Přijde další kompaktní Xperia. Dvě oblíbené věci získá, jednu ale ztratí

Příprava nové generace smartphonů Xperia u Sony zřejmě finišuje, a tak se na veřejnost dostávají první informace o podobě příštích vlajkových smartphonů. Zatímco nová Xperia XZ4 by mohla být ještě větší než její předchůdkyně, Xperia XZ4 Compact by si mohla uchovat přibližně podobnou velikost jako zatím poslední zmenšená Xperia XZ2 Compact.

Twitterový účet @OnLeaks známý svými úniky smartphonů před jejich oficiální premiérou, za nímž stojí redaktor francouzského webu NoWhereElse, a indický portál CompareRaja přinesly rendery smartphonu Sony Xperia XZ4 Compact vymodelované podle získaných CAD výkresů. Pokud se design nebude měnit, můžeme se těšit na „návrat ke kořenům“ starých dobrých Compactů.

Plus 2, minus 1

Proti XZ2 Compact by se novinka měla zbavit ne všemi kladně přijaté vypouklé vaničkové konstrukce. Tvary asi nejvíce připomenou tři roky starou Xperii Z5 Compact, výrobce se totiž nevrátí ani k seříznutým kratším stranám a designu Loop Surface. Záda budou rovná, tloušťka telefonu se má pohybovat okolo 9 mm.

Pravověrné fanoušky Xperií jistě potěší návrat čtečky otisků do bočního tlačítka, které bude sloužit zároveň k vypínání a uspávání telefonu, a také 3,5mm jacku. Naproti tomu Sony zřejmě poprvé u vlajkové řady vynechá samostatnou hardwarovou spoušť fotoaparátu. Tlačítka pro ovládání hlasitosti budou přepracována z kolébky do oddělených bodových čudlíků.

Xperia XZ4 Compact má mít pětipalcový displej s poměrně výraznou bradou i čelem a zřejmě standardním poměrem stran 16 : 9. Takové řešení umožní zachování stereo reproduktorů směřujících dopředu. Hlavní fotoaparát si vystačí s jednou čočkou. Novinku výrobce představí pravděpodobně na únorovém veletrhu MWC 2019 v Barceloně.

Diskuze (5) Další článek: Apple Watch: Z Ameriky přicházejí první zkušenosti s měřením EKG na zápěstí

Témata článku: Sony, , , , , , , , Kladně, Vlajková řada, Oficiální premiéra, Výrazná brada, Komp, Standardní poměr, Příprava, Boční tlačítko, První informace, , Twitterový účet, , Cad, Hlavní fotoaparát, Tlačítko, Kompakt, Podobná velikost