Prohlédli jsme si novinky Samsungu z veletrhu CES

Samsung kromě prohnuté televize ukázal i čtveřici výkonných tabletů rodiny Pro a druhou generaci chytrého kompaktu Galaxy Camera 2.

Samsung na veletrhu CES představil novou produktovou linii tabletů Tab Pro a Note Pro. Na výběr je z několika úhlopříček, ta největší dosahuje délky 12,2 palce. Note od Tabu se liší prakticky jen přítomností stylusu s Wacom technologií. Jinak jsou si tablety až na velikost hodně podobné, společným rysem je provedení zad v imitaci kůže, stejný čipset Qualcomm Snapdragon 800 a displej s vysokým rozlišením 2 560 × 1 600 bodů. Do tabletů je instalován nejnovější Android 4.4 KitKat s nadstavbou TouchWiz, která však prošla několika změnami a na těchto tabletech vystupuje jako Magazine UX.

Překvapením před startem samotného veletrhu bylo představení chytrého fotoaparátu Galaxy Camera 2. Přece jen loňská verze nebyla až tolik úspěšná a obecně se předpokládalo, že nástupcem této větve fotoaparátu s operačním systémem Android byl kompakto-smartphone Galaxy S4 Zoom. Samsung se ale rozhodl dát Galaxy kameře druhou šanci, zpracování je po všech stránkách lepší a čekat už budeme jen na to, jak budou vypadat výsledné snímky. Škoda jen, že konektivita už nebude možná pomocí datových přenosů operátora, slot na SIM kartu totiž chybí.

Diskuze (1) Další článek: Lenovo Vibe Z a tři další novinky z veletrhu CES 2014

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Camera, Samsung Galaxy Camera 2, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 Zoom, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 32GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 32GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 64GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab Pro 8.4, Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 32GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 32GB Wi-Fi,