik  |  03. 01. 2011 13:19

A mimochodem - i ty nejobyčejněší kalkulačky mají něco jako M+, takže násobím, ukládám do paměti M+ a na konci mi to vyplivne výsledek (MR).
Když už potřebuji nosit kalkulačku do obchodu ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AirForce1  |  04. 01. 2011 03:42

dost hustě tak tohle sem teda nečekal

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš  |  05. 01. 2011 17:10

Jeden se až diví, jak lze jednoduše a bezbolestně ukázat, že jsem hlupák. Jen na vysvětlenou - v matematice má násobení vždy přednost před sčítáním, tedy 5+5x5 je opravdu 30. Aby to bylo 50, musela by být závorka takto (5+5)x5. V případě pana či paní H. je tedy problém ve stroji i v obsluze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Launcha  |  03. 01. 2011 12:08

kalkulačka v iPhone ti tu rovnici vypočítá správně

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Štěpík  |  03. 01. 2011 14:43

ta trapná Andoidí kalkulačka to taky zvládá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xixo  |  04. 01. 2011 11:39

Třeba RealCalc vypadá přesně jako klasická vědecká kalkulačka a taky se tak ovládá. A umí i RPN, pokud nechcete řešit priority operací

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Vavroš  |  06. 01. 2011 21:12

Blbá kalkulačky v mobilu??? a že zmastí výpočet?? nejsou ergonomické?? a hledat pořád nějaké tlačítko ..?? Tak pane nevím jakým founem disponujete či "chytrým" či jiným ... Konkrétně já mám Samsunga GalaxyS sosnul jsem si zdarma realcalc. Ten váš výpočet bez použití závorek či tak se spočetl tak jak měl kalkulátor věděl co má přednost ve výpočtu (výsl.30) ergonomie a pořád něco hledat kalkulačka je nádherná škoda že tu nemůžu hodit fotku když ji rožnu tak každy cíví co to mám ..Velice se mi dobře ovládá vše je přehledné atak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mauser55  |  03. 01. 2011 20:36

Já používám na Androidu aplikaci WolframAlpha (cca 19Kč). Spočte opravdu složité příklady a správně

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
? bigboban  |  03. 01. 2011 06:22
ROb  |  03. 01. 2011 05:40

V blízké budoucnosti by mohly být trendem tzv. shrnovací mobily. Budou lehké, snadno skladné, můžete je zmačkat do kuličky a hodit do kapsy a pak zase rozvinout...nebudou potřebovat nabíječku ani baterku... A v delší časovém úseku už budou možná všechny současné funkce přežitkem...např. telefonování nahradí třeba nalepovací čipy na zub a ucho se spoustou funkci...např. si nastavíte, že když budete jíst automaticky budete nedostupní či si zapnete vibraci a zoubek vám bude trošku vrňět, když někdo zavolá...Ale vše má své výhody a nevýhody, takže když vám dá někdo do oněch zoubků nebo si ho zapomenete odlepit před pitím absintu tak budete mít možná i po mobilu...anebo snad automaticky přispěchá policie...??

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Počkáme si možná na nahryzené jabko 10.generace Možná bude takový, možná zvládne i MMS a použitelný Bluetooth
bude integrovaný v sluchátku, samozřejmě zdarma dodávaného výrobcem
Samozřejmě si nastavíš zvonění jaké chceš, nakopíruješ si text, a využiješ plného multitaskingu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sislik  |  03. 01. 2011 02:22

proc nikdy nebudu pouzivat telefon jako budik? protoze me vetsinou nevzbudi :D i kdyz mam telefon treba 0.5 m od hlavy na maximalni hlasitost i s vibracema, tak jsem schopnej spat bez problemu dal :D ale dokaze vzbudit lidi ve vedlejsi mistnosti i pres zavreny dvere :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fefi  |  03. 01. 2011 05:59

A co teda pouzivas za budik?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
erteple  |  03. 01. 2011 06:49

Radiobudik z tesca za 100 kč položeny na druhé straně pokoje :))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zheiko  |  03. 01. 2011 13:11

Mam stejny problem, ja jako budik pouzivam pritelkyni... ktera me vzdycky uspesne vykope z postele

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fido  |  04. 01. 2011 13:18

To je presne muj pripad. Vzbudi me v podstate jen radio nebo uplne novy budik, pripadne novy ton budiku v mobilu. Za dva az tri dny si na ten zvuk tak zvyknu, ze ho naprosto ignoruju. Jen radio je zarukou, ze v nem bude pokazde jiny zvuk.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sislik  |  03. 01. 2011 20:18

mam 2 budiky :) jeden s velkyma LED cislicema a pak analogovej, co rinci poradne :)
ja jsem spac, znam lidi, co je vzbudi kazdej sramot, ale me fakt ne, venku muze bejt klidne velka bourka s vichrem a ja budu spat jak andilek :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
stoural  |  03. 01. 2011 07:41

