První chytré hodinky Xiaomi. Také jste čekali něco jiného?

Po letech spekulací Xiaomi konečně představilo své první chytré hodinky. Mají integrovanou SIM kartu, GPS modul a šestidenní výdrž. Jsou ale pro děti.

Chytré hodinky Xiaomi Mi Bunny Kids Smart Watch jsou určené pro děti a mají zajistit klid jejich rodičů. Mají mikrofon, repráček a obsahují integrovanou SIM kartu, takže přes ně můžete se svým dítětem volat. Nabízí také jednoduchý diodový displej, který umí zobrazit čas, ale i jednoduché obrázky (srdíčko, smajlík apod.)

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hodinky se prodávají v modré a růžové variantě. Jak je z obrázku patrné, silikonový pásek nebude snadné vyměnit.

Hodinky fungují jako krokoměr, ale mají rovněž vestavěný GPS/Glonass modul, díky kterému může rodič sledovat pohyb své ratolesti (až 3 měsíce nazpět). Hodinkám můžete také nastavit tzv. bezpečné zóny, když ji pak dítě opustí, nebo do ní naopak dorazí, dostane rodič upozornění na mobil. Můžete tak získat přehled o tom, že dítě v pořádku dorazilo ze školy domů apod. Smartwatch počítají i s krizovými situacemi, kdy se dítě ztratí. V těchto případech poslouží SOS tlačítko, po jehož zmáčknutí rodič okamžitě obdrží polohu hodinek a aplikace v telefonu ho navede přímo k dítěti.

Klepněte pro větší obrázek
Díky vestavěné GPS můžete sledovat polohu vašeho dítěte

Kapacita vestavěné baterie činí 300 mAh, přesto navzdory přítomnosti SIM karty i GPS modulu vydrží na jedno nabití (podle informací výrobce) až 6 dní. Jelikož se počítá s tím, že se děti rády máchají ve vodě jsou, hodinky voděodolné.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hodinky mají jednoduchý displej, který umí zobrazovat čas či jednoduché obrázky

Hodinky lze v Číně koupit za 299 yuanů (1 100 Kč), součástí je předplacený kredit 10 yuanů (36 Kč). Příchozí hovory jsou zdarma, u těch odchozích si za minutu hovoru Xiaomi účtuje 0,1 yuanu (cca 30 haléřů), stejná cena platí i pro jeden megabajt dat. Bohužel díky integrované předplacené kartě nebude tak jednoduché hodinky prodávat celosvětově, pravděpodobně budou využitelné pouze na domácím čínském trhu.

Zdroj: Xiaomi, miui.com

Diskuze (7) Další článek: Poslechněte si rozhovor s českým vynálezcem revoluční nanobaterie

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , Srdíčko, #Xiaomi, Ratolest, Smart Watch, Krizový, Sos tlačítko, Jednoduchý displej, Kids, Vestavěná GPS, Silikonový pásek, Hod, Chytré, Stejná cena, NEC, Jin,