Problém pro konkurenci? Samsung si pojistí Gorilla Glass

Téměř před dvěma lety došlo k zahájení spolupráce společností Samsung a Corning, došlo k vytvoření nové společnosti Samsung Corning Precision Materials (dále jako SCP). Teď k sobě budou obě firmy ještě blíže. Samsung vlastní 43 % SCP, z dohod však vyplývá, že tento podíl prodá za 1,9 miliardy dolarů Corningu, který se po odkoupení akcí minoritních akcionářů stane stoprocentním vlastníkem společnosti. Samsung k této částce přidá ještě 400 milionů USD, za což dostane 7,4% podíl ve společnosti Corning.

Klepněte pro větší obrázek 
Dosavadní spolupráce obou společností nabírá na významu, je vysoce pravděpodobné, že se odolná skla Gorilla Glass dostanou do více modelů napříč celým spektrem mobilních výrobců. Stačí jen, aby konkurenční výrobci odebírali displeje od Samsung Display

Touto transakcí se vazba obou společností ještě posílí, samozřejmostí je pak dohoda na dodávky odolných skel Gorilla Glass pro displeje společnosti Samsung Display až do roku 2023. Ta dodává panely nejen pro své vlastní modely, ale také pro zařízení jiných výrobců. V konečném důsledku se tak v nadcházejících letech na trhu smartphonů dočkáme odolných skel Gorilla Glass v daleko větších počtech.

Co bude tato změna znamenat pro konkurenci Samsungu, ukáže až budoucnost.

Zdroj: Corning

Diskuze (27) Další článek: Také Vodafone napadl aukci, rovnou na čtyřech frontách

Témata článku: Samsung, , , , Pro +, Gorilla, Samsun, Glass, Sam