Porsche Design P'9983: luxus s QWERTY [galerie]

Nevíte co s penězi a chcete se odlišit? Poslední výsledek spolupráce Porsche Design a BlackBerry za vás vyřeší obojí. Podívejte se sami.
Kapitoly článku

Co mají společeného kanadský výrobce smartphonů BlackBerry a německá společnost Porsche Design, založená synem zakladatele slavné automobilky Porsche? Počítaje i dnešní kousek, jsou to již tři luxusní smartphony Porsche Design, které vycházejí ze standardních smartphonů značky BlackBerry. Dnes si ukážeme poslední výsledek této spolupráce: Porsche Design P'9983.

Klepněte pro větší obrázek
Porsche Design P'9983

Tento luxusní kousek si za předlohu vzal BlackBerry Q10. S ním také sdílí většinu hardwarové výbavy, ale o tu tady až zase tolik nejde. Porsche Design je o eleganci, luxusu, o tom být jiný a něčím se odlišit. Někomu přijde vkusný, někomu kýčovitý, ale to bychom mohli říct v podstatě o čemkoliv. Ale nebojte se, kanadské kořeny v něm dozajista poznáte.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
BlackBerry = klávesnice. Ani u Porsche Design tomu není jinak, i když komfort psaní byl až na druhém místě.

Tak například klávesnice. Vyrobená z broušeného skla, plasticky vyvýšená, s potiskem pod klávesami (můžete si vybrat až pět jazykových rozložení kláves). Není natolik pohodlná, jako klávesnice jiných ostružin, pořád se ale jedná o neoddiskutovatelnou přednost tohoto smartphonu, včetně klávesových zkratek a dalších vymožeností, které nabízí operační systém BlackBerry OS 10.3.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Porsche Design nemusí být jen o luxusu, i když hraje prim. Multimediální microHDMI konektor otevírá spoustu nových možností.

Zbytek telefonu se také nenechá zahanbit. Ocelový rámeček po celém obvodu přístroje, minerální sklo kryjící čtvercový HD displej, či zadní safírové sklíčko, pod kterým se ukrývá čočka 8 Mpx fotoaparátu. Příslušnost ke studiu Porsche Design hlásá ocelový proužek na obou stranách přístroje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zadni strana je lesklá a kluzká. Opravdický karbon nebo kůže by se šikla více, ne? Naštěstí, zadní kryt jde sejmout a právě kožený si můžete dokoupit. V modré, červené, šedé, žluté, oranžové nebo modrozelené - jen za 85 €.

A zadní strana? První myšlenky směřují ke karbonovému kompozitu (tedy „ten materiál z Formule 1“), ale není tomu tak, je to kompozit ze skelných vláken. Škoda, myslím, že v této cenové kategorii už bychom si nemuseli na nic hrát. I tak ale záda vypadají pěkně, struktura skelné rohože je skrze čirý materiál a lak dobře vidět. Povrch je hladký a lesklý, ale také náležitě kluzký. Natolik, aby se více než 40 000 korun rychle poroučelo k zemi. V těchto případech pohodlí ustupuje vzhledu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na to, kolik nejnovější Porsche Design stojí, toho v prodejním balení zase tolik nenajdeme.

Porsche Design P'9983 ve zkratce:

  • rozměry 119 × 67 × 10,55 mm, váha 140 gramů
  • displej s úhlopříčkou 3,1", rozlišení 720 × 720 obrazových bodů
  • procesor Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8960, 2× 1,5 GHz
  • grafický akcelerátor Adreno 225, 2 GB RAM, 64 GB paměti + 128 GB microSD
  • 8 Mpx fotoaparát, autofocus, f/2,2, LED blesk, Full HD video, čelní kamerka 2 Mpx
  • microUSB + microHDMI konektory, Wi-Fi a/b/g/n, BT 4.0, LTE, NFC
  • BlackBerry OS 10.3
  • cena od 1650 €
Klepněte pro větší obrázek
Hledali byste v něm „obyčejné“ BlackBerry Q10?

Témata článku: Blackberry, , , , , , , Blackberry Q10, GAL, BlackBerry Link, Děs, Ocelový rám, Pór, DESI, Lux, Německá společnost, Porsche, Ocelový rámeček