To mas blby. Me mobil za tech 10 let ci kolik nikdy nezklamal...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 08:44

Jestli jsi to nepochopil, tak si stěžuje na to, že mobil nezvoní dost hlasitě, aby jej probudil. Tady pak klasický 12 cm "paličkový" budík poslouží opravdu lépe

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pepe  |  03. 01. 2011 09:53

Jestli jsi to nepochopil, tak je hluchej "ale dokaze vzbudit lidi ve vedlejsi mistnosti i pres zavreny dvere"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mk  |  03. 01. 2011 10:13

Ale na vzbuzení něho to zkrátka nestačí. Co je na tom tak nepochopitelného?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub  |  03. 01. 2011 17:40

muzes to prosim vysvetlit trochu obsirneji? dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jirka  |  03. 01. 2011 09:30

tak tento budik te vzbudi spolehlive ........
https://files.me.com/juramac/442qtd

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lada  |  03. 01. 2011 09:37

Záleží na zvoleném signálu. V SE mám signál ze starého Philipsa 620. Ten je účinkem ekvivalentní klepání prstem na čelo. Zkoušel jsem i samotné sinusové tóny. Při výběru vhodné frekvence nemusí být ani přílišná hlasitost a buzení je také spolehlivé. Chce to ale zjistit individuálně výšku tónu. Pozná se jednoduše tak, že při stejné úrovni najednou zdánlivě stoupne hlasitost (ucho je na tuto frekvenci citlivější). Tóny se dají generovat a uložit např. pomocí Audacity. Lze tak udělat i signál poskládaný z různých kmitočtů, na které je naše ucho nejcitlivější. Stačí půlvteřiny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MarSad  |  03. 01. 2011 11:37

To je zajímavá rada, osobně to třeba vyzkouším, jelikož mě obyčejné bateriové budíky s "klasickým" pípáním spolehlivě nebudí.
Zato jsem vyzkoušel obyčejný vibrační budík asi za 300 Kč, který si dám pod polštář, a prostě mě vzbudí a zároveň neruším ostatní spolubydlící.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
rewolwer  |  03. 01. 2011 11:56

Ano, zpravidla to byva v rozsahu 800-1200Hz ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
legnaw  |  03. 01. 2011 10:01

mas si koupit telefon a ne jablecnak... jenom tam budik nefunguje

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jirka  |  03. 01. 2011 10:51

ale funguje, a spolehlive,jen se proste vyskytla chyba softu u JEDNORAZOVEHO buzeni, ale ne u opakovaneho. Kolik podobnych softwarovych bugu maji ostatni systemove telefony ? Ale ja vim, ty mas jasno-je to kram, i kdyby byl ze zlata a ty a tobe podobni pubertaci maji druhe vanoce.....Tak si zajasej, vyhon si sveho sulinka a nezapomen si pak pod sebou utrit......

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ooo  |  03. 01. 2011 11:00

Nervózní, co, milášek tě ráno na honění nevzbudil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
milín  |  03. 01. 2011 11:26

no za ty prachy by měl být bez chyby a to jak víme není...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 01. 2011 11:16

Ukazte mi kterykoliv vyrobec, ktery je bez chyby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MirdaP  |  03. 01. 2011 12:56

Není to krám, jen cenu má jako by ze zlata opravdu byl...!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jarda  |  03. 01. 2011 20:24

No, já jsem ho koupil za prodloužení smlouvy , kterou bych prodlouzi tak, jako tak, za 1,- .....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
veto  |  04. 01. 2011 22:14

s budikmi ma problemy aj samsung. Mam Jet a wave a na oboch budiky blbnu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Vavroš  |  06. 01. 2011 21:00

téda, co člověk to prostě jiná osobnost. Já hlučné budíky v mobilu jak otřesná trubka používám když jdu kalit a dojdu někdy nad ránem a mám jít do práce za nějaké dvě hoďky. Ale zcela běžně mám budík jako špitání nějaké kočky která mně šeptem láká do sprchy. Ráno když je fakt klid a lomos městksý na nule mi todle opravdu stačí a vzbudímě to .. Probuzení je příjemné a nejsem šokován .. ťupnu na dospávací ikonku ..tu mám na dalších deset minut .. apak teda po těch deseti jak to na mně zase špetá teda vstanu a jdu scát... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor