Prestigio ukázalo v Barceloně příslušenství k mobilům [MWC]

Rusko-kyperská společnost Prestigio není jen známým výrobcem cenově dostupných smartphonů a tabletů, ve své nabídce má také široké portfolio mobilního příslušenství. Některé zajímavé kousky vystavovala na veletrhu v Barceloně. Zaujalo nás především NFC příslušenství a také externí zdroje z vysokou kapacitou.

Klepněte pro větší obrázek
Stánek Prestigio na veletrhu v Barceloně

Prestigio Power Bank: zdroje 8 000 a 10 000 mAh

Záložní zdroj energie pro mobil nebo tablet se hodí na cestách nebo kdekoli, kde nemáte přístup k elektrické zásuvce. Prestigio prodává zlatou a černou krabičku s kapacitou 10 000, resp. 8 000 mAh. V nabídce má výrobce i nabíječku s nižší kapacitou 4 000 mAh. Krabičky mají dvojici USB konektorů pro současné nabíjení dvou zařízení. Nabíječka váží zhruba 270 g a pořídíte ji za cenu těsně pod tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prestigio Power Bank

Prestigio MultiTag: NFC štítky

Prestigio vyrábí tři druhy NFC štítků, kterým souhrnně říká MultiTag. Jsou ve formě papírových lepících štítků (PMT1), plastových lepících štítků (PMT2), nebo plastových přívěsků na klíče (PKR1). V balení je vždy několik štítků stejného typu. Všechny štítky fungují na stejném principu: dají se naprogramovat po přiblížení k telefonu s NFC technologií a instalovanou aplikací NFC Task Launcher. Balení štítků MultiTag stojí od 150 do 300 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Prestigio MultiTag

Bluetooth reproduktory Prestigio s NFC

Menší bezdrátový reproduktor kulovitého tvaru (PBSP1) se vyrábí v černém a stříbrném provedení. Pomocí NFC a Bluetooth jej jednoduše spojíte s mobilním zařízením, ovládacími tlačítky pak můžete posouvat hudbu nebo přijmout hovor. Reproduktor se prodává za 1 500 Kč. Brzy do obchodů přibude novinka, kvádrovitý NFC reproduktor s podobnými funkcemi a vyšším výkonem. Prodávat se bude zhruba o pětistovku dráž.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátové NFC reproduktory Prestigio
Diskuze (1) Další článek: Nové procesory na MWC: Qualcomm, Intel i MediaTek

Témata článku: Prestigio, , Úkaz, Známý výrobce, Pře, Současné nabíjení, Bar, Mobil, Široké portfolio, Bezdrátový reproduktor, Mobil m, MOBI