Proč byste (ne)měli koupit Siemens S35i

Nedávno jsem vyměnil Nokii 7110 za Siemens S35i. Nokia 7110 je bezesporu dobrá, ale Siemens S35i má cosi navíc.

Nedávno jsem vyměnil Nokii 7110 za Siemens S35i. Nokia 7110 je bezesporu dobrá, ale Siemens S35i má cosi navíc.

Nokii 7110 jsem ze své kapsy navždy odložil kvůli třem „vadám“ – velikost, hmotnost a střílející kryt. Kdo nosil tento telefon v kapse, ví, že ona boule na kalhotách není nijak příjemná. Váleček v kombinaci s pomalým firmwarem asi taky leckomu udělal vrásky. Pokud nechcete velký telefon, váleček a flip, a přitom potřebujete telefon se srovnatelnými funkcemi, můžete volit Siemens S35i.

„Mobilek“ je velmi malý; není to sice žádný prcek jako Nokia 8210 Nokia 8210, ale díky absenci antény skvěle sedne do každé kapsy – váží jen 100 gramů. Nejvíce oceňuji odstranění jakýkoliv pohyb pohyblivých částí; u Nokie 7110 jsem měl strach, abych flip náhodou neutrhnul. I to byl jeden z důvodů, proč jsem Nokii vale. Na druhou stranu mnohými uživateli zatracovaná N7110 má několik naprosto nedocenitelných funkcí: kapacita telefonního seznamu, ke každému jménu několik údajů, 50 míst pro textové zprávy aj.

Před pikolou za pikolou

Klávesnice by mohla být i k velikosti přístroje samotného malinko větší – když píšu textovky, málem mi telefon vypadne z ruky. Klávesy jsou totiž hodně dole a navíc poměrně titěrné. Pánové s velkými prsty si jej budou muset nejspíš přidržet druhou rukou. Nevýhodu klávesnice je občasné nedomáčknutí klávesy; to se projeví na rychlosti psaní textovek. Na druhou stranu je dobře, že tlačítka kladou jistý odpor a nejsou měkká jako houba u modelu C35i. Telefon má poměrně hodně ovládacích prvků:
  • 4 funkční klávesy, z nichž dvě většinou slouží pro ovládání kurzoru;
  • 2 tlačítka pro zvednutí a položení hovoru;
  • tlačítko pro telefonní seznam;
  • dvě tlačítka na boku pro ovládání hlasitosti hovoru, popř. hlasové vytáčení a volbu profilu;
  • tlačítko pro digitální záznamník.

Když můžete, profilujte

Telefon má samozřejmě vibrační vyzvánění a sedm plně upravitelných profilů. Bývám často v prostředí, kde je třeba být „on-phone“ tak, aby to nikdo netušil. Samozřejmostí je rychlé nastavení profilu dle situace, ve které se právě nacházíte. Osobně používám profil normální, tiché prostředí, hlučné prostředí, VIP a URGENT. Z názvů jistě poznáte, kdy který aktivovat.

Menu telefonu je přehledné a zvyknout si není problém; ovšem menu telefonů Nokia je lepší a více propracované. Jeho struktura je jasná a má logickou návaznost (nerad totiž nacházím v telefonu položku SMS pod položkou Podsvícení). Telefon má jak hardwarový modem tak infraport, takže nemám žádný problém, když chci synchronizovat telefon s Psionem 5mx nebo se pomocí něj připojit na Internet.

Zpět bych už neměnil

A výdrž? „Esko“ zvládá mou intenzivní telefonii zhruba 2–3 dny. Je to samozřejmě výsledek neobjektivní a závislý na mnoha parametrech. Siemens S35i je tedy telefon, který kombinuje mnoho výhod: malou velikost, nízkou hmotnost, hodně velký displej a všechny vlastnosti a funkce manažerského telefonu. Jediné, co mi opravdu vadí, je malá kapacita kalendáře oproti Nokii 7110. Naštěstí mám v záloze Psiona.

Parametry mobilu najdete v naší databázi.

P.S. Když mi šéfredaktor Mobilmánie zadával tento článek, ani nehlesl. Pouze stál v dostatečné blízkosti a v nestřeženém okamžiku mi ze svého telefonu prostřelil kapsu a úkol jednoduše naordinoval. Má totiž také Siemense S35i.

Výzva: pokud máte Siemens S35i, napište do diskusního fóra, co vám na něm vadí a co na něm naopak chcete vyzdvihnout.

Diskuze (24) Další článek: Jak jednoduše spamovat s Paegasem

Témata článku: Siemens, Nokia 8210, Siemens S35i, Pro +, Profil normální