Předprodeje Samsungu Ativ SE zahájeny, zatím pouze pro USA

Samsung to stále se smartphony s Windows Phone 8 myslí vážně, v USA se totiž v předprodeji objevil Ativ SE, který však bude (zatím) určen pouze pro zákazníky operátora Verizon. Ve své podstatě se jedná o vylepšený Galaxy S4, který běží na operačním systému Windows Phone 8. Zařízení disponuje 5" Full HD AMOLED displejem, 13Mpix fotoaparátem, 2,3GHz čtyřjádrem Snapdragon 800 a 2GB pamětí RAM. Interní paměť zařízení má velikost 16 GB, baterie pak kapacitu 2 600mAh. Na těle chystaného smartphonu je umístěn infraport k ovládání televize a ostatní domácí elektroniky, z konektivity dále nechybí Wi-Fi s DLNA, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 ani NFC. Zařízení bude navíc fungovat v LTE síti operátora Verizon.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bez oficiálního představení, přesto je možné jej předobjednat u amerického operátora Verzion - Samsung Ativ SE. Objeví se v prodeji i v ČR? 

Cena Ativu SE je bez úpisu stanovena na 599 USD (po přepočtu 12 tisíc korun), zahájení prodejů je u operátora Verizon plánováno na 12. dubna. Je však možné, že se model s určitou časovou prodlevou objeví v prodeji i v Evropě. Mnohem blíže na náš trh však bude mít zřejmě chystaný smartphone střední třídy Samsung Ativ Core. Chytrý telefon se 4,5" 720p displejem, 1GB RAM a 2 100mAh baterií se má do prodeje dostat s nejnovější verzí Windows Phone 8.1, která byla oznámena teprve nedávno na konferenci Build 2014 v San Franciscu. Bližší detaily a datum oficiálního představení však zatím nejsou známy.

Zdroj: Engadget, Verizonwireless, Sammobile

Diskuze (13) Další článek: T-Mobile a Deutsche Telekom v Česku rozšíří datová centra

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Full HD AMOLED, Předprodej, Pro +, Chystaný smartphone, Samsun, Pře, Sam, Samsung Ativ