PPF spustila významnou reorganizaci Telefóniky

Telefónica potvrdila začátek razantní reorganizace související s příchodem nového vlastníka, společnosti PPF. První informace z firmy prosakovaly už minulý týden (viz níže), dnes díky tiskové zprávě známe podrobnosti.

Hlavním cílem změn je zeštíhlení organizační struktury a s tím spojené zrychlení rozhodovacích procesů. Počet divizí klesá z devíti na sedm, tři se ruší, jedna nová vzniká, někteří lidé odcházejí, ostatní se začlení do jiných týmů. Podrobněji už tisková zpráva:

V rámci reorganizace se přesunou útvary z divize Marketing do divizí Rezidentních a Firemních zákazníků a do divize Strategie & Bussiness Development. Jiří Dvorjančanský, který dosud řídil marketing, zůstává součástí nejvyššího managementu firmy. Dále se vedení rozhodlo podpořit oblast IT, která má zásadní vliv na všechny pokračující změny v O2. Z útvaru IT se proto stává samostatná divize spadající přímo pod generálního ředitele.

K dalšímu zjednodušení struktury přispěje i přesun útvarů podpůrných služeb do divizí Provoz, Finance a Lidské zdroje. Martin Bek, jenž vedl podpůrné služby, zůstává v představenstvu. Týmy korporátní komunikace se začlení do divizí Lidské zdroje a Právní a firemní záležitosti. Dana Dvořáková, ředitelka korporátní komunikace, společnost opouští.


Původní článek vyšel 4. února 2014 s následujícím nadpisem:

Motejlek.com: V české Telefónice začíná reorganizační mela

Motejlek.com dnes na svém Facebooku zveřejnil dvě zprávy týkající se přebírání české Telefóniky skupinou PPF:

  • „Rušení pozic v telefonice cr bylo prave spusteno“
  • „zanikaji 3 "divize" a jedna nova vznika. Martin Stefunko postupuje sakra rychle.“

Pro upřesnění: Martin Štefunko je ředitel investiční divize PPF, který byl zvolen novým předsedou dozorčí rady české Telefóniky a prakticky tak vede převzetí firmy. Více informací čtěte na E15.cz.

Tiskový mluvčí Telefóniky na náš telefonický dotaz uvedl, že situace není tak dramatická, jak Motejlek naznačuje, nicméně více informací neposkytnul. Vyjádření pro tisk se prý připravuje na pátek.

Rušení pozic je v Telefónice každoroční rituál a bylo oznámeno dopředu, rušení tři divizí, které zmiňuje Motejlek, můžeme připsat na vrub pochopitelné reorganizace vedené novým majitelem. Situaci v české telekomunikační jedničce i nadále sledujeme.

Diskuze (59) Další článek: LG G2: nově i s 32 GB paměti a funkcí Knock

Témata článku: , , Motejlek, Mela, Význam, PPF, SPU